Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 9-10-2013


Χαλάνδρι 9/10/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η «κυοφορούμενη» εδώ και καιρό αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου μας, εκτός από επιβεβλημένη (για τη σωστή λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών) είναι και άμεσης προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων χρονικών ορίων που θέτει η νομοθεσία.
Το πρόβλημα με τις 12.500 χιλιάδες υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος του έτους είναι υπαρκτό. Μεγάλο κομμάτι από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα καλυφθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Η «πρΟΤΑση» έχει διαπιστώσει ότι, παρατηρείται μια μεγάλη καθυστέρηση ως προς την υλοποίηση των συγκεκριμένων αλλαγών. Μια καθυστέρηση η οποία, ενδεχομένως, να στοιχίσει σε «απώλειες» υπαλλήλων, με οποιαδήποτε μορφή και αν δούμε το θέμα (διαθεσιμότητα, κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ., μετατροπή των Ν.Π.Δ.Δ. σε ιδιωτικού δικαίου «επιχειρήσεις» κ.λπ.).

Συγχρόνως , το τοπίο των εργασιακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται όλο και πιο δυσχερές για τους υπαλλήλους: Ελαστικές σχέσεις εργασίας, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (που προσπαθούν να στηθούν σε διάφορους δήμους), κοινωφελή προγράμματα εργασίας, καταργήσεις υπηρεσιών (Δημοτική Αστυνομία), δείχνουν ότι, το μοντέλο που θα επιχειρηθεί να επικρατήσει θα είναι οι καταργήσεις των οργανικών δομών και όχι προσλήψεις που θα καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες.

Η κατάρτιση και ψήφιση νέου οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη, καθώς θα αποτελέσει ένας επιπλέον παράγοντας που θα οδηγήσει στην θεσμική κατοχύρωση όλων των υπαλλήλων του Δήμου μας . 

Η «πρΟΤΑση» οφείλει να κρούσει το κουδούνι του κινδύνου που ελλοχεύει η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ:
1. της υπαγωγής – ενσωμάτωσης των ΝΠΔΔ του Δήμου μας στον κεντρικό Δήμο.
2. της μεταφοράς των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου μας
3. της ψήφισης, στη συνέχεια, του νέου Ο.Ε.Υ., με ταυτόχρονη κατάργηση των ΝΠΔΔ (αφού, βέβαια, πρώτα, έχουν μεταφερθεί οι υπάλληλοι στον Δήμο)

Δυστυχώς, η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχει – ΚΑΙ ΠΑΛΙ – θέμα συζήτησης τον Ο.Ε.Υ. και την ενσωμάτωση των ΝΠΔΔ στο Δήμο… 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου