Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Ο βουλευτής που μπήκε στη Νομική επειδή ήταν πρωταθλητής μπιλιάρδου

Πριν από μια εβδομάδα παραιτήθηκε ο Παύλος Σιούφας από τη θέση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ και την έδρα του πήρε ο νεαρός Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά το 2007, στα 26 του χρόνια, στην Καρδίτσα. Ωστόσο, στη συλλογή του έχει μια σειρά από βραβεία και διακρίσεις που προέρχονται από το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο εξασκεί από τα μαθητικά του χρόνια. Ο νεαρός βουλευτής Καρδίτσας είναι πρωταθλητής αμερικανικού μπιλιάρδου στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Το 1998, μάλιστα, κέρδισε μετά από σκληρή μάχη την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου, νίκη η οποία τον βοήθησε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς εξασφάλισε τα επιπλέον μόρια που χρειαζόταν για να σπουδάσει αυτό που ήθελε από μικρός, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά.
«Το μπιλιάρδο απαιτεί δεξιότητα και υπομονή. Ο Γιώργος έχει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Είναι ταλέντο σε αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού, όπως στο 8μπαλο και το 9μπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει τη διαδρομή του νεαρού βουλευτή.

Ο τελευταίος τον Ιανουάριο έδωσε το «παρών» στο «King open 9-ball tour 2013», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή αρκετών από τους καλύτερους μπιλιαρδόρους της χώρας μας και αναδείχθηκε μεγάλος νικητής μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, επικρατώντας του επίσης γνωστού πρωταθλητή Νίκου Οικονομόπουλου με σκορ 9-8!
Σημειώνεται ότι η απονομή των επάθλων στους δύο νικητές έγινε από τον επιχειρηματία Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος ανήκει στους λάτρεις του αθλήματος. Τελευταία συμμετοχή του νεαρού πολιτικού γόνου σε αγώνες ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πορτορόζ της Σλοβενίας. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν βρισκόταν σε καλή φόρμα, με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στη συνολική τελική κατάταξη.

Ποιός είναι
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών, έχοντας συμμαθητές του πολλούς γόνους γνωστών πολιτικών οικογενειών της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι πως καθόταν στο ίδιο θρανίο με τον μικρότερο γιο του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα, Μάριο.
Και μπορεί από μικρός να μην είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να διακριθεί στον χώρο της πολιτικής, ωστόσο από τότε δεχόταν ισχυρές επιρροές από τον πατέρα του, ο οποίος φρόντιζε να τον παίρνει μαζί του στις προεκλογικές περιοδείες που πραγματοποιούσε στην εκλογική του περιφέρεια. Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, γιος του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, που διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής της ΕΠΕΚ και της Ενωσης Κέντρου, εξελέγη το 1974 για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΕΚ/Ν.Δ. Την ίδια χρονιά είχε διατελέσει νομάρχης Καρδίτσας, ενώ το 1981 έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια, στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, υπουργός Δημόσιας Τάξης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.


iefimerida
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ ! ΑΔΙΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου