Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αναγνωρίζει η ΠΕΔΑ ως θεσμικό συνομιλητή το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής



«Λάδι στη φωτιά» της σκληρής πολεμικής που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ρίχνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Η ηγεσία της , αναδεικνύει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής , που πρόσκειται στο ΚΚΕ και έχει καταγγελθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ως « διασπαστικό» σωματείο σε θεσμικό συνομιλητή της .

Προ ημερών , ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων , Νίκος Σαράντης , είχε νέα συνάντηση προ ημερών , με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου.

Στη συνάντηση , όπως αναφέρει , σ΄ανακοίνωσή του , το Συνδικάτο ΟΤΑ , που αποφεύγει ωστόσο να κατονομάσει τον κ. Σαράνη , εξέφρασε τη ριζική αντίθεσή του « στην αξιολόγηση δομών και προσώπων, την κινητικότητα, την ενδοδημοτική κινητικότητα, που προωθείται από τους δημάρχους και έχει τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΠΟΕ ΟΤΑ».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει ότι «αυτές οι προτάσεις από τους δημάρχους ουσιαστικά δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις, αποδέχονται την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες είτε απευθείας, είτε μέσο ΣΔΙΤ και την ανταποδοτικότητα .

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στο ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ανοίξει, όσοι ανοίξουν έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Πράγμα που είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τις χιλιάδες παιδιά που μείνουν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου