Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΡΟΜΑ - ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Αν και Σ-Κ συνήθως δεν κάνουμε ρεπορτάζ, από εχθές ψάχνουμε το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο όρος Πατέρα.

Πρώτες πληροφορίες:

Ο Δήμαρχος Μεγαραίων κος Γιάννης Μαρινάκης έχει αποδεχτεί την μετεγκατάσταση (αυτό είναι μάλλον βέβαιο).

Ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Γιώργος Δρίκος δεν είναι και τόσο θετικός (για να το πούμε ολίγον δημοσιογραφικά και να μην κάψουμε την ΣΙΓΟΥΡΗ πηγή μας) και όταν άκουσε στην Θεσσαλονίκη που ήταν μέχρι εχθές το μεσημέρι  τα νέα - πώς να το πω κομψά - ψιλοστράβωσε. Πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερα αύριο για την θέση του κου Δρίγκου.

Πάντως ο χώρος που προτείνεται είναι ψηλά στο όρος Πατέρας (πάνω από 700 μ. υψόμετρο) και πλησιέστερα στον δήμο Μάνδρας από τον δήμο Μεγαρέων, άρα ο δήμος Μάνδρας θα "χρεωθεί" το βάρος της εξασφάλισης των αναγκαίων στους ΡΟΜΑ (σχολεία, περίθαλψη κλπ) και το μετράει το θέμα. Χαρακτηριστικά η πηγή μας, που είναι ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης της περιοχής, που είναι και αντικείμενο επιστημονικών εργασιών του, μας είπε:

"Καλά εκεί πάνω πάνε οι ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ από το Πεύκο για εκπαίδευση. Για να πηγαινοέρχονται σε σχολείο θέλουν πάνω από 30 χιλιόμετρα καθημερινά. Πού θα τους βάλουν;"

Του έχουμε ζητήσει μια αναλυτικότερη ενημέρωση για το θέμα και περιμένουμε για να ενημερωθείτε και να παρακολουθούμε το θέμα όπως του πρέπει: ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

Θα σας δώσουμε αναλυτικά στοιχεία, μάλλον αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου