Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ 4 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ


Ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Παττακός

Άμεση αντίδραση του πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου Κώστα Παττακού στα όσα ειπώθηκαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Θωμά στην συνέντευξή του στο nobille.gr, για την υποτιθέμενη αποτροπή της έλευσης του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης μας από τον δήμο.

"Είναι έτσι όπως τα γράφετε - μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρώην δήμαρχος - και είναι απαράδεκτο αν ειπώθηκε ότι ο Δήμος Χαλανδρίου σήκωσε μαύρες σημαίες για να μην έρθει το ΜΕΤΡΟ στο Χαλάνδρι και αδικεί την προσπάθεια που κάναμε.

Μετά την άρνηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής διεκδικήσαμε να εξυπηρετηθεί μεγάλο μέρος της πόλης, γειτονιές που ήταν εφικτό να καλυφθούν με την νέα μελέτη που γινόταν και έτσι Κάτω Χαλάνδρι (Σ. Νομισματοκοπείο), Άνω Νέο, πλατεία ΦΛΥΑΣ (Σ. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ), Τούφα, Μεταμόρφωση (Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ) και Πάτημα (Σ. Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ) να απολαμβάνουν σήμερα πολιτισμένες μετακινήσεις με το ΜΕΤΡΟ.

Η γραμμή 3 είχε σχεδιαστεί να φτάσει στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και αυτός ήταν ο τελικός της προορισμός, δεν μπορούσε βεβαίως να εκτραπεί τόσο ώστε από το ΥΠ.ΕΘ.Α. να φτάσει μέχρι την κεντρική πλατεία.

Δώσαμε σκληρή πολιιτκή μάχη σε εχθρικές συνελεύσεις και σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο για να αποδεχτεί το Χαλάνδρι τους υπάρχοντες σταθμούς και κερδίσαμε την πλειοψηφία με οριακό αποτέλεσμα 13-12, απέναντι σε συνασπισμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και διαφωνούντες της δικής μας παράταξης (Νίκος Πανταζής) που ψήφισαν να αρνηθούμε τους σταθμούς επιμένοντας και ξεσηκώνοντας κατοίκους ώστε η γραμμή να παραμείνει στην χάραξη της Λ. Μεσογείων και να μην γίνουν οι 4 σταθμοί.

Ήταν τέτοια η πίεση των κατοίκων και των παρατάξεων της τότε αντιπολίτευσης που αναγκάστηκα να δηλώσω, απευθυνόμενος στους επικριτές μας, συνέχισε ο πρώην δήμαρχος, και αυτό είναι γραμμένο στα πρακτικά του Δ.Σ. ότι "δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη αποτροπής της έλευσης του ΜΕΤΡΟ και αν νομίζετε ότι εκφράζετε την πλειοψηφία των Χαλανδραίων ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ".

Για την πλήρη ενημέρωση των Χαλανδραίων να θυμίσω ότι για την εξυπηρέτηση της πλατείας Χαλανδρίου είχε πέσει στο τραπέζι από εμένα και τον τότε δήμαρχο Αμαρουσίου Π. Τζανίκο η πρόταση να γίνει και άλλη γραμμή από το Νομισματοκοπείο μέχρι το ΟΑΚΑ μέσω του κέντρου του Χαλανδρίου, αλλά δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί εκείνη την περίοδο.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ - ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ, που μπορεί να παρεκκλίνει  της ευθείας χάραξης επί της Κηφισίας και να εξυπηρετήσει το κέντρο του Χαλανδρίου με σταθμό στην περιοχή του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού στην Παπανικολή, όπως έχουμε προτείνει με πεζοδρόμηση της Αβέρωφ για να υπάρχει άνετη πρόσβαση."


Ευχαριστούμε Δήμαρχε για τις δηλώσεις σου και την άμεση ανταπόκρισή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου