Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

…και ποιο κόμμα σας στηρίζει;



Συζητώντας με ένα συνάδελφο προχτές, ο οποίος έμαθε ότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Χαλάνδρι, με την παράταξη Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία, με ρώτησε κατευθείαν:

«Και ποιο κόμμα σας στηρίζει;»

Όταν του απάντησα «κανένα» με κοίταξε καχύποπτα και με ψιλοειρωνικό ύφος μου είπε:

«Δηλαδή είστε κι εσείς ανεξάρτητοι;» και γέλασε.

Μέσα στα επόμενα δυο λεπτά, του εξήγησα ποιοι είμαστε.

Δηλαδή:

- Φυσικά και έχουμε ιδεολογικό προσανατολισμό. Είμαστε «αριστεροί». Είμαστε κατά των μνημονίων επειδή πιστεύουμε ότι ευθύνονται για τα περισσότερα από τα χάλια στα οποία βρισκόμαστε σήμερα και κυρίως για το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων. Κι αν αύριο γίνονταν Βουλευτικές εκλογές θα ψηφίζαμε όλοι κάποιο από τα κόμματα που βρίσκονται αριστερότερα από το ΠΑΣΟΚ.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

- Πιστεύουμε όμως ότι δεν είναι όλες οι εκλογές το ίδιο.

Στις Βουλευτικές ψηφίζουμε κυβέρνηση.
Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε τον Ευρωπαϊκό συνδυασμό που θέλουμε να μας αντιπροσωπεύσει στο κοινό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στις Αυτοδιοικητικές ψηφίζουμε Δήμαρχο ικανό για να κάνει έργο και να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο συνάδελφος άρχισε να ενδιαφέρεται, αλλά είναι δύσκολος!

«Αυτά τα πολιτικάντικα τα ακούω βερεσέ, όλοι τα ίδια λένε, από λόγια χορτάσαμε. Για το Χαλάνδρι τι θα κάνετε; Συγκεκριμένα πράγματα κι όχι γενικότητες».

Μέσα στα επόμενα πέντε λεπτά του μίλησα για το πρόγραμμά μας:

- Μιλάμε για το Χαλάνδρι και είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε αυτό από την πρώτη στιγμή. Μιλάμε για τα προβλήματα του Χαλανδρίου και προτείνουμε λύσεις απλές και υλοποιήσιμες.

- Έχουμε πρόγραμμα, σε αντίθεση με τους άλλους που δεν έχουν. Πρόγραμμα συγκεκριμένο, με δέκα καθαρούς στόχους για την πόλη μας για την επόμενη πενταετία. Δέκα απλές, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες θέσεις που αλλάζουν τα πάντα στο Χαλάνδρι:

o Για το Δημαρχείο, που πρέπει να χτιστεί άμεσα. Υπάρχει ο χώρος, υπάρχει το σχέδιο και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα. Ο Δήμος θα γλιτώνει 400000 ευρώ από ενοίκια κάθε χρόνο.

o Για τις υποδομές οργάνωσης των υπηρεσιών καθαριότητας, που θα λύσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη μας.

o Για την ένταξη στο σχέδιο πόλης του «Πεύκου Πολίτη» που θα βοηθήσει στη βελτίωση του κυκλοφοριακού λύσει και το πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων.

o Για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση και τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων στην πόλη μας.

o Για την αντίληψή μας περί του πολιτισμού και του αθλητισμού. Θα ξαναοργανώσουμε τα πολιτιστικά εργαστήρια και θα αξιοποιήσουμε τους διαθέσιμους αθλητικούς χώρους για μαζικό αθλητισμό των δημοτών.

Ο συνάδελφος άρχισε να πείθεται. Τον παρέπεμψα στο site της παράταξής μας http://allazoumeporeia.weebly.com/ για να δει αναλυτικά το πρόγραμμά μας.


Τέλειωσα τη συζήτηση με το συνάδελφο συμφωνώντας μαζί του σε ένα πράγμα:

Οι δημοτικές εκλογές είναι για τους πολίτες γι’ αυτό και το βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός Δημάρχου είναι οι θέσεις του για την πόλη.

Ο Δήμαρχος δε θα χαράξει πολιτική σε εθνικό επίπεδο. Είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία του Δήμου, είναι ο άνθρωπος που πρέπει να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής μας, αλλά πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος που πρέπει να είναι ικανός, όχι μόνο από άποψη ιδεολογίας και τρόπου σκέψης, αλλά και από άποψη προσόντων και περγαμηνών να επιτύχει τα παραπάνω.



Ρήγας Βλάχος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου