Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ...

Ανακοίνωση της Τ. Βαμβακά (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά) σχετικά με τη δήλωση περιουσιακής της κατάστασης. 
Δημοσιεύτηκαν σήμερα στον δικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση δηλαδή 2011).
Από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» καθώς όλοι ανακάλυψαν την «Αμερική» και τις μεγάλες καταθέσεις σε κάθε είδους νόμισμα, τα πολλά ακίνητα, τα διπλά αυτοκίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Με μεγάλη μου όμως έκπληξη διαπίστωσα ότι αντικείμενο καυστικών, χλευαστικών, ακόμη και προσβλητικών σχολίων έγινε και η δική μου περιουσιακή κατάσταση. Καλώς ασχοληθήκατε με την περιουσιακή μου κατάσταση αφού αποτελώ δημόσιο πρόσωπο. Οφείλατε όμως να επιδείξετε το δέοντα σεβασμό.
Στην αρένα των  πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αύξησης των μεριδίων ακροαματικότητας, τηλεθέασης και αναγνωσιμότητας, μετά το σήριαλ των ονομάτων με τα πολλά περιουσιακά στοιχεία και προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη σας, ανακαλύψατε… ότι υπάρχω. Αναφέρω κάποια από τα σχόλιά σας, γιατί αυτά σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα:  η «cult φιγούρα της Βουλής», «από τις εκπλήξεις των εκλογών που κατέλαβε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τις δύο έδρες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά», «δεν έχει μία», «είναι άπορη», «βρίσκεται σε οριακή για την ανθρώπινη επιβίωση οικονομική κατάσταση».

Σας προκαλεί πραγματικά εντύπωση το λευκό έντυπο δήλωσης περιουσιακής μου κατάστασης; Αλήθεια, τι σας εκπλήσσει; Ότι ενώ σήμερα είμαι βουλευτής της Β΄ Πειραιά, το 2011, δηλαδή πριν τιμηθώ με την ψήφο των συμπολιτών μου, δεν είχα περιουσιακά στοιχεία; Αυτό είναι μόνο τιμητικό για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να δίνει και όχι να παίρνει.
Για όσους προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν, λοιπόν, η Β΄ Πειραιά περιλαμβάνει το Κερατσίνι, την Νίκαια, το Πέραμα, περιοχές με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Περιοχές για τις οποίες δίνουμε χρόνια τώρα τον αγώνα αναβάθμισής τους και που μεγάλο μέρος των κατοίκων τους ζουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Από αυτή την περιοχή κατάγομαι. Σε αυτή την περιοχή έζησα. Σε αυτήν την περιοχή ζω και σήμερα που οι συμπολίτες μου με αξίωσαν να τους εκπροσωπώ στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Κομμάτι τους είμαι. Είμαι μία από αυτούς. Μία από τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που υφίστανται τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών. «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Και εγώ είμαι «εικόνα» των συμπολιτών μου που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ, να αγωνίζομαι για τα δίκαιά τους, να αγωνίζομαι γι’ αυτούς μαζί με αυτούς. Από πρώτο χέρι τους νιώθω.
Όλοι εσείς που στο πρόσωπό μου έχετε το θράσος να προσβάλλετε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν από τις αποφάσεις της μνημονιακής πολιτικής, που μέρος της είστε οι περισσότεροι από σας, παρακαλώ και κυρίως προκαλώ όποιον γνωρίζει την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή μου και έχω αποκρύψει, να τα αποκαλύψει με αποδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση ας σωπάσει.

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄ Πειραιά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου