Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Να σταματήσουμε το «εθνικό σχέδιο» απαξίωσης

Sofia_Koroneou
της Σοφίας Κορωναίου*
Προέδρου του Συλ. Εργαζομένων
του Δήμου Χαλανδρίου
Όσο περνάνε οι μέρες και το μήνυμα του περιφερειακού συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» φτάνει σε κάθε περιοχή, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνονται οι πολίτες με τι ασχολείται η Περιφέρεια.

Ποιος ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της, τι χρήματα διαχειρίζεται, πως επηρεάζει τη ζωή μας. Ελάχιστοι μέχρι τώρα γνώριζαν. Την αντιμετώπιζαν ως κάτι μακρινό και αδιάφορο.

Η ανάδειξη όσων έκανε ή δεν έκανε η Περιφέρεια Αττικής και ο απερχόμενος περιφερειάρχης, είναι ήδη μια σημαντική συνεισφορά της «Δύναμη Ζωής» και της Ρένας Δούρου, που έχει οργώσει κυριολεκτικά ολόκληρη την Αττική, για να αποκαλύψει όλα αυτά και να μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να φέρουμε μια άλλη πολιτική, για τους Πολίτες και το Περιβάλλον.

Βάζουμε τέλος. Ήδη όλα αυτά που τα μέσα ενημέρωσης μας πλάσαραν ως «έργο» αποκαθηλώνονται μέρα με τη μέρα!

Στις εκλογές αυτές δεν θέλουμε να εκδικηθούμε για τα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους.

Δεν θέλουμε απλώς να κερδίσουμε.

Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή στις ζωές μας.

Μια νέα αρχή Δημιουργίας και Διαφάνειας.

Μια νέα αρχή με τους πολίτες του Βόρειου Τομέα, της Αττικής ολόκληρης. Με τους συμπολίτες μας ενεργούς και συμμέτοχους στις πολιτικές επιλογές.

Έχουμε τώρα την ευκαιρία να σταματήσουμε όλα αυτά που σχεδιάζονται ενάντια στο περιβάλλον, ενάντια στις κοινωνικές δομές, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Έχουμε τώρα την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της Αττικής και της πατρίδας μας, όσο υπάρχει ακόμη περιθώριο.

Να σταματήσουμε πρώτα ΕΔΩ, στην ΑΤΤΙΚΗ, το «εθνικό σχέδιο» απαξίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Να σταματήσουμε ΕΔΩ στην Αττική, τις «μεταρρυθμίσεις» τους, που μεταφράζονται πια ως διάλυση και ξεπούλημα του δημοσίου, απορρύθμιση των κοινωνικών δομών και απολύσεις.

Γι’ αυτό δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτές είναι ίσως οι κρισιμότερες αυτοδιοικητικές εκλογές: γιατί θα κρίνουν όχι μόνο το μέλλον της Περιφέρειας, αλλά και το μέλλον της ίδιας μας της χώρας.

Για πρώτη φορά η Αριστερά έχει τη δυνατότητα, με τη στήριξη ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου, να αναλάβει την ευθύνη της πρώτης Περιφέρειας της Ελλάδας και μία από τις πιο σημαντικές της Ευρώπης.

Να δουλέψουμε όλοι μαζί για:

- τη διάσωση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και τη δημιουργία νέων. Να αποτρέψουμε την άλωση τους από το ΤΑΙΠΕΔ και να τους αξιοποιήσουμε δημιουργικά προς όφελος των πολιτών και των παιδιών μας
- τη διασφάλιση της απόλυτης προστασίας και ανάδειξης των ορεινών όγκων και των δασών
- νέα οικολογική διαχείριση των αποβλήτων
- κάλυψη των αναγκών σε παιδικούς σταθμούς και σχολικές αίθουσες διδασκαλίας
- υπεράσπιση της καθολικής δωρεάν υγειονομικής κάλυψης των πολιτών
- στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων σε αυτές
- συντονισμό, δικτύωση και ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών, ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προγράμματα «Σίτισης για όλους» και «Στέγασης για όλους», ενίσχυση των δομών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα
- Αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών, δημιουργία ειδικών πολιτιστικών προγραμμάτων, ανάδειξη και αξιοποίηση ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στο σημερινό σύστημα που λειτουργεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στις 18 του Μάη αρχίζουμε. Κάνουμε την αρχή ώστε στις 26 να αλλάξουμε σελίδα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινάμε από την Αττική για να αλλάξουμε την Ελλάδα και θα την αλλάξουμε! Με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Για μια Νέα Αττική, για μια Νέα Ελλάδα !

*Βιογραφικό

Γεννημένη στην Αθήνα το 1970 – Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας. Εργάζεται στον Δήμο Χαλανδρίου με αρμοδιότητες σε θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου αναπτύσσοντας συνδικαλιστική δράση, πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και συντονισμού με άλλα σωματεία και συλλόγους της ευρύτερης περιοχής για την διάσωση των δομών υγείας και εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη με τον Στέφανο Καμπά και έχουν δυο παιδιά.

"Η Εφημερίδα των Συντακτών", 14-5-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου