Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1997 - ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ 2006

Παρουσιάζουμε σήμερα περιληπτικά τους χώρους και τις δυνατότητες της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, του υπερσύγχρονου κτιρίου παιδικού σταθμού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων νηπίων του Ιδρύματος Κουρτέση που με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του δήμου, ευθύνη που έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ αλλά και εξυπηρέτησης οικονομικών εργολαβικών σκοπιμοτήτων (ανέγερση άλλου κτιρίου, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά) 
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ.

Ήδη η παρέμβαση της κίνησης Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία στο θέμα δημιούργησε κινητικότητα - και βέβαια ... τώρα μόλις αρχίσαμε.

Το θέμα έθεσε στο (έκτακτο) δημοτικό συμβούλιο - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ο Κώστας Παττακός μιλώντας για "ντροπή" και προκαλώντας μια υποκριτικά απολογητική απάντηση από τον Αεικίνητο Δήμαρχο Χαλανδρίου, ο οποίος είπε "ναι ξέρετε, έχετε δίκιο αλλά υπήρχαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα" και άλλες τέτοιες ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, που δεν μπορούν να καλύψουν την ανεπάρκειά  του να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα της τοπικής κοινωνίας δεν του έρχεται ΕΤΟΙΜΟ από την TASK FORCE και την κυβέρνηση, όπως ακριβώς του ήρθε ΕΤΟΙΜΟ και το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου.

Σου ζητάμε,να κατανοήσεις συνδημότη μας, ότι αυτή η κινητικότητα δεν θα είχε προκύψει χωρίς την παρέμβαση της κίνηση Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία, όπως δεν προέκυψε όλα αυτά τα χρόνια.

Και όσοι από εδώ και μπρος ανακαλύψουν το θέμα - διότι τώρα θα το ανακαλύψουν όλοι - θα το κάνουν ΣΥΡΌΜΕΝΟΙ από το βάρος του πολιτικού και ηθικού σκανδάλου που εμπεριέχει.

Δεν  αναφερόμαστε βεβαίως ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ που ανακάλυψαν το Χαλάνδρι τώρα για να παραστήσουν τους υποψήφιους Σωτήρες του, που είναι λογικό να μην ξέρουν, πού να μάθουν την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ; Οι επαρχιακές εφημερίδες της Πελοποννήσου δε νομίζουμε να έχουν αναφερθεί ποτέ στο θέμα. 
Με αυτούς, που δέχτηκαν να παραστήσουν τα ενεργούμενα  και να διασύρουν την ιστορία την δική τους και όχι μόνο,  για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς του τοπικού διαπλεκόμενου γαλαζοπράσινου κόλπου και τα ΔΟΜΗΜΕΝΑ συμφέροντά   ΓΝΩΣΤΩΝ αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΡΧΕΣ, δεν θέλουμε ούτε να ασχοληθούμε, ούτε να αντιπαρατεθούμε.

Ο λόγος αναγνώστη μου, που το θέμα της ΕΣΤΙΑΣ δεν "σηκώνεται" τόσα χρόνια από άλλους ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ τοπικούς σχηματισμούς είναι Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ της απερχόμενης πολιτικής ηγετικής γενιάς για το "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ" και η ιεράρχηση της διατήρησης "ΚΑΛΩΝ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  (sic) στα πλαίσια του πολιτικού καθωσπρεπισμού (sic), που τέθηκε χρόνια τώρα,  ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΥΘΥΝΗΣ και της αίσθησης του καθήκοντος απέναντι στον ανώνυμο δημότη.

Το πολιτικό κατεστημένο του Χαλανδρίου δεν μπορεί να ανοίξει πρωτοβουλιακά τέτοια θέματα γιατί υποκρύπτουν ή βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία στις ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ αναμετάξυ τους, 

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που πρέπει επιτέλους τον Μάιο να ανατραπούν για να πάρει νέα ώθηση η τοπική κοινωνία.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ AΦHNOYN NA ΡΗΜΑΖΕΙ:


Η «ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» βρίσκεται στην γωνία των οδών ΓΑΡΗΤΤΟΥ 83 και πεζόδρομων ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ, ακριβώς πίσω από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

Το κτιριακό συγκρότημα είναι πρότυπο για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή δεδομένα, τόσο ως προς τα χρησιμοποιηθέντα οικοδομικά υλικά, συστήματα, και Η/Μ εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια νηπίων - εργαζομένων όσο και την λειτουργικότητα και επάρκεια των χώρων που διαθέτει.

ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 3.650 μ2ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 3.656 μ2
ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ 168 μ2
ΚΑΛΥΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ 1.610 μ2
ΟΓΚΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ 8.895 μ3
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ + ΑΙΘΡΙΑ 2.163 μ2 ΣΗΜ. Από τα οποία 1585 μ 2 χρησιμοποιούνται από τα νήπια ως αύλειος χώρος.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΟΓΕΙΟ (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 175 ΘΕΣΕΩΝ ΝΗΠΙΩΝ - ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙ,  ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ κλπ)

ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 1.487 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ  29 μ2 ΑΙΘΡΙΑ (x3) 79 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.610 μ2

Α’ ΟΡΟΦΟΣ  (ΧΩΡΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΗΠΙΩΝ)
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 469 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ 83 μ2
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 113 μ2

 ΣΥΝΟΛΟ 680 μ2

Β’ ΟΡΟΦΟΣ (ΧΩΡΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 496 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ 56 μ2
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 113 μ2

 ΣΥΝΟΛΟ 680 μ2

ΥΠΟΓΕΙΟ 
ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ 1.204 μ2
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΡΑΜΠΑ ΑΝΟΔΟΥ - ΚΑΘΟΔΟΥ 78 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.282 μ2
                   
ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΔΩΜΑ (ΟΡΟΦΗ Β’ ΟΡΟΦΟΥ) με προβόλους 625 μ2
ΤΑΡΑΤΣΑ (ΟΡΟΦΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ) με προβόλους 540 μ2
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΧΩΡΟΔΙΚΤΥΩΜΑΤΟΣ  200 μ2
ΞΥΛΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ 273 μ2
ΔΙΑΦΩΤΑ (x3) 27 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.665 μ2  

Αναλυτικά  το συγκρότημα της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ διαθέτει τα παρακάτω  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συστήματα:


- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ : Οπλισμένο Σκυρόδεμα, ξύλινες βαρέως τύπου στέγες και μεταλλικό χωροδικτύωμα με τελική επικάλυψη φύλλων χαλκού.

- ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: 20 υπόγειων θέσεων Ι.Χ. οχημάτων και 20 μοτοποδηλάτων.

- ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η/Ζ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ : Για την οικονομική ηλεκτροδότηση του συγκροτήματος και την έκτακτη κάλυψη του παιδικού σταθμού (κάλυψη των βασικών αναγκών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος).

- ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ : Προστασίας των ατόμων τόσο εντός του κτιρίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως του αύλειου χώρου.

- ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : «έξυπνους» πυρανιχνευτές (addressable) πλήρες σύστημα πυρόσβεσης με καταιωνητήρες σ’ όλους τους ορόφους και χώρους (springler), πυροσβεστικές φωλιές – σταθμούς, αυτόματους πυροσβεστήρες στους επικίνδυνους χώρους.

- ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : «έξυπνες» κάμερες οπτικού ελέγχου αύλειου χώρου – εισόδων, radar ανίχνευσης κίνησης εσωτερικών χώρων.

- ΥΨΗΛΗ ΣΙΔΗΡΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ : Για την ασφάλεια των παιδιών και του κτιρίου από εξωτερικούς παράγοντες.                      
                 
- ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ : Σύστημα ανακοινώσεων Ρ.Α., ηχεία εσωτερικών – εξωτερικών χώρων, δορυφορική λήψη – T.V., συστήματα προβολής εικόνας, VIDEO κ.λ.π.

 - ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ : σ’ όλες τις αίθουσες απασχόλησης νηπίων σε συνδυασμό με ελαστικά ηχομονωτικά αντιβακτηριδιακά δάπεδα.

- ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ : οικονομικό σύστημα πλήρους κλιματισμού (δροσισμός - θέρμανση), ανεξάρτητης λειτουργίας σε κάθε χώρο του κτιρίου με «οικολογικό φρέον»  για την προστασία του όζοντος της ατμόσφαιρας και μηδενικούς ρύπους.

- ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ, ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ, ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΟ : με υπερσύγχρονες συσκευές και κατάλληλο εξοπλισμό.

- ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ : για εξυπηρέτηση 500 ατόμων, αποθήκη τροφίμων, ψυκτικοί θάλαμοι, προπαρασκευή (λαχανικών – κρεατικών – ψαρικών), αυτόματο πλυντήριο πιάτων, πατατοκαθαριστής, λιποσυλλέκτες, συστήματα gastronome, bain marie, κ.λ.π.

- ΙΑΤΡΕΙΟ - ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΟ

- ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

- ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ (Θεατρικά, χορούς κλπ)

 - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ : για την εκμάθηση των παιδιών, με  διαχωρισμό απορριμμάτων στην «πηγή», υλικών συσκευασίας προς ανακύκλωση (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) καθώς και κομποστοποίηση (παραγωγή humus) για τις ανάγκες του κήπου σε συνδυασμό με τα προϊόντα κλαδέματος, χόρτων, φυτών κ.λ.π.

- ΗΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ : για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως μειωμένου κόστους και μηδενικών ρύπων.

- ΓΕΩΤΡΗΣΗ : πλήρες σύστημα άντλησης και χρήσης νερού για καθαριότητα και καζανάκια λεκανών χώρων υγιεινής (ανεξάρτητο εσωτερικό δίκτυο μη πόσιμου νερού).

- ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ : κύριος διοίκησης – προσωπικού – επισκεπτών και  υπηρεσιακός μόνο για την εξυπηρέτηση μαγειρείου – κυλικείων.

- ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ : πλήρες σύγχρονο σύστημα για την κάλυψη των αναγκών σε Η/Υ, τηλεφωνικό κέντρο κ.λ.π.

- ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ : πρότυπο καλλιεργούμενο τμήμα για τα νήπια, μικρό υαλόφρακτο θερμοκήπιο και αποθήκη κηπουρού.

- ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ : Για την διεξαγωγή εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, παραστάσεων όταν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.
                                     
- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ : με πλήρη φυτοτεχνική διαμόρφωση και κατανομή του αύλειου χώρου με σύγχρονα και ασφαλή ξύλινα όργανα παιδικής χαράς κατά ηλικίες και ειδικά σκίαστρα τους θερινούς μήνες. «Τράπεζα» χλοοτάπητα για τις αναγκαίες επισκευές.

- ΑΡΔΕΥΣΗ με νερό της γεώτρησης. Αυτόματη άρδευση αύλειου χώρου ενώ στο τμήμα της παιδικής χαράς είναι υπεδάφια με σύστημα πλαστικών σωληνώσεων με ενσωματωμένη σταγόνα.

- Κ.Χ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ : χωρητικότητας 300 ατόμων για παιχνίδια στα διαλείμματα τις βροχερές ημέρες, γυμναστική νηπίων,  εορταστικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, συγκεντρώσεις γονέων, προβολή video (ηλεκτροκίνητη συσκότιση) κ.λ.π.

- ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ : στον α’ και β’ όροφο για μουσική, μπαλέτο, ξένες γλώσσες, πηλοπλαστική, computer, κ.λ.π.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου και οι χώροι του συγκροτήματος στον α’ και β’ όροφο του κτιρίου διατίθενται για διάφορες δραστηριότητες και λοιπές υπηρεσίες, νηπίων προσχολικής ηλικίας, που απορρέουν από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου