Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΤΟΥ ΖΗΜΙΑΡΗ ... ΞΕΣΦΙΞΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙΣ!

του Αγ, Νταβία

Ακούστε "σύντροφοι"  για να τα ξεμπερδεύουμε τα πράγματα:

Ζημιά σε αυτό που φτιάξαμε  - δεν θέλουμε να κάνουμε, θα είχαμε κάνει ήδη.

ΚΑΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, το νέο ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά την πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψή του, τον ΣΥΡΙΖΑ που - προσπαθεί - να γίνει ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ εν μέσω αντιπαραθέσεων της ΑΡΑΡΕΝ, της ΔΕΞΑΡΕΝ και της ΠΑΠΑΡΕΝ,  όχι την παλιά ομοσπονδία συνιστωσών και καπετανάτων.

Είστε σίγουροι ότι το ίδιο θέλετε και εσείς αγαπητοί ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ως αμερικλάνοι υποψήφιοι - και που ασχολείστε συνεχώς μόνο μαζί μας και με λέτε  "ζημιάρη";

Θέλετε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αυτό που έχει σημασία για εσάς είναι "να περάσετε έστω και για μια ψήφο τον Νταβία" και να μετράτε like στο φατσομπούκι, όπως λέτε και γελάνε και οι πέτρες μαζί σας, καθιστώντας την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ, μείζον θέμα, που υπερβαίνει την υποτιθέμενη κοινή  πρόθεση μας για μαζική λαϊκή αντίσταση στις πολιτικές των μνημονιών;

Σκέφτεστε εσείς το καλό του κόμματος, που ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΘΕΑΜΟΝ ΚΟΙΝΟ,  ΝΑ ΕΙΣΤΕ  ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

 ΔΕΝ ΣΑΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΝΟΥΣ ΣΑΣ.

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνώστη μου, επιθυμούσαν ένα ευρύτερο, ευρύχωρο, πολυσυλλεκτικό σχήμα, χωρίς τις μονομανίες και τους ηγεμονισμούς της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, βεβαίως μαζί με την ΑΝΙΣΤΑΣΗ και σε αυτό μου ΖΗΤΗΘΗΚΕ να συμβάλλω για να υλοποιηθεί.  
ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ! ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!
ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ; Θα τολμήσει να το διαψεύσει κανένας;

Εσείς όμως,  παραδοσιακοί Αντιστασιακοί της Κουρασικής Αριστεράς, με μια σχεδόν οριακή ψηφοφορία μεταξύ 150 ανθρώπων και αρνούμενοι κάθε συνθετικό διάλογο, προσκολλημένοι σε αντιπαραθέσεις σταλινικών μηχανισμών,  επιβάλλατε να είναι - και στο Χαλάνδρι, όπως έγινε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα - τόσο μικρό το αυτοδιοικητικό σχήμα των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, που να είναι ευθέως ανάλογο με την πολιτική μικρότητά και την μικροψυχία σας.

Για να είναι ίσως εύκολα διαχειρίσιμο από τα μικρομέγαλα συμφέροντα με τα οποία διαπλέκεστε και να υπηρετηθεί η αρχική  βασική σας επιλογή: η επανεκλογή Κουράση.

Υποτάξατε - ή επιχειρήσατε γιατί είμαστε ακόμα ζωντανοί  - τον ΣΥΡΙΖΑ, στην στρατηγική επανεκλογής του Κουράση, την οποία υπηρετείτε  εσείς, καθοδηγούμενοι ουσιαστικά από γνωστό κέντρο, μέσα στον δήμο, που δεν θέλει "να αλλάξει ο συσχετισμός" όπως ΕΥΘΕΩΣ διατύπωσε εκπρόσωπός του,  σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Γίνατε όμως "σύντροφοι" τόσο γρήγορα, τόσο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ που προχωρήσατε ακόμα και στην πασοκική ρητορική των "μεγάλων" που αντιμετωπίζουν τους "μικρούς"  με την θεωρία της "ζημιάς" και της "χαμένης ψήφου".

Καλoί μαθητές του βαθιού καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ το οποίο σας καθοδηγεί και  με το οποίο συγκρουόμαστε πολλά χρόνια τώρα ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

Και με λέτε ζημιάρη εμένα;
ΝΑΙ! Σας κάνουμε ζημιά στα σχέδιά σας!

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!
Τα σχέδιά σας για επανεκλογή Κουράση δεν πάνε καλά. Δεν βγαίνουν.

Τα ξέρουμε αυτά τα καθεστωτικά πολιτικά παρατράγουδα που αρχίσατε να τραγουδάτε, τα έχουμε αντιμετωπίσει και συγκρουστεί μαζί τους και στο παρελθόν, στο άλλο, το παλιό μεγάλο μαντρί, με όσους έλεγαν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι πρέπει να έχουμε μονίμως στραμμένα τα πυρά μας όχι στον μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό αντίπαλο, αλλά στον ΣΥΝ  και το ΚΚΕ για να βρει το ΠΑΣΟΚ (τότε) ψήφους και να μεγαλώσει για να νικήσει την ...δεξξξα (παχύ το ξ, βλαχοδημαρχίστικο, σαν αυτούς που κάνουν τα γενέθλιά τους στην πλατεία με χειροκροτητές).

Διαχρονικό καθεστωτικό κόλπο.
 
Αλλά δεν θα πιάσει φέτος. Πρέπει να βρουν τα τσιράκια σας νέα κόλπα. Τα παλιά τα μάθαμε και δεν θα τσιμπήσουμε.

Γιατί όμως εσείς επιλέγετε τώρα να βάζετε συνεχώς ασπίδα σας τον ΣΥΡΙΖΑ ρε αυτόνομοι;

Τόση ανάγκη το έχετε;

Εσείς οι "αυτόνομοι" και υπεράνω χρισμάτων και κομματικών δεσμεύσεων όπως λέτε σε κάθε έντυπό σας, σε κάθε αφίσα σας, γιατί τρώγεστε με το αν με διέγραψε ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τέτοια είναι η αυτονομία σας ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ της φακής και ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
 
Και αναφέρομαι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ,  στο κόμμα - νέο άρμα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς -  ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΙΔΡΥΣΑΜΕ, όταν εσείς ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ,  το κόμμα που εξήγγειλε με αποφάσεις συνεδρίων του, ότι θέλει να εκφράσει όλες τις προοδευτικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις -  από το πατριωτικό κέντρο μέχρι και αριστερά και όχι μόνο τις παραδοσιακές του κομμουνιστικογενείς  δυνάμεις, το κόμμα που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε ως ιδιοκτησία ΜΑΣ επειδή το συνιδρύσαμε, αλλά βεβαίως δεν το εκχωρούμε εν ήδη μετοχών στον  Ρούσσο και τους απίστευτους  Ακροβάτες της αριστεράς, που απλά το εκμεταλλεύονται και τελικά στο τέλος το καταγγέλλουν, γιατί για εμάς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του απλού Έλληνα πολίτη που η κρίση τον τσακίζει και ακουμπάει σε αυτόν τις ελπίδες του. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΞΟΥΜΕ!

Ξέρετε τον πονάμε περισσότερο από εκείνους που το 2010 δεν ήθελαν και δεν θέλουν να καταλάβουν ακόμα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, τι τον απαρτίζει, πώς επικοινωνεί με την κοινωνία και με ποιους πολίτες.

Του ΣΥΡΙΖΑ που γιγαντώθηκε με την μετακίνηση μερικών "πασοκογενών" όπως μας λένε "υποτιμιτικά" (κατά το μυαλό σας, εμείς δεν προσπαθούμε να το κρύψουμε γιατί είναι μέρος της προσωπικής μας ιστορίας που δεν ντρεπόμαστε γι' αυτήν) με επικεφαλής τον Μητρόπουλο, καλέσαμε τον κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης να εγκαταλείψει οριστικά το κόμμα μας, όχι χωρίς πίκρα, το κόμμα στο οποίο αφιερώσαμε την ζωή μας και το οποίο το κατάντησαν οι νεόκοποι σφετεριστές του άρμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα κάνοντας τα κόκκαλα του Ανδρέα να τρίζουν -  και  καλέσαμε τους φίλους και συντρόφους μας, να συμπορευτούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον μικρό τότε - μόλις 3% - ΣΥΡΙΖΑ (και όχι ας πούμε την τότε ΔΗΜΑΡ) και να τον μετατρέψουν -ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ - στο άρμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ της νέας υποδούλωσης της πατρίδας στις "δάνειες δυνάμεις".

Και που εκείνοι που με λέτε  σήμερα "ζημιάρη" δεν το θέλατε, δεν πιστέψατε στο εγχείρημα και βγήκατε απέναντι γιατί δεν θέλατε - λέγατε - "συμπόρευση με ΠΑΣΟΚΟΓΕΝΕΙΣ" ενώ απλά είστε ΚΟΤΕΣ που δεν θέλετε να αναλάβετε τα ρίσκα να συγκρουστείτε με τα προβλήματα των πολιτών και βολεύεστε στην βολή και την ασφάλεια του περιθωρίου και της καταγγελίας.

Και αυτοί οι τύποι αναγνώστη μου, οι "ηγετικοί" της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,  ακόμα νομίζουν ότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψηφίζουν μόνο οπαδοί της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Λέον Τρόστκι και όχι απλοί, κανονικοί, δοκιμαζόμενοι από την κρίση,  Έλληνες δημοκράτες πολίτες που θέλουν ΔΙΕΞΟΔΟ για την ζωή την δική τους και των παιδιών τους.

Και ούτε λίγο, ούτε πολύ κάθονται - ως πορτιέρηδες μιας κάποιας αριστεράς (που υπερασπίζεται τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις) -  στην πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και λένε στον απλό αυτό Έλληνα πολίτη που ήταν ΠΑΣΟΚ, δεξιός, ΔΗΜΑΡ κλπ -  "Δεν είσαι κομμουνιστής δεύτερης - τουλάχιστον - γενιάς; ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ! ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΗΡΘΕΣ,  ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ"

Δεν με διέγραψε κανένας ΣΥΡΙΖΑ.
Τα παπούτσια μου διέγραψαν για να μην λιώνουν οι σόλες, για να παραφράσω τον Λασκαράτο.

Η ιστορία και οι απόψεις δεν διαγράφονται.

Με επιστολή μου  προκάλεσα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, σιγά μην πειθαρχούσα στην στήριξη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όταν ήξερα όλο το παρασκήνιο που είχε προηγηθεί, αφήνοντας τόσο κόσμο, όσο θα μας ψηφίσει στις 18 Μαΐου, να νομίζει ότι αυτοί οι τύποι τον σέβονται και τον υπολογίζουν για σύμμαχο τους, ενώ στην πραγματικότητα τον διασύρουν πίσω από την πλάτη του, τον λοιδορούν και τον θέλουν μόνο ως ψηφοφόρο και πελάτη στο εμπόριο οσπρίων.

Εμείς δεν θέλουμε να "πουλήσουμε" ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο,ΤΙ ΠΑΠΑΤΖΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΙ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ.

Εσείς πουλάτε όσπρια, μια χαρά παριστάνετε τους επαναστάτες της φακής υπό την ανοχή του γκουβέρνου.

Δεν θα  παρασυρθούμε το τελευταίο 15μερο για και να παίξουμε το παιχνιδάκι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του "Λουδοβίκου Ήλιου" Ρούσσου ("Η αριστερά είμαι εγώ" κατά το "κράτος είμαι εγώ")

Γιατί αν το κάνουμε αυτό θα προκαλέσουμε πρόβλημα και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου και εμείς αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.

Γι' αυτό καλούμε τους έχοντας σώας τας φρένας στην ΟΜ Χαλανδρίου να βάλουν το καλό του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το καλό του Ρούσσου και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και να μην απαξιώσουν και αποθαρρύνουν όσους συνδημότες μας θέλουν να είναι με την Δούρου απλά για να μην παρεξηγηθούν οι φασολέμποροι.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ! Και τελειώνουν εκεί που αρχίζει η καταπάτηση της αξιοπρέπειας.

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ... ΖΗΜΙΆΡΗΣ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου