Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η επιστολή Γρηγοράκου που «προγράφει» έως & 5.000 υπαλλήλους – οι πλεονασματικοί & οι ελλειμματικοί δήμοι




Την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου με την οποία 272 δήμοι (οι 53 είναι απομακρυσμένοι) θεωρείται ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό 3.708 υπαλλήλους δημοσιεύει ηaftodioikisi.gr.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας πριν λίγο στο σκάι υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ είχαν μιλήσει για 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους που μπορεί να μπουν σε εθελοντική κινητικότητα.

Eίναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γρηγοράκος μαζί το «καλές γιορτές» είναι ότι για τη μελέτη, σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 (σ.σ. ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί) και όσον αφορά στους πληθυσμούς των δήμων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού του 2011.

Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι. Από αυτούς, 66.821 υπάλληλοι είναι δημοσίου δικαίου και ΙΔΑΧ, 12.363 είναι έκτακτο προσωπικό, 10.110 είναι το τακτικό προσωπικό των ΝΠΔΔ, 4.679 είναι το έκτακτο προσωπικό στα ΝΠΔΔ. Στην απογραφή Γρηγοράκου δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό στα ΝΠΙΔ.

Οι δήμοι με πλεονάζον προσωπικό

Σύμφωνα με την μελέτη της περίφημης Επιτροπής Ραπακούλια, πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων:

Δ. Αθηναίων: 665 άτομα

Δ. Νίκαιας – Ρέντη: 113

Δ. Καλλιθέας:71

Δ. Νέας Ιωνίας: 61

Δ. Πειραιά: 50

Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού: 40

Δ. Πεντέλης: 28

Δ. Ηλιούπολης: 12

Δ. Σαρωνικού: 12

Μηδενικό ισοζύγιο εμφανίζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ έλλειμμα εμφανίζουν οι Δήμοι Ηρακλείου Κρήτης (20 έργαζόμενοι) και ο Δήμος Γρεβενών.





Η επιστολή Γρηγοράκου:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας.

Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ’ όψιν τα εξής:

1. Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται.

2. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013. Πιθανόν στον δήμο σας να υπάρχουν αλλαγές έκτοτε, που θα μας υποδείξετε για να ενσωματωθούν.

3. Η προϋπόθεση μηδενικών εξόδων από το σύστημα οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις δήμων στην πρόβλεψη σημαντικού αριθμού προσλήψεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη υπερβολή της μελέτης θα τις εξετάσουμε ξανά από κοινού.

Προσβλέποντας στην συνεργασία σας για να έχουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ δεχτείτε κ. Δήμαρχε τους θερμούς χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Για το ρεπορτάζ χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες και από τον Ε. Τύπο και την Αυγή

aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Μου την δίνει που πρέπει να το κάνω αυτό το "σας τα λέγαμε" αλλά εμείς δεν είμαστε "τιποτόφρονες", υπερασπιζόμαστε συγκεκριμένες θέσεις, αντιπαρατιθέμεθα με άλλους γι' αυτές και κρινόμαστε - ελπίζουμε - από το αποτέλεσμα, άρα πρέπει να υπογραμμίζουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΛΟΙΠΟΝ: Στην λίστα με τους δήμους με το πλεονάζον προσωπικό ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι πρέπει σήμερα να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ όσοι (πολιτικοί ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ) έπαιξαν τα παιχνίδια του κλεισίματος των Νομικών Προσώπων, του εκφοβισμού των συναδέλφων τους, της διαμόρφωσης κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας διαρροές και "πληροφορίες" από το τηλέφωνο ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ!

Να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ επίσης πρέπει όσοι ομίλησαν περί αναγκαίας κινητικότητας στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου για να μην ψελλίσουν το αναγκαίο ΟΧΙ.

Σήμερα όλοι στον δήμο ξέρουν ότι οι αλλαγές (κρίσεις, τοποθετήσεις) -  που έγιναν με φερετζέ την υποτιθέμενη προστασία από πιθανές απολύσεις έγιναν τελικά ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ.

Βέβαια το λέγαμε μόνοι μας και είμαστε .... τρελοί.

ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για δημοτικές παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιπολιτευτικές" και "αγωνιστικές" ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχουν καταγγείλει την ΚΟΡΩΝΙΔΑ των πολιτικών διώξεων, αυτή της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν θέλουν βλέπεις να στεναχωρήσουν τους φίλους και Κυριακάτικους Συνομιλητές τους στην πλατεία.
Μάρτυρές τους πήγαν. 
Μην ξεχνάμε ....
Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΝΑΣΠΙΖΕΤΑΙ!

Μαθαίνουμε καθημερινά τα αίσχη που γίνονται ακόμα και σήμερα με τις τοποθετήσεις στον δήμο, που συνεχίζονται στα μουλωχτά.

Δεν θα μιλήσουμε πρώτοι αυτή την φορά.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου