Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Μπλόκο από το ΣτΕ στις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας


Αποκλειστικό ..Μπλόκο από το ΣτΕ στις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Συνεχίζουν τα προβλήματα για τους επιτυχόντες του προγράμματος για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ αφού μετά την προσωρινή διαταγή για αναστολή των προσλήψεων από τον Πρόεδρο του Άρειου Πάγου σχετικά με τις προσλήψεις στα δικαστήρια τώρα έρχεται το ΣτΕ να βάλει μπλόκο στις προσλήψεις των επιτυχόντων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου του ΣτΕ κ. Σωτήριου Ρίζου που έχει στην διάθεση του αποκλειστικά το dikaiologitika.gr το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει νέα εμπόδια στις προσλήψεις των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Είχε προηγηθεί λίγο πριν το νέο έτος έγγραφο του Αρείου Πάγου που επίσης αποκλειστικά είχαμε αποκαλύψει που έδινε διαταγή για προσωρινή αναστολή των προσλήψεων των επιτυχόντων κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια της χώρας. Το έγγραφο του Προέδρου του ΣτΕ επικαλείται το ειδικό καθεστώς που διέπει τους δικαστικούς υπαλλήλους και δεν συνάδει με τις προϋποθέσεις πρόσληψης που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. 
Επίσης το έγγραφο αναφέρει ότι η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να επιβάλλει στους προϊσταμένους των δικαστηρίων δικαστές την αναγκαστική πρόσληψη προσώπων επιλεγομένων από διοικητικό οργανισμό όπως ο ΟΑΕΔ, καθώς και να καθιερώσει την ευθύνη των δικαστών για την ασφάλεια εργαζομένων βάσει των διατάξεων του εργατικού δικαίου . 
Ο Πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει επίσης ότι οι κενές θέσεις στα Δικαστήρια της χώρας σε σύμφωνη γνώμη με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καλυφθούν από την διαθεσιμότητα. Έτσι και με την αναστολή των προσλήψεων των επιτυχόντων του ΟΑΕΔ στα Δικαστήρια της χώρας συνεχίζονται τα διαρκεί προβλήματα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφού είναι η τρίτη φορά που οι επιτυχόντες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσληψη τους με αποκορύφωμα την ξαφνική αλλαγή των αποτελεσμάτων επιτυχόντων από τον ΟΑΕΔ. Ακολουθεί ολόκληρο το έγγραφο του Προέδρου του Αρείου Πάγου που έχει στην διάθεση του μόνο το dikaiologitika.gr

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο του Προέδρου του ΣτΕ :



Ρεπορτάζ του Σ. Μπέσκου, http://www.dikaiologitika.gr/, 10/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου