Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Η Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του νέφους της αιθαλομίχλης



Σας κοινοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε για συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 48η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Δευτέρα 30.12.2013, σχετικά με την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του καρκινογόνου νέφους της αιθαλομίχλης. 

Πριν 2 μήνες στις 29.10.2013 με πρωτοβουλία της Παράταξης μας φέραμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης το οποίο προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος απαιτώντας από την Κυβέρνηση μεταξύ των άλλων μέτρων, την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου. 

Τονίζαμε τότε ότι η αύξηση της τιμής ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό ζήτημα αποκλείοντας κατηγορίες πολιτών από το στοιχειώδες δικαίωμα να μπορούν να ζεσταθούν το χειμώνα και γύρισε την κοινωνία πολλές δεκαετίες πίσω, με τη χώρα μας να καταγράφει την περσινή χειμερινή περίοδο ακόμα και θύματα, λόγω της χρήσης ακατάλληλων και επικίνδυνων μέσων θέρμανσης. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε από τους πρόσφατους τραγικούς θανάτους συνανθρώπων μας. 

Τα αποτελέσματα αυτής της μνημονιακής ρύθμισης, τα βλέπουμε με την αυξημένη αιθαλομίχλη η οποία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους με την καρκινογόνα σύνθεση της για τους πολίτες της Αττικής. Οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής για την υπεράσπιση της ζωής των πολιτών τεράστιες. 

Δεν φτάνει που τα μνημόνια και οι πολιτικοί τους εκφραστές διαλύσανε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ξεπούλησαν δημόσιες και κοινωνικές υποδομές, εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη, διαλύσανε τις ζωές μας κ.λ.π. με τον φόρο στο πετρέλαιο απειλούν και την ίδια την υγεία μας καθιστώντας τον βίο μας αβίωτο στις πόλεις μας. Ως εδώ, είναι καιρός για δράση!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με το θέμα και να προχωρήσει στην ανάληψη αγωνιστικών παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών όπως:

- Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου να προχωρήσει σε άμεσο διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Ι. Στουρνάρα και προς τον Πρωθυπουργό κ.Αντ. Σαμαρά απαιτώντας την μείωση του Ε.Φ.Κ. πετρελαίου καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά.

- Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της οποίας θα απαιτηθεί από την Κυβέρνηση η άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της περαιτέρω εξαθλίωσης της κοινωνίας και να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα Δημόσιας Υγείας.

- Να προχωρήσει σε κινητοποίηση του Λαού της Αττικής με κάθε πρόσφορο μέσο, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν την Δημόσια Υγεία. 



Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κυπριανίδου Ερμίνα - Βαρεμένος Γεώργιος - Τσουκαλάς Δημήτρης

Κωνσταντάκου Έρη - Καπάταης Χρήστος              



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου