Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ!



Οι μάσκες έπεσαν και για τον πιο δύσπιστο.

Όχι ότι εκπλαγήκαμε.

Ξέραμε αλλά άλλο να ξέρεις και άλλο να μπορείς να μιλήσει δημόσια.

Ξέραμε την απόλυτη πολιτική υποκρισία, το απόλυτο πολιτικό αμοραλισμό, την απόλυτη πολιτική κυνικότητα και την πλήρη απενοχοποίηση της πολιτικής συνδιαλλαγής - όχι τη ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ αλλά της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ - που κατευθύνει κάθε πράξη του Γιώργου Κουράση.

Όπως ξέραμε και την υπόγεια διασύνδεση της "ομάδας του" με την ομάδα του τοπικού αυτοδιοικητικού κατεστημένου του "διαπλεκόμενου" ΠΑΣΟΚ από το 2000, που απροκάλυπτα αποκαλύφθηκε αυτά τα τρία χρόνια με το ξεδιάντροπο πολιτικό αλισβερίσι του, με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αρχή και σχεδόν ολόκληρου του "μνημονιακού τόξου" στη συνέχεια. Διότι αυτό ήταν και είναι ΠΑΝΤΑ το "μνημονιακό τόξο" στο Χαλάνδρι.
Ακόμα και πριν το μνημόνιο ΥΠΗΡΧΕ και λειτουργούσε με κοινό σχεδιασμό.
Διότι στο μνημονιακό τόξο είναι ΟΛΟΙ οι "από μέσα". Και στο αντιμνημονιακό "οι απόξω" ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

Εχθές - από την Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται - με την ασφάλεια της απόστασης από πιθανούς γιαουτροβόλους, ο Γιώργος Κουράσης ολοκλήρωσε ένα κεφάλαιο της δουλειάς που είχε προφανώς δεσμευτεί να υλοποιήσει απέναντι στο σύστημα που επιβάλλει σε πολιτικούς άνδρες του διαμετρήματός του, να μην τεθεί σε ρίσκο η επικυριαρχία του "από έναν άλλο πιθανό συσχετισμό", όπως κυνικά "παραδέχτηκε", εν την ρύμη του λόγου του πρόσφατα κάποιος εισηγητής το Δ.Σ.
Αν οι "από κάτω" τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι και να θένε να πάνε "από πάνω"!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ "ΕΚΤΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ", μέσα στην υπηρεσία.
Σε συνεργασία με την καθεστωτική κλίκα των - όχι περισσότερων από δέκα - ΤΣΑΤΣΩΝ παντός καιρού.

Και το ολοκλήρωσε αυτό  λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με ένα συνδυασμό παράνομων αλλά κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΩΝ και ΗΘΙΚΑ ΑΠΟΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ μεθοδεύσεων.

Τι έκανε; Ας δούμε περιληπτικά:

1. Δύο μέρες (30-8) πριν την έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών(2-9), που προέβλεπε τις διαδικασίες κρίσεων προϊσταμένων και διευθυντών με τους νέους οργανισμούς εσωτερικών υπηρεσιών, "πρόλαβε¨" να προκαλέσει κρίσεις με τον ισχύοντα "παλιό" οργανισμό.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΥΧΑΙΑ!

Διότι στην ίντριγκα για την εξυπηρέτηση της κλίκας αφιερώνουν πολύ χρόνο η διοίκηση και η υπηρεσιακή γραφειοκρατία. Με τα προβλήματά σου δεν ασχολούνται.

2. Έκανε τις ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ με απίστευτη κοπτοραπτική μορίων που  σύντομα θα ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ!

Την βρώμικη δουλειά ανέλαβε - όπως πάντα, όταν πρόκειται για .... παραποιήσεις - γνωστή και μη εξαιρετέα "στελεχάρα".

Που όλο το δημαρχείο γνωρίζει και λέει, (ψιθυριστά βέβαια, διότι εκεί μέσα "τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά"),  ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ - εντελώς παράνομα - στους υπηρεσιακούς φακέλους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ, και φρόντισε να έχει υπολογίσει από πριν πόσα μόρια μπόνους χρειάζονται οι "εκλεκτοί" για να ανατρέψουν την μοριοδότηση που έβγαζαν τα ΤΥΠΙΚΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, φροντίζοντας να έχει γίνει η αναγκαία "προεργασία" στα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου, αλλά ουσιαστικά μεθόδευσε και τον αποκλεισμό από τις κρίσεις ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ Τ.Ε. - κατά παράβαση κάθε νομιμότητας. (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ).

Όταν θα σας δείξουμε (μάλλον εντός της ημέρας) τον πίνακα μοριοδότησης θα δείτε ΠΟΣΟ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ με μόρια "μπόνους" .

3. Παράλληλα διέδιδαν ότι έφτιαχναν ένα σχέδιο οργανισμού (φερετζές), που απλά περιέφεραν στον δήμο ως άσκηση επί χάρτου, για να δείχνουν στους "εκτός κόλπου" συναδέλφους τους, ότι κάνουν διάλογο.
"ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ", έλεγαν στους ... ινδιάνους.

Ένας οργανισμός ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ και μπαίνουμε Δεκέμβριο.

4. Με άλλοθι τον οργανισμό (που ΘΑ ψηφιστεί σε δυο τρία τέρμινα, που λένε και οι ΓΥΦΤΙΣΣΕΣ), κατάργησαν τα νομικά πρόσωπα του δήμου και μετέφεραν τους εργαζόμενους των νομικών προσώπων σε μη οργανικές - προσωποπαγείς θέσεις στον δήμο. Τους μπουρδούκλωσαν και τους έπεισαν να ζητούν μόνοι τους, την αυτοκατάργησή τους.
Βέβαια η μικρή λεπτομέρεια ότι έγιναν υπάλληλοι β κατηγορίας τους διέφυγε.
Και ότι είναι υπάλληλοι β κατηγορίας αποκαλύφθηκε και από τις κρίσεις.

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ- (Νέος Οργανισμός, Κρίσεις, Τοποθετήσεις στα τμήματα ΤΟΥ ΝΕΟΥ και όχι του παλιού οργανισμού), οι εργαζόμενοι από τα Ν.Π. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ, δυνατότητα που με τη μεθόδευση της κλίκας, τους στερήθηκε.

Το σχέδιο του νέου οργανισμού ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ μόνο για να καθησυχάζει τους εργαζόμενους ενώ από πίσω, ετοιμαζόταν η διαδικασία - ξαφνικός θάνατος - πολλών, που τελικά και εφαρμόστηκε.

Και εφαρμόστηκε λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου που παγώνουν τέτοιες διαδικασίες από το νόμο.
Και εφαρμόστηκε με πρόθεση να δεσμευτεί ο δήμος την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ - τότε ξαναγίνονται κρίσεις - ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ!

Αυτά από μόνα τους αναδεικνύουν ότι πρόκειται για υλοποίηση ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.

Διότι διοικητικές αλλαγές στην αρχή μιας δημαρχιακής περιόδου δείχνουν κάποιο σχέδιο για τον δήμο που μπαίνει μπροστά για υλοποιήση.

Αλλαγές στο τέλος όμως, δείχνουν ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ και ΠΑΝΙΚΟ για αυτό που βλέπεις να σου έρχεται! 

ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ!

Η χθεσινή απόφαση είναι ένα μεγάλο ΗΘΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στο δημαρχείο που ομιλεί πλέον για "αφανή δήμαρχίνα που έκανε τις κρίσεις" και τις επέβαλε στον Αεικίνητο.
Που εφαρμόζει το "σχέδιο" της κλίκας που λειτουργεί με κριτήρια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ιδιοτέλειας και μικροψυχίας.
(Και έτσι να είναι Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟYΡΑΣΗ. Τι είναι δηλαδή ο δήμαρχος; Ενεργούμενο; Ε αν είναι ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ!)

Ο απόλυτος συμβολισμός λοιπόν αλλά και το λάθος που εξέθεσε το "σύστημα", υπογραμμίστηκε με δύο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ μετακινήσεις.
Μετακινήσεις ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι έγιναν ΜΟΝΟ για ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ λόγους.

Πρόκειται για την σκανδαλώδη ΕΞΟΡΙΑ της Προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου Σοφίας Κορωναίου στο ΚΕΠ του ΜΕΤΡΟ, με προφανή στόχο την παρεμπόδιση άσκησης των συνδικαλιστικών της καθηκόντων και την ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ υπηρεσιακή της αντικατάστασή  από τον προηγούμενο πρόεδρο του Δ.Σ. , χρόνια πολλά συνδικαλιστή που ... δεν ενοχλεί.

Που δεν είναι όμως η μόνη τέτοια μετακίνηση.

Διότι και κάποιος άλλος που τολμάει να έχει φωνή, μέσα από την πρΟΤΑση, ο Άκης Γκόγκος μετακινήθηκε και εκείνος ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. Και αυτό έγινε για να μην έχει ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ οποισδήποτε "δεν ανήκει στον συσχετισμό", χωρίς βέβαια το θέμα να έχει τον ίδιο συμβολισμό με αυτό της ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ εκπροσώπου των εργαζομένων.
ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ ΑΡΚΕΙ - ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΚΟΓΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!

ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ!

Και αυτό πρέπει να είναι ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ του συλλόγου των εργαζομένων, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, των κινήσεων, των σωτήρων αλλά και όσων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας διατηρούν την τσίπα τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή - ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ - ουδείς άλλος έχει ασχοληθεί με το θέμα.

Σε όλα τα blogs της πόλης, στα social media, παντού, το θέμα αποσιωπάται αν δεν γίνεται ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ απόπειρα να στραφούν αλλού τα φώτα της "δημοσιότητας", να "αλλάξει η ατζέντα". (ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!)

Καμία πολιτική σκοπιμότητα και κανένα άλλο πρόταγμα δεν μπορεί να υπερκαλύψει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου