Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ - ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Μετά την απόφαση του πρώην κου Καλογερόπουλου και ο νυν Γ.Γ. Αποκεντρωμένης κος Αγγέλακας στρέφεται κατά απόφασης του Γ. Κουράση για σφράγιση του αναψυκτηρίου - πέτρα σκανδάλου, του γνωστού πλέον σε όλους ΣΤΑΛΙΝ.

Η απόφαση Αγγέλακα αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έρχεται να προσθέσει άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα όσων πλέον αμφισβητούν τη νομιμότητα των ενεργειών του Δημάρχου, των σχετικών με το συγκεκριμένο κατάστημα, που δεν είναι και λίγοι. 

Να θυμίσουμε περιληπτικά το ιστορικό:

- Ο δήμος έδωσε προέγκριση και στην συνέχεια εξέδωσε άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) - αναψυκτηρίου σε ένα σημείο που ΠΡΟΦΑΝΩΣ απαγορεύεται και κάθε συζήτηση για κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε αποκλειστεί ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ.


Μιλάμε για απόσταση λιγότερο των 10 μέτρων από την είσοδο του ΙΝ Αγίου Νικολάου.

ΚΑΙ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ - ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ 
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ - ΚΑΚΟΙ, ΚΑΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ  - ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.

- Υπήρξε έντονη αντίδραση από κατοίκους και φορείς - έχουμε φιλοξενήσει αρκετές -  οπότε ο Δήμαρχος και η Επιτροπή που εξέδωσε την άδεια προσπάθησε (προσχηματικά κατά την γνώμη μας) να κάνει διαχείριση των αντιδράσεων, λαμβάνοντας ανεφάρμοστες αποφάσεις σφραγίσεων και ανάκλησεων,  που την μια εβδομάδα ελάμβαναν και την άλλη επανεξέταζαν .... σε δουλειά να βρίσκονται και να παριστάνουν ότι προσπαθούν να λύσουν το θέμα και είναι .... αντιστασιακοί απέναντι στα συμφέροντα.

- Η υποκρισία του δήμου έγινε απροκάλυπτη, όταν η επιχείρηση - μετά από 1 χρόνο λειτουργίας - άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, και άρα  ο δήμος θα μπορούσε να αρνηθεί  ΝΟΜΙΜΑ την μεταβίβαση της άδειας από τον πρώην στον νυν ιδιοκτήτη κάτι που ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ, με έκδοση προέγκρισης ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ!

- Και όμως μετά αρνήθηκε την έκδοση της οριστικής ΑΔΕΙΑΣ που θα όριζε τους κανόνες "νόμιμης" λειτουργίας του καταστήματος - αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, όρια ηχορύπανσης, προβλεπόμενες ηχομονώσεις, προδιαγραφές ασφάλειας κλπ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΠΕ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ "ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟΝ" ΚΑΙ ΤΟΝ "ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ".

- Ο δήμαρχος σήμερα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, αντί να επιβάλλει - ως πλέον οφείλει, μετά την αρχική ΔΙΠΛΗ συνέναισή του -  προδιαγραφές λειτουργίας στο ΣΤΑΛΙΝ  λεονταρίζει εν όψη εκλογών, καταφεύγει στον χαρτοπόλεμο εκδίδοντας παράνομες αποφάσεις και τελικά εκτός του εαυτού του, ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - δεν το λέει η Πλατεία, οι δύο Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης το λένε - με παράνομες αποφάσεις του.

- ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ: ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ.

 Άλλωστε, για να είμαστε και στοιχειωδώς σοβαροί, εκεί έγινε - ΚΑΚΩΣ ΜΕΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ - μια επένδυση δεκάδων χιλιάδων ευρώ και αυτή έγινε γιατί ο δήμος είπε στην αρχή ΝΑΙ. (ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕ).

Πρέπει να βρεθεί ΛΥΣΗ τώρα και να σταματήσει αυτή η γελοιοποίηση του Δήμου και των θεσμών γιατί εδώ πλέον όλοι οι πολίτες διαπαιδαγωγούνται στην λογική της παντελούς αδυναμίας του δήμου να επιβάλλει την βούλησή του και να προστατέψει τους πολίτες, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

Αυτό που συμβαίνει με τις συνεχείς "νίκες" του ΣΤΑΛΙΝ κατά του δήμου μας προσβάλλει όλους τους δημότες και ειδικά όσους θεωρούμε ότι κάτι στην ευχή μπορούμε να κάνουμε για να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες αλληλοσεβασμού και συνύπαρξης διαφορετικών χρήσεων (κατοικία, αγορά, διασκέδαση) σε αυτή την πόλη και μπορεί να μπει φρένο στην αναρχία και την ασυδοσία.

ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Τώρα η λύση είναι να επιβληθούν εκείνοι η όροι λειτουργίας του καταστήματος που θα περιορίσουν στο ελάχιστο την όχληση στους περιοίκους και ο αυστηρός έλεγχος της τήρησή τους. 

Και αν δεν το κάνουν ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙΝΟΙ και όχι .... η ΠΛΑΤΕΙΑ ή ο Χατζηπετρής.

Τα άλλα είναι για .... προεκλογική εκμετάλλευση και για να κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους.

Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία πάντως, θα μας κάνει να σκεφτούμε όλοι ότι έχει άλλου είδους αφετηρίες και στοχεύσεις.

ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΜΠΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *