Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Σχετικά με την δημοσίευση της φωτογραφίας από το «αντιφασιστικό συλλαλητήριο» στο Χαλάνδρι, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Προσωπικά, δηλώνω αντιφασίστας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Με τίποτα όμως δεν εκχωρώ το δικαίωμα σε κάποιους ‘Κακομοίρηδες’ εκπαιδευτικούς, μπαχαλάκηδες της εποχής των σχολικών καταλήψεων, και ολίγων ακόμα (καμιά εικοσαριά) γραφικών, να καπηλεύονται αυτόν τον τίτλο και να θεωρούν ότι αυτοί είναι οι αντιφασίστες του Χαλανδρίου. Οι αντιφασίστες στο Χαλάνδρι είναι δεκάδες χιλιάδες, αυτοί της φωτογραφίας είναι κάτι άλλο, προς διερεύνηση ίσως. Θα ήταν μάλιστα ντροπή, για τους δημοκρατικούς πολίτες του Χαλανδρίου, να νομίσει κανείς ότι οι αντιφασίστες στο Χαλάνδρι είναι αυτοί οι καμιά 20σαριά.

Επειδή βρισκόμουν στην πλατεία την ώρα του σαματά τους, μου έκανε εντύπωση το κεντρικό τους σύνθημα: «Τσακίστε τους φασίστες». Προφανώς το να τσακίσεις έναν φασίστα, να του σπάσεις το χέρι ή το πόδι, ή να του ανοίξεις το κεφάλι είναι καλό, προτρέπουμε μάλιστα τον κόσμο να το κάνει. Θερμά «συγχαρητήρια» λοιπόν σε αυτούς που νομίζουν ότι είναι αντιφασίστες.

Γ.Γ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Δημοσιεύουμε το σχόλιο του τακτικού σχολιαστή και φίλου Γ.Γ., χωρίς να συμφωνούμε σε όλα, κυρίως ως προς τους χαρακτηρισμούς. Δικαίωμα όλων είναι να διαδηλώνουν με τον τρόπο που θεωρούν εκείνοι αποτελεσματικό και δικαίωμα των άλλων να τους κρίνουν

Εμείς πάντως θεωρούμε ότι το μέτωπο είναι με τον ΦΑΣΙΣΜΟ, που πρέπει να τσακιστεί.

Τον ΦΑΣΙΣΜΟ της χρυσής Αυγής, τον ΦΑΣΙΣΜΟ των μνημονίων και της περιθωροιοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της ανεργίας, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της αυτοδικίας, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της άσκησης βίας κατά των ασθενεστέρων από τους ισχυρούς, τον ΦΑΣΙΣΜΟ της κατακεραύνωσης της αντίθετης άποψης και της απόπειρας αποκλεισμού της,  τον ΦΑΣΙΣΜΟ που είναι αδελφό τέρας της Λερναίας Ύδρας και κάθε κεφάλι που χάνει, βγάζει δύο και αυτό πρέπει να μην το ξεχνάει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου