Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» για την Περιφέρεια Αττικής - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Ο Σγουρός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα!

Τα χρήματα της Περιφέρειας δεν πήγαν ούτε σε ομόλογα ούτε σε γιορτές αλλά πήγαν στα έργα τόνισε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός απαντώντας στη Ρένα Δούρου, η οποία είχε δηλώσει ότι είναι ντροπή να λέω ότι υπάρχει πλεόνασμα επεσήμανε ακόμη ότι το κυριότερο που έχει πετύχει είναι ότι δεν παρκάρει τη λογική ενώ ζήτησε συγνώμη που δεν χρεοκόπησε την περιφέρεια.

Με δύο λόγια ο κ. Σγουρός πέταξε την μπάλα στην κερκίδα επειδή τα συστηματικά μέσα ενημέρωσης τον έχουν στα όπα όπα και τον προστατεύουν με το αζημίωτο.

Κανείς δεν του ζήτησε να χρεοκοπήσει την Περιφέρεια.

 Η Ρένα Δούρου του υπενθύμισε, πως σε περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και ανθρωπιστικής κρίσης οι χρήσιμες επενδύσεις σε έργα και κοινωνικές παροχές, είναι υποχρέωση του ηγέτη της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

 Όπως μάλιστα προκύπτει από τον απολογισμό Σγουρού για τον προϋπολογισμό του 2013, από τα 471 εκατομμύρια δαπανών τιμολογήθηκαν 109,5 εκατομμύρια. 

Δηλαδή στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός εκτελέστηκε κατά 23,2%, σημειώνοντας απόκλιση 430%! 

Από το σύνολο των δαπανών που τιμολογήθηκαν, αφορά έργα μόνο το 26,4%. 

Σε απόλυτους αριθμούς, για έργα δαπανήθηκαν μόλις 28,9 εκατομμύρια. Στον προϋπολογισμό του, υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι 500.000 ευρώ για σίτιση απόρων σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αλλά οι δαπάνες ήταν μηδέν!

 Όπως μηδέν ήταν και οι δαπάνες στον κωδικό 5219Α για διατροφή απόρων.

Αθήνα, 19/3/14

Ρένα Δούρου
ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ
Υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου