Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. του Δήμου Γλυφάδας


Δυναμική αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. του Δήμου Γλυφάδας

Δυναμική αναμένεται η αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην επικείμενη εφαρμογή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Γλυφάδας.

«Την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται οικονομικά και θεσμικά και οδηγείται μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στον «ξαφνικό» θάνατο, οι αιρετοί αντί να επιλέξουν το μονόδρομο της αντίστασης μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για την αποτροπή με κάθε τρόπο της διάλυσης των Ο.Τ.Α. και της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, επιλέγουν τη στήριξη και εφαρμογή των αντιλαϊκών – με ή χωρίς μνημόνιο – πολιτικών των περικοπών, των απολύσεων και των απαγορεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), πολιτική που πηγαίνει «χέρι - χέρι» με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εργαζομένων, το πετσόκομμα των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ισοπεδωτικό πάγωμα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α., και την αντικατάστασή τους από «εξαρτημένους» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Προτάσσοντας το δίλημμα περί εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων ωθούν εκβιαστικά τους άνεργους να συμμετέχουν στην ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., των οποίων η λειτουργία θα είναι ανταποδοτική και επιβαρυντική για τον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε δημότη.

Οι εργαζόμενοι θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον ένα εκβιασμό μετά τον άλλο.

Η εισαγωγή προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 7:00 μ.μ., σχεδίων Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου, με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., μέσω των οποίων εκχωρούνται αρμοδιότητες οι οποίες αφορούν την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα των παιδικών σταθμών και την υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως η αποδοχή τους από τη Δημοτική Αρχή θα αποτελέσει «πολιτική ψήφο» υπέρ των απολύσεων των εργαζομένων και της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για λόγους ουσιαστικούς, για λόγους ηθικής τάξης αλλά και για λόγους δεοντολογίας:

Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσουν την έγκριση αυτών των Συμβάσεων, ώστε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου να παραμείνουν στα χαρτιά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Άλσους 15-Γλυφάδα) να παρέμβουν δυναμικά ώστε να αποτραπεί οριστικά το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για πλήρη εκχώρηση των Κοινωνικών Δομών σε ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη επιπλέον επιβάρυνση των Δημοτών».

http://www.poli-politiki.gr/, 10/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου