Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ - ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας επιθυμεί να εκφράσει ομόθυμα και με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού ερμηνευτή και μουσικοσυνθέτη Παύλου Φύσσα από οργανωμένο μέλος του νεοναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής».

Ο αδικοχαμένος νεαρός τραγουδιστής που με τους εμπνευσμένους στίχους του εμψύχωνε και προσέφερε ελπίδα και όραμα σε μια απελπισμένη και γεμάτη αδιέξοδα νεολαία ήταν ο ιδανικός στόχος για τους εξαχρειωμένους φασίστες.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι και οι τελευταίες αμφιβολίες ακόμη και του πιο αδαή περί τα πολιτικά μετά το τραγικό συμβάν για τον πραγματικό ρόλο και τις σκοπιμότητες της «Χρυσής Αυγής» πρέπει να διαλύθηκαν. Οσοι ακόμη υποστήριζαν πως πρόκειται απλώς για ένα ακραίο, φασιστικό κόμμα που έχει ιδεολογικοποιήσει τη βία θα κατανόησαν ότι έχουμε να κάνουμε με μια άγρια συμμορία αιμοσταγών δολοφόνων του κοινού ποινικού δικαίου, που, ούσα στο πολιτικό περιθώριο για δεκαετίες, εκμεταλλεύτηκε την οικονομική συγκυρία και πλάνεψε μερίδα του ελληνικού λαού που την έστειλε στον ναό της Δημοκρατίας.

Ηταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού είχαν προηγηθεί αντίστοιχες περιπτώσεις όπως στη Γαλλία και πρόσφατα στη Νορβηγία, όπου έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο την εμφάνισή τους τα φαντάσματα από την πιο σκοτεινή περίοδο της Ευρώπης, τα οποία οι λαοί είχαν καταδικάσει στη λήθη και στην απομόνωση.

Είναι πράγματι τραγικό μισό εκατομμύριο πεπλανημένοι συμπατριώτες μας να αναδεικνύουν σε σημαντική πολιτική δύναμη ένα νεοναζιστικό κόμμα. Είναι τραγικότερο να βρίσκονται ψηφοδέλτια της «Χρυσής Αυγής» στις κάλπες των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Ανω Βιάννου, της Βλαχέρνας και όλων των μαρτυρικών πόλεων της Κατοχής.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα του επερχόμενου εκφασισμού της κοινωνίας μας δεν βρήκαν παραλήπτη: Όταν παρακολουθούσαμε σε ζωντανή μετάδοση τα… μπουγελώματα και τους ξυλοδαρμούς γυναικών εκπροσώπων του κοινοβουλίου, όταν παρατηρούσαμε να προπηλακίζονται στον Μελιγαλά αιρετοί και ανυπεράσπιστοι γέροντες, όταν στο Πέραμα απειλούνταν και δέχονταν αναίτιες επιθέσεις φτωχοί βιοπαλαιστές, όταν σε λαϊκές, πανηγύρια και υποβαθμισμένες συνοικίες τρομοκρατούνταν, δέρνονταν και μαχαιρώνονταν ρακένδυτοι μετανάστες.

Καλούμε, λοιπόν, την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, την κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τη δικαιοσύνη να παρέμβουν δυναμικά, να εγκαταλείψουν τη λογική της αδράνειας και της απάθειας απέναντι στα αποκρουστικά φασιστικά φαινόμενα και, επιτέλους, να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τους δημοκρατικούς πολίτες να αναλάβουν συντεταγμένα άμεσα δράση και ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της πάταξης της βίας των νεοναζί. Κανένας πλέον δεν θα έχει δικαιολογία ότι δεν γνώριζε και θα είναι ένοχος για ό,τι συμβεί από δω και μπρος.
Δυστυχώς, προχθές δεν δολοφονήθηκε μόνο ένας νέος άνθρωπος αλλά η ίδια η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε.

Πριν από 31 χρόνια, τέτοιες μέρες άφηνε την τελευταία του πνοή νεότατος ο Μάνος Λοΐζος. Ας τον τιμήσουμε φωνάζοντας πως:

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

1. ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΧΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ.

2. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ.
ΕΚΕΙ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ.

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ, διότι αυτά που γράφονται από τον Άρη δεν χωνεύονται εύκολα.

3. ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΑΚΟΜΑ - ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. Ας μην σχολιάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου