Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση στην ένταξη έργων "τελευταίας στιγμής" από Δήμους


Παράταση στην ένταξη έργων τελευταίας στιγμής από Δήμους

Ως η τελευταία ευκαιρία για τους δήμους, για να εκμεταλλευτούν και να απορροφήσουν κονδύλια από το ΕΣΠΑ που λήγει, είναι η παράταση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κατατεθούν περισσότερες προτάσεις ένταξης έργων στο πρόγραμμα και να διατεθούν μερικά από τα πολλά "αδιάθετα" της χρηματοδότησης.

Θυμίζουμε ότι, πριν από λίγο καιρό, η Περιφέρεια Αττικής, η οποία θεωρείται από τους πιο πετυχημένους φορείς στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, "δια στόματος" του Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, είχε απευθύνει σειρά εκκλήσεων στους Δημάρχους, προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις - μελέτες για τη χρηματοδότηση «ώριμων» έργων, δεδομένου ότι, το τρέχον ΕΣΠΑ 2007 - 2013, λήγει στο τέλος του χρόνου και τα χρήματα που έχουν περισσέψει είναι υπερβολικά πολλά εάν αναλογιστεί κανείς τις ανάγκες των δήμων σε υποδομές, ειδικά σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

«Εάν δεν επιτευχθεί η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το νέο ΕΣΠΑ, της Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος», σχολίαζε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Σγουρός, συνεχίζοντας: 

«Μόνο από το ΠΕΠ Αττικής υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια Ευρώ για σημαντικά έργα, γι’ αυτό και καλούμε συνεχώς τους Δήμους, τα Νοσοκομεία και τα Υπουργεία να προχωρήσουν τις μελέτες και να απορροφήσουν τα χρήματα αυτά. Στόχος μας είναι να μη χάσουμε ούτε ένα Ευρώ».

65 οι μέχρι τώρα προτάσεις από Δήμους για ένταξη ενός "ώριμου" έργου

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 65 προτάσεις από τις λεγόμενες προτάσεις - «τελευταίας στιγμής», που ζήτησε ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ενώ η παράταση του χρόνου υποβολής ανάλογων αιτήσεων έχει δοθεί, για να μπορέσουν να προετοιμάσουν όλοι οι δήμοι της Χώρας τις προτάσεις τους. 
Αφού εξετάσουν οι εν λόγω προτάσεις από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι θα ενημερωθούν σχετικά εάν το έργο που επέλεξαν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.

http://www.poli-politiki.gr/, 9/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου