Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"Μπόχα" στο Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ποιοι "παίζουν" με τις άπορες οικογένειες, αλλά και την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της πόλης;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΑ" (δηλαδή στην καθομιλουμένη ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ, ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ), είναι αυτό που συμβαίνει σε αρκετά κοινωνικά παντοπωλεία με αποκορύφωμα την εκοικίαση του κτιρίου σκάνδαλου στο Χαλάνδρι, με μηνιαίο μίσθωμα 5500 ευρώ!

Σήμερα παίζει παντού το σκάνδαλο - όπως καταγγέλεται από την εκεί αντιπολίτευση - της αγοράς υπερτιμολογημένων τροφίμων για τους απόρους της Λαμίας.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ πρΟΤΑση:


Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για τη σκανδαλώδη ανάθεση της προμήθειας του Κοινωνικού Παντοπωλείου....

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική Αρχή της Λαμίας με την απ΄ευθείας ανάθεση, ύψους περίπου 68.000 € (με ΦΠΑ), που επιχείρησε να περάσει στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία όμως αναγκάστηκε να πάρει πίσω μετά τις αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις από μια πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς που κάναμε διαπιστώσαμε ότι τα προϊόντα που ο Δήμαρχος πρότεινε να προμηθευτεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο με απ΄ευθείας ανάθεση από συγκεκριμένη εταιρία,ο Δήμος θα πλήρωνε από το ταμείο του 59.148 € (χωρίς το ΦΠΑ).

Πως γίνεται εμείς να τα βρούμε με τιμές στο ράφι (ψάξαμε μόνο σε ένα s/m) 42.903 €; Δηλαδή 16.245 € λιγότερα;

Αν υπολογίσουμε το ΦΠΑ και την έκπτωση που θα πάρει κανείς αν πάρει τιμές χονδρικής, αφού μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, τότε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος θα ήταν πάνω από 20.000 €. 

Αν μάλιστα το έψαχνε ελάχιστα παραπάνω, θα μπορούσε τα χρήματα που θα κέρδιζε ο Δήμος Λαμιέων να ήταν πολύ περισσότερα.

Και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας μπορείτε να διαβάστε την ανακοίνωση της παράταξης της αντιπολίτευσης της Λαμίας ΕΔΩ: 

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ:

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Παντοκοροϊδείου αλλά ΠΟΤΕ, κανείς, δεν έχει την ευαισθησία να κάνει ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του τι κάνει αυτό το πράγμα, πώς επιλέγει, πόσες οικογένειες καλύπτει, τι τους προσφέρει.

Την μία φορά μας πήγαν στο τμήμα την άλλη φορά - που ήταν "πρόθυμοι", μας είπαν τρεις φορές "αύριο" (τέταρτη δεν έχει).

Από άλλη - χρηματοδοτούμενη παχυλά εφημερίδα - μάθαμε έχουν παρασχεθεί τρόφιμα σε 100 οικογένειες από την έναρξη λειτουργίας του ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ στην αρχή του χρόνου και μάλιστα προβάλλεται ως μέγα κατόρθωμα.

Τρόφιμα και φάρμακα μαζεύονται εθελοντικά.

Ο δήμος πληρώνει 65000 ευρώ τον χρόνο μισθώματα.

Από το ΕΣΠΑ δίνονται 600 χιλιάρικα - στην τριετία, άρα 200 τον χρόνο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ (των απόρων).

Η επιλογή γίνεται ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Και είναι παράνομες γιατί ακριβώς είναι ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Σύμφωνα με το Νόμο 4071/2012, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εποπτεύεται από Επιτροπή Διαχείρισης, στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά με τη δύναμή τους οι δημοτικές παρατάξεις. Σε ό,τι αφορά στα παρεχόμενα είδη, αυτά προέρχονται από δωρεές και χορηγίες και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών ΟΤΑ. Επίσης, η Επιτροπή Διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην Οικονομική Επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. (άμα θέλετε διαβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ). 


ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου