Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

SILVER ALERT: ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ...


Αυτό είναι το πρώτο επιχείρημα που πέφτει στο τραπέζι από καθεστωτικούς, σε κάθε συζήτηση διερεύνησης συμμαχιών εν όψει δημοτικών εκλογών.

Και όταν πάει κανείς την κουβέντα λίγο παρακάτω την στρίβουν διακριτικά.

Πού θα πάει ρε σεις ο δήμος και "θα χαθεί";

Τι είναι ο δήμος ρε σεις "για να χαθεί";

Ο δήμος είναι οι δημότες και ο φορέας ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ θα είναι εκεί, δεν χάνεται.

Το διακύβευμα είναι ποιοι και πώς θα τον διοικούν και για το συμφέρον ποιων; ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ή ΤΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ τους.

Εμείς δεν θέλουμε ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ τον δήμο, όπως λέτε εσείς.

Θέλουμε να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ από αυτούς που θέλουν τον έχουν για να εξυπηρετούν τους .... πισινούς τους.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

Και δεν έχουμε να χάσουμε ΤΙΠΟΤΑ για να αγχωνόμαστε.

Καταλάβετέ το λοιπόν, ώστε  οι κουβέντες που γίνονται να έχουν νόημα και να μην είναι χάσιμο χρόνου, αλλιώς να μην κουράζεστε τσάμπα, μιλάτε  με τον .... πισινό σας και αφήστε μας εμάς, που είμαστε μόνοι μας, δεν έχουμε πισινό και κάνουμε ό,τι λέει η τρέλα μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ.

ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ!
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!

"Ναι αλλά θα νικήσει ο Κουράσης"! είναι ο αντίλογος.

"Ωραία. εμείς αυτό θέλουμε να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε την καλύτερη λύση για να ηττηθεί. Γι' αυτό συζητάμε: Για το  πώς θα ηττηθεί ο Κουρασισμός - Ανδρεασιμός, όχι πως θα αλλάξει άρμα για να επιβιώσει".

Δηλαδή συζητάμε πώς θα ηττηθεί η καθεστωτική, ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον δήμο (την εφορία, τον ΙΚΑ κλπ) και η ταύτιση του δήμου με .... πισινούς του γαλαζοπράσινου τοπικού κατεστημένου.

"Άστα αυτά τα περίεργα. Εδώ. Να μιλήσουμε όλοι μαζί για να νικήσωμεν" μας λένε.

"Και άμα νικήσωμεν όλοι μαζί ποιοι θα χάσουνε" ρωτάμε πάλι εμείς οι περίεργοι.

"Δηλαδή δεν υπάρχει διακύβευμα για την τοπική κοινωνία και τους δημότες; Αρκεί όλοι οι καλοί (και αυτό το καλοί ελέγχεται) να χωράνε;

Μα δεν πρέπει να μιλήσουμε όλοι για να βρούμε την καλύτερη λύση για το καλό του δήμου, τώρα πριν τις εκλογές;

Γιατί οι δημότες είναι ηλίθιοι, που θα πάνε να ψηφίσουν; 
Αυτοί θα αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για τον δήμο και ποιοι είναι πιο αξιόπιστοι και με καλύτερες προτάσεις για να τους εμπιστευθούν. 
Γιατί πρέπει να τους το έχουμε έτοιμο; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ;
Τότε να καταργηθούν οι εκλογές και να αποφασίζουν οι υπόγες και δέκα παράγοντες που συζητάμε πώς θα χωρέσωμεν όλοι.

Δηλαδή εσείς δεν θέλετε να συνεργαστείτε με κανένα;

Βεβαίως και θέλουμε.

ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ και θα κρατήσουν τον λόγο τους για την πυξίδα.

Δεν ζητάμε να ταυτίσουμε κανέναν με τις "ιδεολογικοπολιτικοφιλοσοφικές μας" αναζητήσεις, ούτε δεχόμαστε όμως να τις απαρνηθούμε για να συνεργαστούμε με κάποιους, για να μαζεύουμε μαζί τα σκουπίδια στο Χαλάνδρι.

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ;

Με ποιους δεν θέλετε να μιλήσετε;

ΑΠΛΟ:

ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΙΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΧΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ, που προσπαθούν να εξαπατούν και να εκβιάζουν τους συνδημότες τους για να "μην χάσουν τον δήμο" (και την εφορία).

Αυτοί εμείς θέλουμε ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες) , για να τον ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, για να τους εξυπηρετούν, χωρίς να εκβιάζονται καθημερινά.

Και τις συμμαχίες μας από σήμερα θα τις αναζητήσουμε ΕΜΕΙΣ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, εκεί που τις βλέπουμε ρεαλιστικές και χρήσιμες για την πόλη, σύμφωνα με την δική μας όμως αντίληψη περί του τι την συμφέρει. ΟΧΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Και στο τέλος οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιοι θα νικήσουν και ποιοι θα χάσουν και τι ρόλο θα αναθέσουν στον καθένα. Αυτοί είναι τα αφεντικά.

Ο δήμος δεν χάνεται, αναγνώστη μου,  όσο για αυτόν ενδιαφέρονται οι δημότες του και  χάνεται γι' αυτούς όσο επικρατούν παρασκηνιακά συστήματα στην διαχείρισή του και συμφωνίες απλής νομής της εξουσίας χωρίς περιεχόμενο.

Και αυτό λοιπόν θέλουμε εμείς να πετύχουμε κυρίως.
ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, χωρίς να μπορούν να τους αποθαρρύνουν και να τους αποκλείουν οι καθεστωτικοί.

Αφήστε λοιπόν τα SILVER ALERT για τον δήμο που - και καλά - θα χαθεί.

Το μόνο που θα χαθεί και θα χρειάζεται SILVER ALERT,  είναι ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ και τα πολύχρονα προνόμιά κάποιων.

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου