Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Λ. Γρηγοράκος: «7.531 δημοτικοί υπάλληλοι απολύονται εάν δεν...»



Το δρόμο εκτός Δημοσίου θα πάρουν 7.531 υπάλληλοι νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων Ο.Τ.Α., οι οποίοι, μέχρι σήμερα, δεν έχουν προχωρήσει στην απογραφή τους στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων του Δημοσίου. 

Το θέμα επαναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος", ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο αναπληρωτής Υπουργός:

«Από τους 750 Φορείς έχουν απογραφεί οι 361. 

Σύμφωνα με στοιχεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου, από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί 5.464. Οι υπόλοιποι δεν έχουν στείλει στοιχεία. 
Είπαμε με τον Υπουργό στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο ότι, όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. 
Υπάρχει συνεννόηση και με το Υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ότι θα σταματήσουν να πληρώνονται όσοι δεν κάνουν το αυτονόητο. 
Δε γίνεται το 2014 να μην ξέρει ο Έλληνας πολίτης, πόσα πληρώνει, για πόσους εργαζόμενους και τι κάνει ο καθένας εξ αυτών».
Όσον αφορά την «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα», ο κ. Γρηγοράκος σχολίασε πως, το Υπουργείο πιστεύει ότι, με το μέτρο θα μετακινηθούν κοντά στις 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ οι δήμαρχοι ανεβάζουν τον αριθμό πάνω από 6.000.

http://www.poli-politiki.gr/, 20/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου