Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Χυδαιότητας και Αποπροσανατολισμού εγκώμιον.

Με έκπληξη και απορίες (πληθυντικός αριθμός, γιατί ΜΙΑ δε φτάνει…) διάβασα την ΕΠΙΘΕΣΗ στον Άγγελο Νταβία από την ιστοσελίδα stasi.gr, με ύβρεις, προσβολές και αστήρικτα …«επιχειρήματα». 
Και όλα αυτά, με αφορμή σχόλιο – άρθρο αναγνώστη της «Πλατείας», το blog που τόσο πολύ ΕΝΟΧΛΕΙ κάποιους. Αυτό, όμως, είναι δικό τους πρόβλημα. 

Αυτό που είναι ανεξήγητο είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιθετική φρασεολογία κατά κάποιου ο οποίος έδωσε «βήμα» και λόγο σε κάποιον αναγνώστη. Με λίγα λόγια, δηλαδή, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ότι υιοθετεί την ελευθερία του λόγου! Αλήθεια, κύριοι, μήπως αυτό, λέω, «μήπως», είναι φασισμός; Μήπως είδος φασισμού; Αν όχι ,τότε ΤΙ ακριβώς είναι; Ή, αν θέλετε, πώς λέγονται αυτοί που λογοκρίνουν ή εμποδίζουν την απρόσκοπτη και ελεύθερη διακίνηση ιδεών;

Οι αναφορές του τύπου «απασχολημένοι με διαφημισογλάστρες και δημοτικές προμήθειες, έμμισθοι υπάλληλοι του κ. Ζαφειρόπουλου, διορισμένοι τοποτηρητές της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, χαμαιλέοντες τροχονόμοι του πασοκικού πλιάτσικου» και άλλα τέτοια ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ και ΑΝΕΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, μόνο ως ΑΙΣΧΗ μπορούν να χαρακτηριστούν. 

Ενοχλεί ο Νταβίας; ΣΑΦΩΣ! Γιατί ενοχλεί; Γιατί έχει άποψη. Και γιατί το αποδεικνύει αυτό καθημερινά με τις τοποθετήσεις του. Και γιατί δεν δέχεται το «κατεστημένο» όπως αυτό στηρίζεται και υποστηρίζεται – όπως φαίνεται – και από τη «Στάση», εφόσον το μόνο «κακό»(!!!) για αυτούς είναι ο Νταβίας! Και γιατί δεν (απο)δέχεται να κάθεται σε μια καρέκλα και απλά να σχολιάζει και να διαφωνεί, χωρίς να προτείνει…

Tον αποπροσανατολισμό του Χαλανδραίου πολίτη από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πόλη μας με κουτσομπολιά και ανηθικότητες, θα ζήλευε ακόμη και η “Bild”, κύριοι.
Το ερώτημα είναι, όμως, ως πότε η πολιτική πρακτική μιας παράταξης θα περιορίζεται σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και εντυπωσιασμού. Άραγε, συμφωνούν μαζί σας οι άνθρωποι που σας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους (2.841 ψήφοι το 2010 και 2.953 το 2006) για να ασκήσετε πολιτική και να προτείνετε λύσεις και όχι για να συκοφαντείτε ο,τιδήποτε δε συμφωνεί και δε συμπορεύεται μαζί σας;

Σέβομαι κάθε άνθρωπο, κάθε συνάδελφο και κάθε άποψη. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ «κιτρινισμένες» και «κουτσομπολίστικες» πρακτικές μιας προηγούμενης, παρωχημένης πολιτικής και πολιτικής αντίληψης, η οποία έχει καταδικαστεί πανηγυρικά από τους πολίτες, πράγμα το οποίο θα φανεί ΚΑΙ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης
3-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου