Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΕΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

  1. Οι πολίτες της Πεντέλης (Μελίσσια, Ν. Πεντέλη & Πεντέλη) λέμε ομόφωνα όχι στην εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης απορριμμάτων, με τη μορφή της αεριοποίησης βιομάζας ή με άλλη θερμική επεξεργασία, στο λατομείο του «Μαλτέζου» στην Πεντέλη ή αλλού. Τα εργοστάσια αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την παραγωγή διοξινών, τοξικών αερίων και βαρέων μετάλλων στην ατμόσφαιρα και τοξικών αποβλήτων. Σε περίπτωση ατυχήματος, η οικολογική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.
     
  2. Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε μέθοδο θερμικής επεξεργασίας (καύση, πυρόλυση & αεριοποίηση), λόγω των επικίνδυνων επιβαρύνσεων που επιφέρει στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και θα προτείνουμε άμεσα συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης των κλαδεμάτων του δήμου Πεντέλης.
     
  3. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υγεία και το περιβάλλον μας. Δεν θα ανεχτούμε καμία απολύτως προσπάθεια να επιβληθεί η καύση απορριμμάτων, είτε ευθέως, είτε πλαγίως. Όσοι και όποιοι προσπαθήσουν να διευκολύνουν την καύση απορριμμάτων, θα αντιμετωπίσουν πάνδημη και σύσσωμη την αντίσταση των πολιτών.
     
  4. Δηλώνουμε ότι η διαχείριση απορριμμάτων δεν μπορεί παρά να διατηρήσει τον δημόσιο, κοινωφελή και ανταποδοτικό χαρακτήρα της.
     
  5. Απαιτούμε την ουσιαστική λειτουργία της ανακύκλωσης και όλων των μεθόδων που μειώνουν με περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο την ποσότητα απορριμμάτων.
     
  6. Απαιτούμε από τον δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου να δηλώσει επίσημα τη διακοπή κάθε ενέργειας για τη δημιουργία του σχεδιαζόμενου εργοστάσιου αεριοποίησης βιομάζας στο βουνό της Πεντέλης. Υπενθυμίζουμε ότι σε  άλλες περιοχές παρόμοια σχέδια προωθούν ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος – είμαστε ο μοναδικός δήμος που προωθεί μια τόσο καταστροφική επιλογή.
     
  7. Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν ότι θα εναντιωθούν έμπρακτα σε κάθε ενέργεια για εγκατάσταση τέτοιου εργοστασίου στην περιοχή μας.
     
  8. Ζητάμε τη συμπαράσταση των πολιτών των όμορων δήμων και ολόκληρης της Αττικής. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου. Το βουνό της Πεντέλης, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες οξυγόνου, είναι οικολογική περιουσία του λαού μας, που τη χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου