Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώτο κουδούνι και αρχή του πολέμου κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ



Η σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο: Από Δευτέρα προγραμματίζονται πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εκπαιδευτικών, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι η συμμετοχή θα είναι χαμηλή και την αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά στην ένταση και τη διάχυση των κινητοποιήσεων.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα πάει στο 1ο ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας για το πρώτο κουδούνι και αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα πει εκεί, αν δηλαδή θα πάρει πάνω του το σύνθημα της ΟΛΜΕ “η χαμένη γενιά θα γίνει ο εφιάλτης σας”.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το σενάριο της πολιτικής επιστράτευσης, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, και προσβλέπει στην ανυπακοή των εργαζομένων προς τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Παρόλα αυτά, η αναστάτωση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από τα δημοτικά μέχρι τα πανεπιστήμια, προβληματίζει τα κόμματα της συμπολίτευσης που διαπιστώνουν ότι υπάρχει κίνδυνος γενικευμένης και παρατεταμένης αναταραχής σε έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο.
Η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και της Χ. Τρικούπη είναι να “δείχνουν” τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή. Ο υφυπουργός Παιδείας Συμενών Κεδίκογλου, μιλώντας στο ΑΠΕ, είπε καθαρά ότι βλέπει «πολιτική χροιά» πίσω από τις απεργίες των εκπαιδευτικών και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επενδύει στην ένταση, την οξύτητα και την πόλωση».

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά ότι για τις κινητοποιήσεις φταίει το μνημόνιο και τα επόμενα επεισόδια προβλέπονται ιδιαίτερα θερμά.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου