Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΑΣΠΗΣ. ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΘΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΟΥ!

Μέσω fb ο δήμαρχος Χαλανδρίου απάντησε στις κατηγορίες μας για το Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο.

Δεν θα του απαντήσουμε - γιατί θα του απαντήσουμε -  χωρίς πρώτα να αναρτήσουμε τι λέει, διότι όταν υπάρχουν επιχειρήματα - όποια επιχειρήματα - εμείς θέλουμε να τα ξέρετε και να τα αξιολογείτε, διότι έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Και η απάντηση του Γ. Κουράση σας καλούμε να αξιολογήσετε αν είναι διάψευση ή επιβεβαίωσή μας;

Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας:

Η ανάρτηση Κουράση:

Η κοινωνική προσφορά δεν αμφισβητείται!20 Μαρτίου 2014 στις 2:48 μ.μ.

Επειδή πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος λάσπης και οι ανυπόστατες καταγγελίες περί δήθεν σκανδάλου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και τις υπόλοιπες Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας, παραθέτω τα ακόλουθα στοιχεία τα οποία δεν μπορεί να τα διαψεύσει κανείς:

1. Στο νέο κτίριο του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Παπάγου, δεν στεγάζεται μόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Συστεγάζονται: τμήματα της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, οι σχολικές επιτροπές,το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών -θυμάτων βίας- και το μεγαλύτερο μέρος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, ενώ στο β΄ όροφο, έχει διαμορφωθεί αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Επίσης, η Δομή Συσσιτίου στεγάζεται και παρέχει το έργο της σε χώρο ειδικά εξοπλισμένο τον οποίο διέθεσε το Ίδρυμα Κουρτέση και ενισχύθηκε με επιπλέον εξοπλισμό, προσφορές συνδημοτών μας. Πρέπει να τονίσω πως η επιλογή του χώρου έγινε σύμφωνα και με τους όρους που έθετε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και αφορούν κυρίως στην εύκολη προσβασιμότητα για κάθε έναν δημότη μας.

2. Οι χώροι αυτοί στο νέο δημοτικό κτίριο,εξοπλίστηκαν με έπιπλα και Η/Υ- χορηγίες δημοτών μας.

3. Οι μόνες δαπάνες που έγιναν ήταν ύψους περίπου 30.000 ευρώ για πάγιο εξοπλισμόπου εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες του δήμου μας και σε μία πολύ μικρή αναλογία τις Δομές. Συγκεκριμένα: δαπανήθηκαν 10.548,48 ευρώ για γυψοσανίδες και πόρτες ώστε να διαχωριστούν οι αίθουσες που θα φιλοξενούσαν τόσο τις Κοινωνικές Δομές όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου,9.977,76 ευρώ για κλιματιστικά και 7.298,33 ευρώ για το τηλεφωνικό κέντρο.

Τα 578.000 ευρώ είναι κονδύλι του ΕΣΠΑ το οποίο εξαρχής προοριζόταν να καλύψει την λειτουργία των Κ.Δ., εξασφαλίζοντας παράλληλα και το σύνολο της μισθοδοσίας του εξειδικευμένου προσωπικού που θα στελέχωνε τις Κοινωνικές Δομές για 24 μήνες.Συγκεκριμένα, αφορά στη μισθοδοσία έως τον Μάρτιο του 2015, των 17 υπαλλήλων, που απασχολούνται στις Κ.Δ., ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φαρμακοποιών, μαγείρων και διοικητικού προσωπικού, καθορισμένοι από το πρόγραμμα τόσο σε αριθμό όσο και σε ειδικότητες, δεδομένου ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού». Τα χρήματα του προγράμματος τα διαχειρίζεται ο ένας εκ των κοινωνικών εταίρων η ΠΟΡΕΙΑ ΑΜΚΕ. Οι υπόλοιποι κοινωνικοί εταίροι είναι οι : Ε.Π.Α.Ψ.Υ., ΓΕΝΙΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, και το ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ


4. Όσον αφορά στις καταγγελίες ότι ο Δήμος έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής άλλα 116.000 ευρώ για ενοίκια και εξοπλισμό, ως διοίκηση του Δήμου απαντάμε:

4.798 ευρώ καταβάλλει ο Δήμος μηνιαίως ως μίσθωμα για το νέο δημοτικό κτίριο και επιπλέον 342 ευρώ καταβάλλονται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών-θυμάτων βίας.Σημειώνουμε πως ο προσδιορισμός του μισθώματος του κτιρίου, το οποίο είναι περίπου 1000 τμ. έγινε σύμφωνα με την εγκύκλιο 49/2012 του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι με τους όρους της ελεύθερης αγοράς.

Επίσης,σ΄ αυτό το σημείο θέλω να θυμίσω σε κάποιους που έχουν επιλεκτική μνήμη, ότι πρωταρχική μας επιδίωξη κατά την έναρξη της θητείας μας, ήταν η μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου και στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα μισθώματα των δύο κτιρίων όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου μας, μειώθηκαν κατά 13.000 ευρώ μηνιαίως.

Από τον Ιανουάριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, καταβλήθηκαν 57.576 ευρώ.Δεδομένου ότι χωροταξικά οι Κοινωνικές Δομές δεν καταλαμβάνουν περισσότερα από 200 τμ. κατ΄ αντιστοιχία, το ποσόν που αναλογεί σε αυτές είναι μηδαμινό,ειδικότερα εάν πρέπει να συγκριθεί με το κοινωνικό έργο που παρέχεται σε μία ολοκληρωμένη υποδομή, σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο περιβάλλον, καθώς εμείς σεβόμαστε την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του κάθε δημότη-ωφελούμενου που βρίσκεται σε ανάγκη και προσφεύγει στις Δομές.

Είναι αδιανόητο να γίνονται- σε περίοδο κρίσης- επιθέσεις στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου που προσφέρουν καθημερινά στήριξη σε πάνω από 700 συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Λυπάμαι….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου