Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ



Το υπερσύγχρονο κτίριο της EΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "Γ. ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ" μένει κενό και αναξιοποίητο, στοιχειωμένο σύμβολο του ευτελισμού κάθε έννοιας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι, κάθε αντίληψης κινητοποίησης και αξιοποίησης των υπαρκτών δυνατοτήτων της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, από τον δήμο Χαλανδρίου.

- Ένα κτίριο που όμοιό του δεν υπάρχει, ένα κτίριο που ανήκει σε ένα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ που ο μακαρίτης ο Κουρτέσης ίδρυσε και στο οποίο εξασφάλισε άνετη χρηματοδότηση, για να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ στα παιδιά του Χαλανδρίου και τις οικογένειές τους,

- Ένα κτίριο πρότυπο, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ και στο οποίο, εκτός των χρημάτων που το ίδρυμα έχει επενδύσει, υλοποιώντας την βούληση του διαθέτη, έχει επενδυθεί και αρκετό δημόσιο χρήμα, μέσω επιδοτήσεων και που για την ολοκλήρωσή του  έχουν απαιτηθεί πάνω από 8 εκατομύρια ευρώ,

ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δεν μπορεί και δεν θα μείνει στα παραδοσιακά στερεότυπα μιας κίνησης δημοτών που εξαντλεί την αντιπολιτευτική της δράση στην κριτική.

Στοχεύουμε σε σοβαρές παρεμβάσεις ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ για το κοινωνικό σύνολο και συμβολικά εργαζόμαστε ήδη γι' αυτές.

Σήμερα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ από τον ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ μετά το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, που ελπίζουμε και θα επιβάλλουμε να είναι η τελευταία που το παλάτι αυτό μένει αναξιοποίητο.

Ο τεχνικός μας σύμβουλος Δημήτρης Σταματιάδης, ο οποίος έχει εκπονήσει και τις μελέτες για την κατασκευή του κτιρίου, έχει αναλάβει ήδη την πρωτοβουλία, για λογαριασμό της κίνησής μας, να εργαστεί εθελοντικά για να διερευνήσει και να προτείνουμε συνεναιτικό πλαίσιο συμφωνίας δήμου - ιδρύματος, ώστε το συγκεκριμένο κτίριο να περιέλθει μόνιμα στην διαχείριση ή ακόμα και στην ιδιοκτησία του Δήμου Χαλανδρίου και να αποδοθεί στα παιδιά μας.


Το γεγονός ότι ο δήμος Χαλανδρίου δεν έχει αναλάβει, ούτε θα αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, πρέπει να αναζητηθεί στην πρόθεση που τελικά υλοποιήθηκε, για ανέγερση άλλου κτιρίου, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ, με την στρεβλή αντίληψη της διοίκησης Κουράση περί "αξιοποίησης" κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αντίληψη που περίπου θεωρεί ότι τα κονδύλια αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, χρήματα των δημοτών αλλά μας τα "χαρίζουν" μόνο υπό τους όρους που άλλοι επιβάλλουν για το πώς θα αξιοποιηθούν.

Τα κονδύλια αυτά, που κατασπαταλούνται ουσιαστικά χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα για την τοπική κοινωνία ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να χρηματοδοτήσουν την ανέγερση Δημαρχείου,κάτι που θα εξοικονομούσε στον προϋπολογισμό του δήμου άνω των 400.000 ευρώ τον χρόνο από μισθώματα!

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δεν μιλάει στον αέρα αλλά προτείνει ό,τι έχει μελετήσει σοβαρά και τεχνοκρατικά.

Η δημοτική κίνηση ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ δουλεύει ήδη ΓΙΑ ΤΑΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ θέματα του δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου