Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Μ. ΚΟΠΠΑ




ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΟΚ

πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 

Αθήνα  29 Απριλίου 2014

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Χριστός Ανέστη!

Γνωρίζοντας αυτούς στους οποίους απευθύνομαι, αντιλαμβάνομαι και τα προβλήματα που αρκετοί από σας θα αντιμετωπίζετε, ίσως, λόγω της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό σας ζητώ, ειλικρινώς, συγνώμη γιατί  στις δικές σας σοβαρές έγνοιες, έρχομαι να προσθέσω και τη δική μου έγνοια και αγωνία για την ενότητα και τη νίκη της δημοκρατικής μας παράταξης και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

Τις τελευταίες μέρες η αντιΠΑΣΟΚική εκστρατεία των ελεγχόμενων από τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα (και τις δανείστριες τράπεζες) εφημερίδων και τηλεοράσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στόχος η καλλιέργεια εσωτερικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ και υπονόμευσης της αναγκαίας δράσης για τις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα φανταζόμενοι ότι ο δημοκρατικός κόσμος δεν θα σταθεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό ζητώ με τη δήλωσή μου – ενότητα και αγώνα – στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί και το οποίο ευλόγως απέφυγαν να δημοσιεύσουν τα εν λόγω ΜΜΕ. Ενώ αν έριχνα λάδι στη φωτιά, όπως κάνουν ανοήτως άλλοι, θα ήταν δημοσιεύσιμη και πολλαπλώς αξιοποιήσιμη.

 

                                                Με θερμές ευχαριστίες

                                                                                                                                                                                                                  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΣΟΚ

πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 

Δελτίο Τύπου                                    ΑΘΗΝΑ 28/4/2014                            

 

Με την ιδιότητά και μόνον ενός από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, οφείλω ενόψει του «υπερβάλλοντος ζήλου» και «ενδιαφέροντος» πολλών πλευρών για το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε μια βιβλιοπαρουσίαση, να δηλώσω τα εξής:

Ο επιχειρούμενος διχαστικός του λαού διπολισμός –Σαμαράς ή Τσίπρας – Δεξιά ή Αριστερά – προϋποθέτει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, και τον εκ νέου κατακερματισμό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Πρόκειται για την ίδια επιχείρηση που, ελλείψει του «ατομικού όπλου» της τηλεόρασης κατά την περίοδο του βρώμικου ’89, απέτυχε παταγωδώς όπως και η ηθική, πολιτική και βιολογική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου. Παρά την πανηγυρική αθώωσή του από το Ειδικό Δικαστήριο, ουδείς από την «ανίερη» - κατά τον χαρακτηρισμό της από τον Γιώργο Γεννηματά – συμμαχία της τότε Μητσοτακικής Δεξιάς και της συνασπισμένης ποικιλόχρωμης Αριστεράς, ούτε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φώτης Κουβέλης, όταν μάλιστα απευθύνονται στους «Παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας  τους, προφανώς, αμνήμονες, αισθάνθηκε ή αισθάνεται έστω και τώρα, την υποχρέωση να ζητήσει «συγνώμη» και να εκφράσει τη λύπη του για όσα έπραξε ή συνέπραξε.

Εξαίρεση, ίσως,  αποτέλεσε ο και πρωτεργάτης κ. Κ. Μητσοτάκης. Παραδέχτηκε δημόσια ότι η επιχείρηση εκείνη όχι μόνο δεν ωφέλησε όπως επεδίωκε τότε η «Αριστερά» αλλά την έβλαψε. Ο προοδευτικός κόσμος την εγκατέλειψε και το ΠΑΣΟΚ ανορθώθηκε και επανήλθε στην κυβέρνηση.

Το ίδιο θα συμβεί και πάλι όταν διαλυθεί η σημερινή «καταχνιά» που κρύβει από τα μάτια του λαού τις ίδιες  δυνάμεις που, μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, έβαλαν πιο μπροστά τα κομματικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Όταν  το ΠΑΣΟΚ «έπεσε στη φωτιά» με την κυβέρνηση και σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα πλην ελαχίστων που λιποτάκτησαν, οι δυνάμεις αυτές αδιαφορώντας για τον άμεσο εθνικό κίνδυνο, οι μεν «εξ ευωνύμων» έκαιγαν «προοδευτικά» την Αθήνα και προπηλάκιζαν – όπως και το ’89- τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι δε εκ Δεξιών οχυρωμένοι στα «Ζάππεια» αξίωναν «πατριωτικά» εκλογές και την πρωθυπουργία!

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτος, άλλωστε, στόχος τότε, γνωρίζει όλα αυτά.

Εκτιμώ τη μεγαθυμία του επί του «προσωπικού», δεν συμφωνώ, όμως, ούτε νομίζω ότι εκτείνεται και επί του «πολιτικού» είτε για την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Κοππά είτε για τον συμπαθή κατά τα ανθρώπινα κ. Φ. Κουβέλη.

Η ενεργός συμμετοχή του, όπως και όλων όσοι σταθήκαμε όρθιοι, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και όχι πρόσωπα αλλά  την παράταξή μας και στην τωρινή κρίσιμη αναμέτρηση, αποτελεί πρώτιστο καθήκον μας. Θα αποδείξουμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «εφτάψυχο».


Bουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα

Τηλ.: 210 - 370.8200, Fax: 210 – 370.8210

E-mail: ak@apkaklamanis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου