Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Toυ γνωστού γείτονος παρατυπίες":

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα «τεκμαινόμενα» σε σχέση με την εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής», για το πώς γιγαντώθηκε «παρα φύσιν» όχι η Αυγή, αλλά: το ΑΥΓΟ του φιδιού.. για τα οποία σίγουρα θα βρείτε πολλές πληροφορίες σε άλλες στήλες της εφημερίδας.

Εγώ εδώ σήμερα θα αναφερθώ σε ένα «δευτερεύον» θέμα.

Συγκεκριμένα, θα φιλοξενήσω μια ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ, που αφορά την «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ (ΑΪΒΑΛΙ)»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην απάντηση που έδωσαν μόλις 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της θείας λειτουργίας προέβαλαν γραφειοκρατικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα πριν έξι μήνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, και η Θεία Λειτουργία καθώς και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ξενοδοχείου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απερίφραστα καταγγέλλει αυτή την ενέργεια των τουρκικών αρχών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και ευθεία προσβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Τουρκία, παρά τις επίσημες εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, εξακολουθεί να περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων…

Τι να προσθέσουμε; Αφού ο Κεμαλισμός εξόντωσε τους Λαούς της Μικράς Ασίας, μπορεί ανενόχλητος να συμπεριφέρεται στις εναπομείνασες μειονότητες «όπως γουστάρει»..

Το αποκρουστικό πρόσωπο της γείτονος δεν αλλάζει, παρά τα κατά καιρούς φτιασιδώματα..


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου