Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα μιας ανάλγητης πολιτικής.

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι είναι η ίδια πολιτική, που έχει μειώσει τις απαιτούμενες δαπάνες για τα σχολεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία στοιχειώδους συντήρησής τους

Είναι η ίδια πολιτική, που το καλοκαίρι κατήργησε εν μία νυκτί δεκάδες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, ενώ έβγαλε στη διαθεσιμότητα εκατοντάδες καθηγητές και σχολικούς φύλακες.

Κατήργησε στην ουσία το θεσμό του ολοήμερου και την ίδια στιγμή ψήφισε την εφαρμογή του νέου Λυκείου με τον εξεταστικό μαραθώνιο, που οδήγησε πολλούς μαθητές στα φροντιστήρια από την Α' Λυκείου και που θα στερήσουν από τους οικονομικά αδύναμους την είσοδό τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Η πολιτική αυτή λοιπόν σήμερα είναι, που οδηγεί μικρά παιδιά να σιτίζονται από τα σκουπίδια ή να πεθαίνουν από το κρύο.

Ταυτόχρονα όλοι βιώνουμε την εργασιακή ανασφάλεια, αφού όσοι εργάζονται στην πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι ή αντιμετωπίζουν τον φόβο της απόλυσης και αρκετοί είναι ήδη άνεργοι.

Σε αυτήν την κατάσταση έρχεται να προστεθεί για αρκετούς η αδυναμία πληρωμής των δανείων με άμεσο και υπαρκτό τον κίνδυνο του πλειστηριασμού των σπιτιών μας.

Η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες για την πρόσβαση των οικογενειών μας στις υπηρεσίες υγείας.

Είναι φανερό πια ότι βασικά κοινωνικά αγαθά, που έπρεπε να παρέχονται από το κράτος ισότιμα προς όλους τους πολίτες όπως αυτά της δωρεάν παιδείας, υγείας, περίθαλψης γίνονται προνόμιο μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Θεωρούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες τίθεται καθαρά θέμα επιβίωσης για πολλές οικογένειες

Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση

Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός και ενιαίος με όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς τους για την απόκρουση της διάλυσης του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους


Μας αφορά όλους. Αποτελεί χρέος για τα παιδιά μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου