Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 24-3-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 24/3/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Στις 22 Μαρτίου συμπληρώθηκε ένα 8μηνο από τη διαθεσιμότητα και εκατοντάδες υπάλληλοι ( Σχολικοί φύλακες , εκπαιδευτικοί κ.α.) θα ανοίξουν το χορό των απολύσεων και στο Δημόσιο τομέα .

Η συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης”, όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης και της εφαρμογής των Μνημονιακών πολιτικών, έχει εξηγήσει λεπτομερώς το στόχο της επίθεσης απέναντι στο δημόσιο τομέα, που δεν είναι άλλη από την απορύθμισή του και η εκχώρηση βασικών δομών (ιδιαίτερα των Δήμων) στους ιδιώτες. Ανοικτό, βέβαια, έχει μείνει το θέμα του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας (4.000 από την Τ.Α.) και των απολύσεων (15.000). Απλά αναβάλλεται λόγω των εκλογών. 

Σε όλο αυτό το δύσκολο τοπίο για τους εργαζόμενους διαπιστώνουμε ότι οι αντιδράσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα είναι δυσανάλογες των μέτρων. Έχουμε φθάσει στο σημείο να γίνονται απεργίες και συλλαλητήρια χωρίς απεργούς ή τουλάχιστον χωρίς τη συμμετοχή που επιβάλλουν τα μέτρα.

Δυστυχώς, την τελευταία πενταετία, το μόνο που έκαναν η ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ ΟΤΑ) και ΓΣΕΕ ήταν να αποσυντονίσουν - με μεμονωμένες 24ωρες απεργίες – τους αγώνες των εργαζομένων, αφήνοντας κάθε κλάδο να αγωνίζεται μόνος του . Έχοντας χάσει όλα αυτά τα χρόνια , την αξιοπιστία τους , αφού το κομματικό συμφέρον υπερτερούσε του συμφέροντος των εργαζομένων, δεν μπορούν να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους σε ένα κοινό αγώνα, ενώ όταν αποφάσισαν να συντονιστούν, είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και εργατικά δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και κόπο. 

Χωρίς πρόγραμμα , στόχο και πλάνο δράσης, το μέλλον δείχνει – τουλάχιστον - δυσοίωνο.

Κρίνεται επιβεβλημένο να στηθεί από την αρχή όλη η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, νέα άτομα να βγουν μπροστά, με θέσεις και προτάσεις για τη δύσκολη εποχή που ζούμε και, το πιο σημαντικό, χωρίς να κουβαλάνε τα δεινά του παρελθόντος .

Μέχρι να γίνει αυτό ( το οποίο πιστεύουμε ότι οι κοινωνικές ανάγκες θα το επιβάλουν), το μεγάλο βάρος πέφτει στους ώμους των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα πρέπει να αποτελέσουν το δόρυ της αντεπίθεσης των εργαζομένων, τόσο απέναντι στην κεντρική εξουσία όσο και στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Θα πρέπει να κρατούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζομένους με συνεχιζόμενη Ενημέρωση και Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, με θέσεις και προτάσεις για κάθε αίτημα που τίθεται .

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» πιστεύει ότι, η πολυπληθής βάση των εργαζομένων , εάν συνταχθεί κοντά σε άτομα ικανά, καταρτισμένα, με όραμα και διάθεση για ρήξεις, θα φέρει την ΄΄αλλαγή στην κοινωνία ΄΄ και την αρχή για την αποκατάσταση των αδικιών που έφεραν οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές . 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου