Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ! ΕΥΚΑΙΡΙΑ TO KNOW US BETTER


Καθημερινά ενημερωνόμαστε για "νέες" δημοτικές  κινήσεις που ξεκινούν ή θα ξεκινήσουν την πορεία τους στην πόλη μας.

Εδώ λοιπόν, στο Χαλάνδρι, καταλήγουν πολύχρονες διαδρομές διαφόρων κεντρικών πολιτικών στελεχών, σημερινών επίδοξων σωτήρων του, που φιλοδοξούν να απαλλάξουν το Χαλάνδρι από εμάς τους Χαλανδραίους που δεν καθόμαστε ήσυχοι να μας ... σώσουν.

Διαδρομές πολύχρονες στα μονοπάτια της κεντρικής εξουσίας, των υπουργείων,  των κεντρικών κομματικών οργάνων πρώην μεγάλων και σήμερα υπό διάλυση κομμάτων, ολόκληρη την περίοδο των παχέων αγελάδων, του "εκσυγχρονισμού" και της ταχείας ανάπτυξης της χώρας, που κατέληξε στο γνωστό σε όλους αποτέλεσμα που βιώνουμε σήμερα.

Διαδρομές και νέων στελεχών που επιχειρείται να  επιβληθούν χωρίς να κοπιάσουν στην αυτοδιοίκηση, για να κατακερματίσουν τοπικές δυνάμεις,  μέσω προβολής από glamour lifestyle περιοδικά, που εικονογραφούν έναν κόσμο απλησίαστο για την μεγάλη μάζα των πολιτών που χτυπιούνται από την κρίση, έναν κόσμο ILLUSTRATION, αψεγάδιαστο στο χαρτί,  ρετουσαρισμένου κατάλληλα με photoshop επεξεργασίες στα ατελιέ γραφικών τεχνών πολυεθνικών διαφημιστικών επιχειρήσεων, από απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους.

Τους καλωσορίζουμε στο Χαλάνδρι σε αυτό το "TO KNOW US BETTER" των προσεχών δημοτικών εκλογών.

Αυτή η πεντάμηνη περιπλάνησή τους στην πόλη μας που ξεκινάει και  θα λήξει τον Μάιο θα τους είναι διδακτική.
  • Θα το γνωρίσουν το Χαλάνδρι,
  • Θα γνωρίσουν τους ανθρώπους της πόλης, τα προβλήματά τους, χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς που τους φορούσαν στα μάτια μέχρι σήμερα, εκείνοι ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ που τους κάλεσαν.
  • Θα κατανοήσουν τις αντιθέσεις και τα βαθύτερα αίτιά τους.
  • Θα δουν τις συνθήκες εργασίας των σκουπιδιαραίων που τους μαζεύουν τα σκουπίδια, των υπαλλήλων που καταπιέζονται και αδικούνται από τους εκλεκτούς εκείνων που τους κάλεσαν. 
  • Θα κατανοήσουν σε βάθος τον ρόλο και τις επιδιώξεις του τοπικού κατεστημένου. 
  • Θα μάθουν πότε, ποιοι και πώς ετοίμασαν εκείνες τις μελέτες για το νέο δημαρχείο ή το γκαράζ, στο οποίο αναφέρονται και αναρωτιούνται τι φταίει και ακόμα δεν υπάρχουν.
  • Θα μάθουν ότι το Χαλάνδρι δεν έχει έλλειμμα αιθουσών στα κακοσυντηρημένα σχολεία του, σε πλεονάζουσες αίθουσες των οποίων φιλοξενούνται ακόμα και φορείς της πόλης.
  • Θα περπατήσουν - ίσως - στην λασπουριά του Πεύκο Πολίτη. 
  • Ίσως δουν από κοντά τις πλημμύρες στον Συνοικισμό και το Πολύδροσο, στις οποίες αναφέρονται κάποιοι "λαϊκιστές" που δεν συμμερίζονται ότι φταίνε οι πολίτες που δεν καθαρίζουν μόνοι τους τα φρεάτια στο σύστημα απορροής ομβρίων.
  • Θα επισκεφτούν ίσως, την άδεια ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του Ιδρύματος Κουρτέση και θα αναζητήσουν τα αίτια γι΄αυτή την ντροπή.
  • Θα ακούσουν τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στα γύφτικα, στο Κάτω Χαλάνδρι να τους επιτίθενται απαιτώντας το δίκιο τους από την ... αντιπολίτευση, την ώρα που θα πρέπει να αντικρίζουν στα μάτια τα ξυπόλυτα τσιγγανάκια που πρέπει να εκδιωχθούν από το σχολείο τους. Θα αναγκαστούν να απαντήσουν στο ερώτημα που θα θέσουν τα γυφτάκια: "ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ;"
  • Θα ακούσουν ότι δεν περισσεύει στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους, εδώ στο Χαλάνδρι, ούτε μια ώρα  για να αθληθούν οι πολίτες, αν δεν έχουν να πληρώσουν κάποιον μεσάζοντα.
  • Θα επισκεφτούν τις "κοινωνικές δομές" του παντοκοροϊδείου στο κτίριο του αίσχους και θα συνομιλήσουν με πολλούς: Προέδρους, εντεταλμένους συμβούλους, ειδικούς αμειβόμενους υπευθύνους.
  • Θα επιθεωρήσουν τα άδεια από φακές, μακαρόνια και φάβα ράφια, υπό τους ήχους στερεοφωνικής μουσικής και ίσως προλάβουν να καρφώσουν το βλέμμα τους στο γεμάτο απόγνωση βλέμμα κανενός παριστάμενου απόρου, πριν αυτός προλάβει να κατεβάσει τα μάτια ντροπιασμένος, που υποχρεούται να παρακαλάει για ένα κιλό μακαρόνια παρουσία καμιά τριανταριά "νοικοκυραίων" σε ένα γυάλινο κτίριο, επιλεγμένο να βρίσκεται σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου για λόγους που όλοι στο Χαλάνδρι γνωρίζουν.
  • Μπορεί να περπατήσουν και στην ρεματιά για να την γνωρίσουν.
  • Θα δουν από μόνοι τους την αντιπολίτευση να σιωπά και να στηρίζει δια της ψήφου ή την αδράνειά της, την διοίκηση, απολαμβάνοντας την βολή της εξουσίας χωρίς ευθύνη και την διοίκηση να αντιπολιτεύεται ανενόχλητη την ελεγχόμενη "συστεμική" αντιπολίτευση για να υπεκφεύγει των ευθυνών της.
  • Θα αξιολογήσουν έτσι ίσως και τις επιλογές που έκαναν παλιότερα οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, σχετικά με το Χαλάνδρι,  παρασυρμένοι από όσα τους έλεγαν οι τοπικοί Γκρούεζες που τους κάλεσαν για να σώσουν τις πολιτικές σταδιοδρομίες, από τους συμπολίτες τους που τους έχουν απορρίψει.
Θα μας γνωρίσουν καλύτερα, εμάς τους ιθαγενείς, που αξιώνουν να τους ανακηρύξουμε, εντυπωσιασμένοι από την τιμή που μας έκαναν να έρθουν να μας σώσουν, σε Φύλαρχούς μας, επιδεικνύοντας μας με έπαρση το χρυσόβουλο - διορισμό που έλαβαν από την αποικιοκρατική διοίκηση.

Ώστε όταν, μετά τον Μάιο ξαναγυρίσουν, στα δικά τους πραγματικά ενδιαφέροντα, όταν επιστρέψουν στα μονοπάτια που πορεύονταν πριν αποφασίσουν να παραστήσουν τους ΚΟΝΚΙΣΤΑΔΟΡΕΣ, θα έχουν γνωρίσει καλύτερα την πόλη μας και την τοπική της κοινωνία.

TO KNOW US BETTER λοιπόν θα είναι οι επόμενες δημοτικές εκλογές για το Χαλάνδρι.

Αυτό θα είναι ίσως και το μοναδικό κέρδος που μπορεί να προσδοκούν οι Χαλανδραίοι από τέτοια περάσματα - φωτοβολίδες που στόχο έχουν τον εγκλωβισμό χρήσιμων δυνάμεων σε προσωπικούς ή παραταξιακούς σχεδιασμούς άσχετους με την αυτοδιοίκηση και τους δημότες, που δυσχεραίνουν ή αποκλείουν χρήσιμες συνθέσεις και ενδεχόμενες αναγκαίες πολιτικές συμφωνίες, με μεθόδους που χρησιμοποιούν ιστορικά όλοι οι καθεστωτικοί μηχανισμοί για να χειραγωγήσουν την βούληση των ιθαγενών.

Υπάρχει πάντα και το αισιόδοξο σενάριο: Ίσως να έχουμε έτσι στο μέλλον και άλλους συμμάχους, στην μάχη που εμείς οι ιθαγενείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε, αφού εμείς θα μένουμε εδώ και θα αγωνιζόμαστε για το Χαλάνδρι και όταν θα σβήσουν τα προεκλογικά φώτα.

Ίσως  κατανοήσουν και άλλοι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ότι αυτή η επαναλαμβανόμενη απόπειρα κεντρικών μηχανισμών να μας σώνουν κάθε 4 χρόνια, εμποδίζοντας διαδικασίες αυτορύθμισης της τοπικής κοινωνίας είναι η βασική αιτία που έχει οδηγήσει το Χαλάνδρι στο σημερινό του χάλι.

Καλοσορίζουμε τους νέου ανθυποψήφιούς μας.

Και τους καλούμε να σκεφτούν καλά τι κάνουν.

Και τους πληροφορούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον φερετζέδες που να μπορεί να υποκρύψουν τις προθέσεις τους από τους Χαλανδραίους.

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ.

Εμείς θα συνεχίσουμε την δική μας διακριτή διαδρομή στην πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, έχοντας απόλυτη βεβαιότητα:

ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΌΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΧΡΕΙΖΟΝΤΑΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, όποιο κομματικό επιτελείο και αν επιχειρήσει κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο αν αυτό το επιτελείο φέρει το βάρος της παράδοσης της χώρας στις "δάνειες δυνάμεις" και ψάχνει να βρει τρόπους εξιλέωσης και επιβίωσης.

Οπότε αγαπητοί νέοι ανθυποψήφιοι, σας καλούμε, αν πραγματικά επιθυμείτε να προσφέρετε στην τοπική κοινωνία, να μας πλαισιώσετε και να σταθείτε στο πλάι των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.
Να συνεργαστείτε με μετριοπάθεια και παρρησία μαζί μας, αντί να επιχειρήσετε την χειραγώγηση της βούλησής των Χαλανδραίων.

Σας το λέμε πολύ φιλικά, και λάβετέ το υπόψην σας, γιατί εμείς ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τους Χαλανδραίους που θα ψηφίσουν στην δημοτική κάλπη τον Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου