Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Αντίδραση των εργαζομένων στην μεταφορά από ΙΤΑ σε ΚΕΔΕ

Αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΕ στην πρόταση που εξετάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάργηση και μεταφορά όλου του προσωπικού του ΙΤΑ – Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΚΕΔΕ.

Οι εργαζόμενοι εγείρουν δεκάδες ερωτήματα για την τεκμηρίωση, τους σκοπούς, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του εγχειρήματος σε μια εποχή όπου οι περικοπές είναι τεράστιες και συνεχείς. 

Με την διαδικασία αυτή επιχειρείται ο διπλασιασμός του προσωπικού (20+20) ενώ ταυτόχρονα στην ΚΕΔΕ έχουν καταργηθεί 60 οργανικές θέσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται συνεχώς λόγω μη απόδοσης των θεσμοθετημένων πόρων.

Η προωθούμενη λύση λένε οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΕ, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της διαθεσιμότητας για τους ίδιους, αλλά και για τους εργαζόμενους του ΙΤΑ αφού θα έρθουν σε μια υπεράριθμη πια δομή.

Το μεγάλο ερωτηματικό που θέτουν είναι γιατί οι εργαζόμενοι του ΙΤΑ δεν μετατίθενται σε δήμους όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες προσωπικού αφού η ενδοδημοτική κινητικότητα είναι και θέση της ΚΕΔΕ.

Ιδιαίτερα τονίζουν οι εργαζόμενοι ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη αναδιάρθρωσης σκοπιμότητας αλλά και βιωσιμότητας της συγκεκριμένης μεταφοράς των υπαλλήλων του ΙΤΑ και τελικά υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα αυτό εξυπηρετεί άλλου είδους ανάγκες, πιέσεις, συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

http://www.myota.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣ(Τ)ΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου