Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Έργα που κατασκευάζονται στο Δήμο Χαλανδρίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός





Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

- 3,5 Δις ευρώ έχουν κατευθυνθεί σε έργα που γίνονται στους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου


- Μόνο στο Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει 18,1 εκατομμύρια Ευρώ σε έργα υποδομών

- Δημιουργούμε σημαντικές υποδομές και θέσεις εργασίας αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και τους πόρους της Περιφέρειας

Τέσσερα σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ που κατασκευάζονται στο Δήμο Χαλανδρίου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο της περιοχής κ. Γ. Κουράση, τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Κ. Μανιάτη, Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ενημερώθηκε για το ρυθμό αποπεράτωσης των έργων.

Τα έργα είναι τα εξής:

- Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων στην περιοχή Πάτημα II: είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του άρχισε πριν από 3 μήνες και ήδη έχει ολοκληρωθεί περίπου το 50% του έργου. Ο προϋπολογισμός είναι 3.400.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

- Έργο για την αύξηση της παροχετευτικότητας του Ρέματος Χαλανδρίου (μεταξύ των οδών Σολωμού και Γρίβα): πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου, αφού στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πλημμύρες, ειδικά στις δυο γέφυρες που υπάρχουν όπου το νερό συχνά υπερχείλιζε. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.200.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

- Κατασκευή παιδικού σταθμού στο ΟΤ 1111: ο σταθμός θα φιλοξενεί 100 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους, ισόγειο και πρώτο όροφο. Έχει κατασκευασθεί με βάση τα πλέον σύγχρονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.264.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

- Κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή Πάτημα II: ο σταθμός θα φιλοξενεί 50 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους και ισόγειο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.494.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου 3,5 Δις Ευρώ για σημαντικά έργα, για έργα που οι τοπικές κοινωνίες είχαν ανάγκη. Σήμερα είμαστε εδώ στο Χαλάνδρι και παραδίδουμε τέσσερα νέα έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής προστασίας. Και δεν είναι μόνον αυτά, αφού για το Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει 18,1 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ συνολικά στο Βόρειο Τομέα μόνο από ιδίους πόρους έχουμε κάνει 89 έργα με προϋπολογισμό 244.700.000 Ευρώ. Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα χρήματα που έχουμε με κόπο συγκεντρώσει στο αποθεματικό μας για έργα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σημαντικές υποδομές για την Αττική»

O Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Στην δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο των περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Διοίκηση του Δήμου μας, παράλληλα με το κοινωνικό έργο στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, δούλεψε μεθοδικά ώστε με απορρόφηση κονδυλίων- πέραν των ιδίων πόρων- να εκτελέσει και έργα υποδομής.

Στην προσπάθεια αυτή βρήκε σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Σγουρό τον οποίο ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία.

Με την ίδια μεθοδικότητα, ετοιμάστηκαν και υπάρχουν ώριμες μελέτες έργων στον Δήμο μας από το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020».



ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1 : Να μην ξεχνιόμαστε. Η διοίκηση Κουράση - για την ακρίβεια η Περιφέρεια - φτιάχνει παιδικούς σταθμούς αλλά η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση είναι ΚΛΕΙΣΤΗ, μειώθηκαν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κατά 450 ...."ωφελούμενους" (που λένε και στο παντοκοροϊδείο) και έτσι παρήχθη - λέει - πλεόνασμα στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας αποδεικνύοντας πόσο μεγάλοι μανατζαραίοι είναι η της διοίκησης. Άρα μένει να διώξουν και τα υπόλοιπα παιδιά για να αυξηθεί το πλεόνασμα.
Θα πάρει η διοίκηση μια πρωτοβουλία - προς το ίδρυμα Κουρτέση και την Εθνικών κληροδοτημάτων - να στεγαστούν τα παιδιά του Χαλανδρίου στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ; 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2: Δηλαδή ΟΛΑ τα έργα στα οποία αναφέρεται ο Αεικίνητος είναι της Περιφέρειας; ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου