Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες των καιρών για έγκυρη πληροφόρηση και αντιμετώπιση δυσεπίλυτων προβλημάτων,  πιστεύοντας ότι «η γνώση είναι δύναμη», σας προσκαλεί σε μια σειρά σεμιναρίων με θέμα:
«Αντιμετώπιση & Καταπολέμηση των Διακρίσεων λόγω Φύλου»
Η ένταξη πολιτικών ισότητας των φύλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη λάβει υποχρεωτικό χαρακτήρα (Ν.3852/2010, αρ.97 - ΦΕΚ 87 Α’), όπως επίσης είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, οι  μονογονεϊκές οικογένειες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες με αναπηρία (στοιχεία από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων). Στα σεμινάρια θα προσκληθούν Ειδικές-οι Επιστήμονες για να μας ενημερώσουν, αφενός, σε θέματα ισότητας των φύλων για την καταπολέμηση έμφυλων στερεοτύπων, για την άσκηση βίας ενάντια στις γυναίκες στο χώρο εργασίας ή/και ενδοοικογενειακά και, αφετέρου, για τους τρόπους αντιμετώπισης και καταπολέμησης ανάλογων προβλημάτων.
1η συνάντηση: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, στις 5 μμΒιωματικό Σεμινάριο με την Ειδική Επιστήμονα Ψυχολόγο, κα Ειρήνη Μάρη (Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας της Γεν. Γραμματείας Ισότητας των Φύλων). Το Βιωματικό σεμινάριο θα απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Η ισότητα είναι πολυτέλεια;
2. Τα έμφυλα στερεότυπα μήπως είναι ξεπερασμένα;
3. Είμαστε αυτό που θέλουμε να είμαστε;

2η συνάντηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, στις 6 μμΕισήγηση  στο Νομικό Πλαίσιο Συνταγματικής Κατοχύρωσης της Ισότητας.
Εισηγήτρια είναι η Ειδική Επιστήμονας Νομικός, κα Μαρία Καραγεώργου (Συνήγορος του Πολίτη σε θέματα Ισότητας των Φύλων).
Στη συζήτηση θα συμμετέχει η κα Σοφία Αντωνοπούλου (Νομική Σύμβουλος του  “Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου”)
Θέμα Εισήγησης:
Εξάλειψη των Διακρίσεων στην Εργασία - Διακρίσεις λόγω φύλου στην επαγγελματική εξέλιξη, επαγγελματικές ιεραρχίες.

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:
Δημοτικό Κτίριο οδός Στρ. Αλεξ. Παπάγου 7 Χαλάνδρι  -  2ος όροφος

Οι επόμενες συναντήσεις με θέματα σχετικά με την αναγνώριση και καταπολέμηση της βίας στο ενδο-οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου