Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ : Με το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων ο Δήμος θα κάνει Οικονομία. ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ



ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ .... ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ!

Εκτιμώ ότι ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ επιχειρήματα για την επιλογή να κλείσουν τα νομικά πρόσωπα, που να ακουμπάνε στο θέμα της εργασιακής ασφάλειας των εργαζόμενων ενόψει των επικείμενων νέων απολύσεων - θυσιών στον βωμό των δανειστών και των νεοφιλελεύθερων εμμονών της συγκυβέρνησης, δεν έχουν μείνει μετά τα όσα ήδη έχουν ειπωθεί και γραφεί.

Εκτιμώ ότι έγινε κατανοητό στους σκεπτόμενους ότι δεν ήταν αυτό το ΚΙΝΗΤΡΟ για την επιλογή, αυτός ήταν απλά ο .... φερετζές για να αποφευχθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Και εκτιμώ ότι αυτό ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ με τρόπο που πλέον μόνο όσοι δεν θέλουν να ακούσουν και να καταλάβουν, δεν έχουν κατανοήσει ότι - όπως ουσιαστικά είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος, άσχετα τι λένε όλοι οι άλλοι - η "ιδέα" ήταν της διοίκησης και έπεισαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν σε αυτή την ιδέα, τις ελπίδες τους για εργασιακή ασφάλεια.

Θυμίζω ότι σε αυτή την ... τελική λύση για τα νομικά πρόσωπα έχει αναφερθεί αρκετές φορές ο Νίκος Πανταζής από το blog του "πιέζοντας" την διοίκηση να "μην καθυστερεί" (να εφαρμόσει την ΔΙΚΗ ΤΗΣ  πολιτική ?). Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν με πολιτικά συμφωνούσε και πίεζε.

Θυμίζω επίσης ότι η άποψη για κατάργηση των Νομικών Προσώπων είναι - όπως και η ίδια η Λούλα είπε - πάγια θέση του ΚΚΕ, που όμως η γάτα-φιλενάδα μας, δεν έκανε το λάθος να συνδέσει καθόλου με την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων. ΞΕΡΑ και ΕΝΤΙΜΑ έλεγε ότι θέλει την κατάργηση των νομικών προσώπων για λόγους οικονομίας του δήμου. ΤΕΛΕΙΑ.

Επίσης αυτή την θέση, για κατάργηση των Νομικών Προσώπων, εξέφραζε και το εναπομείναν "ένστολο" ΠΑΣΟΚ του Στάθη Ανδρεόπουλου, θέση - απομεινάρι από την εποχή της μητρικής παράταξης - και δεν επιθυμώ να επεκταθώ, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Δηλαδή - με εξαίρεση τον μοναδικό γνήσια αυτοδιοικητικό και άριστο γνώστη, με όσες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς μαζί του - Κώστα Παττακό και σιωπηρά κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας - ΟΛΟΙ είχαν συμφωνήσει στην κατάργηση των Νομικών Προσώπων, αφού το έλεγε και το μνημόνιο και τα κόμματά του.
(Η Αντίσταση είχε ταυτιστεί με την πρόταση Κουράση για λόγους που πιστεύω ότι έχουν γίνει αντιληπτοί).

Όμως ΔΗΜΟΣ δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον δήμο.

ΔΗΜΟΣ δεν είναι μόνο οι εντός του Δημαρχείου.

ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ.

Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ - εκδηλώνουμε την πρόθεσή και βούλησή μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενούς μας ώστε να μην χάσουν την εργασίας τους για να συνεχίσουμε όλοι να έχουμε τις υπηρεσίες που δικαιούμαστε ως πολίτες.
Αυτό να γίνει σαφές και καθαρό και αυτό εμείς σήμερα το ξεκαθαρίζουμε διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ του 50.

Δεν λειτουργεί η αυτοδιοίκηση για τους εργαζόμενούς της. Λειτουργεί ΜΕ τους εργαζόμενους της ΓΙΑ τους δημότες της.

Και είναι ΘΥΣΙΑ των δημοτών οι υπηρεσίες που θα χάσουν - γιατί ό,τι και να λένε τώρα κάποιοι - ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ με την κατάργηση, για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενούς τους.

Θα κερδίσει όμως ο Δήμος οικονομικά, είναι το επόμενο επιχείρημα των ... ΓΚΡΕΜΙΣΤΩΝ.

"Δεν είναι τα Νομικά Πρόσωπα η αυτοδιοίκηση" και "θα υπάρχει μια οικονομία 8 με 10 % των χρημάτων που κατανάλωναν τα νομικά πρόσωπα."

Για να το δούμε αυτό:

Το αν είναι ή όχι τα νομικά πρόσωπα η αυτοδιοίκηση και μάλιστα η πλέον κοινωνική της πλευρά, ουδέποτε συζητήθηκε στον ΔΗΜΟ, που για εμάς αυτό σημαίνει διαβούλευση με τους φορείς, τους εργαζόμενους και βεβαίως τελικά τους αιρετούς,  ειδικά τώρα που συντάσσεται ο νέος προϋπολογισμός, που  θα έπρεπε να είναι συμμετοχικός στην επεξεργασία του, για να δούμε αν θέλει Ο ΔΗΜΟΣ - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ - αυτή την "οικονομία" ή κάποια άλλη "οικονομία" (πχ τα ενοίκια του ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ - 70.000 το χρόνο μόνο από εκεί).

Και έτσι θα φαινόταν αν είναι ή όχι ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, όχι για μια παρέα, τα Νομικά Πρόσωπα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ή ΟΧΙ.

Αυτή ακριβώς η συζήτηση αποφεύχθη με το τέχνασμα:

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  - ανεξάρτητα από υπαρκτά ή κατασκευασμένα προβλήματα ή εκβιαστικά διλήμματα επί των εργασιακών ή λειτουργικών θεμάτων που κανείς τελικά δεν λέει ότι επιλύθηκαν - αν ήθελε Ο ΔΗΜΟΣ - όχι ο Δήμαρχος και η παρέα του - να καταργήσει τα νομικά πρόσωπα ή ΟΧΙ.

Ποιος θα το ψήφιζε αν ήταν να αναλάβει το κόστος της άποψής του και την υποχρέωση να εξηγήσει στους δημότες γιατί ΕΠΙΛΕΓΕΙ να καταργήσει τον ΟΚΠΑ, το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ και όχι "για την φουκαριάρα την μάνα του Στουρνάρα".

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πλέον τραχύς και απολίτικος (όχι ακομμάτιστος) συνδικαλιστής Αντώνης Αμμολοχίτης ήταν ξεκάθαρος απυεθυνόμενος προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της πόλης: "Αφήστε τώρα τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες, εμείς τα έχουμε συζητήσει αυτά δεν ήρθαμε εδώ για να τα συζητήσετε και εσείς". (ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ).

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ κατά την άποψή μου απλώς ΣΥΡΡΙΚΝΏΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ούτε στα εργασιακά, ούτε στα οικονομικά.

Απλά ".... εξαιτίας πολιτικής".  

Για να δικαιώσει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ μιας παρέας, που έχουν διατυπωθεί χρόνια τώρα και είναι απλώς ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ.

ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ,  ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ο οποίος μίλησε για "απώλειες από τους ΚΑΠ, (ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΆΤΤΩΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ:

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: Λαμβάνει περί τα 400 000 ευρώ τον χρόνο από τον δημοτικό κορβανά (εκτός αυτά που "τζιράρει" μόνο του).

ΟΚΠΑ: Από τον Δημοτικό Κορβανά παίρνει γύρω στα 950 εκ. ευρώ το χρόνο και από ΚΑΠ δεσμεύονται για αυτό (προσέξτε το αυτό) 44655,28 τον μήνα - δηλαδή 535863,36 τον χρόνο)

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Από τον Δημοτικό Κορβανά παίρνει περί τα 1, 7 εκ. τον χρόνο και από ΚΑΠ (προσέξτε το αυτό) 11276,04 ευρώ τον μήνα δηλαδή 135312,48 ευρώ τον χρόνο.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ" γύρω στα 3,73 εκ. ευρώ τον χρόνο (με φετινά στοιχεία) από τα οποία από ΚΑΠ είναι τα 670 χιλιάρικα.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της εξυπνάδας, ο δήμος θα κάνει οικονομία maximum 10%.
Δηλαδή 370 περίπου χιλιάδες ευρώπουλα.

ΑΝ ΧΑΣΕΙ - ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ αφού δεν θα έχει τα νομικά πρόσωπα και θα χρησιμοποιηθεί αυτό το επιχείρημα  για μειώσεις των ΚΑΠ (όπως εκτιμούν υπεύθυνοι οικονομικών 3 δήμων με τους οποίους μιλήσαμε, αλλά και ο έμπειρος Κ. Παττακός)  μέρος των ΚΑΠ ήρθε μία η άλλη στην καλύτερη ή μπήκε και μέσα ο δήμος από την κατάργηση για να βοηθήσει .... "την φουκαριάρα την μάνα του Στουρνάρα".

Αν δεν χάσει - όπως θα ισχυριστούν - "με τα σημερινά δεδομένα, διότι δεν μπορούν να προβλέψουν μπροστά" (λες και είμαστε Αρειανοί και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι προς τα κάτω θα πάνε τα δημόσια οικονομικά και ψάχνονται μόνο οι αφορμές για νέες περικοπές), ισχυρίζομαι ότι αυτά τα 370 χιλιάρικα μπορούσαν εύκολα να εξοικονομηθούν ώστε να αποφευχθεί αυτός ο ακραίος ακρωτηριασμός του δήμου μας και  σύντομα θα παρουσιάσουμε προτάσεις σαν δημοτική κίνηση "Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία".

Άλλωστε για να λαϊκίσουμε και λίγο, δεν είναι παρά οι αποζημιώσεις των "άχρηστων" αιρετών.
Ας τα έκοβαν από εκεί και τέλειωνε το πανηγύρι.

Αλλά όλα αυτά είναι φανερό ότι είναι ιδεολογικοποιημένες μπαρούφες αναγνώστη μου και μία είναι η αλήθεια: Η συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και αυτή η πολιτική ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ στον δήμο.

Το περίεργο είναι ότι έχουν μπλεχτεί στο παιχνίδι μερικοί που το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι βρίσκονται σε σύγχυση.

Εμείς ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.

Και καλούμε τους δημότες να εμπιστευθούν τις δυνατότητές τους, τις δυνάμεις τους, τις μεγάλες, κρυμμένες αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και να πάρουμε - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ -  τις τύχες της πόλης μας στα χέρια μας, αν δεν είμαστε ΧΑΪΒΑΝΙΑ.

Το ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
Αυτό πλέον γίνεται κατανοητό καθημερινά σε όλο και περισσότερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου