Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τι καταγγέλει πρ. Αεροπαγίτης: Χάσαμε την κυριαρχία – Αντισυνταγματικά μνημόνια, τρόικα


AgapimenoSyntagma_2

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία (…) Οι δανειακές συμβάσεις (βλ. μνημόνια) είναι νομικώς ανυπόστατες (…) Η παρουσία της τρόικας στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη…».

Οι θέσεις αυτές δεν ανήκουν σε κάποιον εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης και, σε καμιά περίπτωση, σε κάποιον που δεν γνωρίζει από νομικά. Αποτελούν επίσημες τοποθετήσεις του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Νικολόπουλου και περιγράφονται αναλυτικά, επιβεβαιώνοντας ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις εκχώρησαν κυριαρχικά δικαιώματα, στο βιβλίο του με τίτλο «Αγαπημένο μου … Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας». Το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και αποσπάσματα του παρουσιάστηκαν μέσα από την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Παρόν».


Το «nez.gr» «αλίευσε» ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές θέσεις του πρώην αρεοπαγίτη σε σχέση με την αντισυνταγματικότητα που διέπει τις αλλαγές οι οποίες λαμβάνουν χώρα από το πρώτο μνημόνιο και μετά, δίνοντας «τροφή» για σκέψη σε όλους όσοι, ακόμη, θεωρούν ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα οι κυβερνώντες να λένε την αλήθεια τα τελευταία χρόνια:

Χάσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός. Με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του ελληνικού, επέρχεται και η απώλεια της νομικής μας κυριαρχίας».

«Ανυπόστατες οι συμβάσεις»

«Οι δανειακές συμβάσεις έπρεπε να είχαν γίνει από την αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του αριθμού των βουλευτών, δηλαδή από 180 βουλευτές. Οι συμβάσεις αυτές είναι νομικώς ανυπόστατες και ως τέτοιες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα».

«Οι τρεις κατακτητές»

«Την πραγματική εξουσία ασκούν πλέον στην υποτελή αυτή χώρα από κοινού το περίφημο ΔΝΤ, η αυτοαποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι τρεις αυτοί κατακτητές μας, προκειμένου να ασκούν αποτελεσματικότερα την κατοχική τους εξουσία στη χώρα μας, συνέστησαν την “τρόικα” στην οποία λογοδοτεί η κυβέρνηση για την πιστή εφαρμογή των υποδειχθέντων…».

«Αντισυνταγματική η τρόικα»

«Η παρουσία της “τρόικας” στη χώρα μας είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ως τέτοια θα έπρεπε να είχε εξαρχής αποκρουστεί».

«Μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού»

«Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην δανείζεται, καμία όμως χώρα στον κόσμο δεν έχει παραδώσει –άνευ όρων μάλιστα- την κυριαρχία της στους δανειστές, όπως έκανε η Ελλάδα. Η κυβέρνηση όφειλε να υπερασπιστεί την εθνική μας κυριαρχία, να σεβαστεί το Σύνταγμα που την κατοχυρώνει και να το αντιτάξει στους εταίρους δανειστές μας ως ασπίδα του έθνους κατά πάσης εκ μέρους τους απειλής».

http://www.nez.gr/, 4/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου