Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΕΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Η Περιφερειακή μας Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨, κατέθεσε αίτημα για συζήτηση στη 38η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 29.10.2013, σχετικά με την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Πέρυσι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης με αιτιολογία την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.

Με την πάνω από 40% αύξηση της τιμής του πετρελαίου επήλθε μείωση της κατανάλωσης κατά 70%, ενώ παράλληλα οι πολίτες στράφηκαν στην καύση βιομάζας, καθώς και σε κάθε είδους ακατάλληλα υλικά.

Η αύξηση της τιμής ΕΦΚ δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό ζήτημα αποκλείοντας κατηγορίες πολιτών από το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα και γύρισε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, με τη χώρα μας να καταγράφει την περσινή χειμερινή περίοδο ακόμα και θύματα, λόγω της χρήσης ακατάλληλων και επικίνδυνων μέσων θέρμανσης, ενώ δημιουργήθηκαν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συζητήσει το θέμα και να προχωρήσει στην ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών απαιτώντας από την Κυβέρνηση:

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και να αποφευχθούν σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα δημόσιας υγείας.



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Κυπριανίδου Ερμίνα - Βαρεμένος Γεώργιος - Τσουκαλάς Δημήτρης
Κωνσταντάκου Έρη - Καπάταης Χρήστος                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου