Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε η τροπολογία που απελευθέρωνε προεκλογικά κινητικότητα και απολύσεις


dimosi

Εκτός νομοσχεδίου τίθεται η τροπολογία που προέβλεπε μεταξύ άλλων απελευθέρωση των απολύσεων κατά τη προεκλογική περίοδο.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι η τροπολογία αποσύρεται. Σύμφωνα με τα όσα προβλεπόταν στην επίμαχη διάταξη που είχε κατατεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου δινόταν το πράσινο φως στις διαδικασίες κινητικότητας και απολύσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα η τροπολογία προέβλεπε την κατάργηση της διάταξης του ν.3870/2010, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως και κάθε υπηρεσιακή μεταβολή δύο μήνες πριν την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση το βασικό επιχείρημα που διατυπώνονταν από την κυβέρνηση είναι το εξής: «Δεδομένου ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας έχει ως στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίηση του, προς εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να μετακινηθούν εντός των προβλεπόμενων από το νόμο χρονικών ορίων, προτείνεται η αναστολή της απαγόρευσης που αφορά στην έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη ή την μετάταξη. Καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού που έχει τεθεί σε κινητικότητα».

Η σχετική τροπολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμιση, Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος ζητούσε την απόσυρσή της καθώς, αν ψηφιζόταν θα οδηγούνταν στην απόλυση χιλιάδες υπάλληλοι.. Όπως υποστήριζε αν τελικά ψηφιζόταν η ρύθμιση θα μπορούσαν να υλοποιηθούν απρόσκοπτα και οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις «που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου».

http://www.localit.gr/, 6/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου