Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η Δούρου και οι άλλοι – τα παρατράγουδα μιας παραίτησης




Ηταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τη ΝΔ η παραίτηση της Ρένας Δούρου από τη βουλευτική της έδρα. 

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ που είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εγκαταλείψουν τη βουλευτική έδρα (και τα προνόμια που συνεπάγεται) μετά το Πάσχα, αλλά πλέον δεν κάνει καμία εντύπωση αφού προηγήθηκε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής. 

Η Ρένα Δούρουέκανε αυτή την κίνηση για να εξασφαλίσει το χειροκρότημα των ψηφοφόρων και για να εκθέσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, που δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά επίσης τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον Στ. Καλαφάτη που δίνουν τη μάχη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Παράπλευρο πρόβλημα είναι ότι η κίνηση αυτή δεν συζητήθηκε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κάποια ενόχληση στις τάξεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αφού θα πρέπει και οι δικοί τους υποψήφιοι που είναι βουλευτές (Χαραλαμπίδου-Κριτσωτάκης) να παραιτηθούν από την έδρα τους, κάτι καθόλου εύκολο.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Για να καταλάβουν μερικοί - μερικοί ότι δεν πρέπει να παράγουν περισσότερες μεγαλοστομίες από όσες μπορούν να καταναλώσουν.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ που τους εκθέτει και επαναφέρει την αντιπαράθεση στην ουσία της πολιτικής - τις προγραμματικές θέσεις κάθε συνδυασμού και την πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου