Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ Ή ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ - ΝΕΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣΑκούσαμε πρόεδρο πολιτιστικού συλλόγου - που κανονικά θα έπρεπε να κρατάει τον σύλλογο εκτός παραταξιακών αντιπαραθέσεων, αφού το έργο του είναι εθνικό και πολιτιστικό, σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδύκτιο να αναπαραγει την γνωστή ατάκα των υπερασπιστών των συμβάσεων μίσθωσης κτιρίων, των συμβάσεων από τις οποίες οφελούνται ημέτεροι του γαλαζοπράσινου (με αποχρώσεις αντιστασιακού κίτρινου) τοπικού κατεστημένου:

"Δεν είναι ώρα για να μιλάνε κάποιοι για ανέγερση δημαρχείων αλλά για να φτιάξουμε και άλλες κοινωνικές κουζίνες γιατί έχουμε κρίση" είπε περιληπικά ο πρόεδρος του συλλόγου, προφανώς αναφερόμενος στο πρόγραμμά μας και δίνοντας "γραμμή" στα μέλη του να ψηφίσουν .... Κουράση, Ανδρεόπουλο, Ρούσσο και Καρατζά (δηλαδή τους επίσημους κομματικούς υποψήφιους, όλως τυχαίως).

Δεν θα σχολιάσω την επιλογή του κ. Καραμπουρνιώτη να παρεμβαίνει με την ιδιότητα του προέδρου ενός εθνικοτοπικού σωματείου με τέτοιο τρόπο στις δημοτικές εκλογές. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ, άλλωστε.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, άρα εξ ορισμού υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά όλων να μιλούν δημόσια, να καταθέτουν την κριτική τους και να λένε την γνώμη τους με ευπρέπεια, όπως το έκανε ο συγκεκριμένος συνδημότης μας, ειδικά όταν διαφωνούμε μαζί τους.

Έτσι προάγεται ο διάλογος.

Έχουμε όμως το δικαίωμα του αντίλογου και ελπίζουμε να μας αναγνωρίζεται και εμάς από τον σύλλογο και τον πρόεδρό του, διότι κάτι σταλινικοσοσιαλφασίστες συνομιλητές του, όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους τον λένε "ζημιάρη" και "φαφλατά'.

Είναι λοιπόν περιττή πολυτέλεια η ανέγερση του δημαρχείου αγαπητέ κε Πρόεδρε, κε Νίκο Καραμπουρνιώτη;

Ενώ το να δίνεις 500.000 ευρώ τον χρόνο στου κομματικούς ημέτερους που έχουν την ιδιοκτησία τους τα κτίρια που μισθώνει ο δήμος είναι .... "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ".

Και προβάλλεται - από "φιλάνθρωπους" - διαχρονικούς διασπαθιστές του δημόσιου χρήματος  - ως ανάγκη να γίνουν και άλλες κοινωνικές δομές τέτοιας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ ως απάντηση στην κρίση.

Από εκείνους που σας είπαν ότι πρέπει να γίνετε εθελοντές για να ξεβουλώσετε τα φρεάτια υδροσυλλογής για να μην ξαναπνιγείτε και που τώρα τα ξεχάσατε και δίνετε γραμμή να ξαναστηριχτούν για να βρίζετε πάλι τέσσερα χρόνια, για να τους παίζετε το παιχνίδι το πέμπτο χρόνο, με μια υπόσχεσή τους για ένα πιάτο φακή.

Στον Συνοικισμό λοιπόν δεν έχει κοινωνικές δομές, λέτε κε Πρόεδρε.

Αυτό έχει προτεραιότητα λοιπόν, για να βοηθηθούν οι πληττόμενοι από την κρίση συνδημότες μας και εκεί στην γειτονιά σας.

Συγνώμη κύριε  πρόεδρε αλλά ίσως το γεγονός ότι ζητήσαμε μια συνάντηση με τον σύλλογό σας και οι ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ σας δεν σας επέτρεψαν να την κάνετε, έχει δημιουργήσει κάποια κενά στην αλληλοκατανόηση.

ΕΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ.

ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Αυτή είναι η προτεραιότητα και η ιεράρχησή μας.

Άρα να μας συγχωρέσεις, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ!

Θα αγωνιστούμε για να πάρουμε τα χρήματα των ενοικίων από τους "κομματικούς ημέτερους" αυτών που υποστηρίζεις πολιτικά ανοικτά - τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της πόλης που μένουν "σταθερές" σε αυτό που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και το βιώνουμε όλοι - για να τα επενδύσουμε στην πόλη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, για να κλείσουμε και το ΕΝΑ κοινωνικό παντοπωλείο, αυτό που εμείς λέμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ γιατί "πουλάει χυδαία φιλανθρωπία" του 1 ευρώ, στον άπορο της πόλης.

Κοινωνική πολιτική της μιας "λογιστικής μονάδας" για κάθε πακέτο από τα μακαρόνια που στο SUPER MARKET, έχει 30 σεντς, και που μετατρέπει τον αξιοπρεπή άνθρωπο σε ραγιά του πολιτικού κατεστημένου και ΠΡΟΣΦΥΓΑ στον τόπο του.

Ξέρετε εσείς από προσφυγιά κε Πρόεδρε. Δεν μπορεί να είστε με τέτοιες λογικές. Κάποιο λάθος κάνετε.

 Κε Πρόεδρε όμως θέλουμε να σας θέσουμε και κάτι ακόμα:

Το ότι δεν κόψαμε το Χαλάνδρι σε τιμάρια, όπως οι άλλοι, για να χαϊδέψουμε τα αυτιά των ιθαγενών, το ότι δεν έχουμε ειδική αναφορά στην Τούφα, το Πολύδροσο, τον Συνοικισμό ή την παιδική χαρά του Κάτω Χαλανδρίου μπορεί να ερμηνευτεί ως "αδιαφορία" για την γειτονιά από όσους κακόπιστους είναι με τους αντιπάλους μας και ψάχνουν να βρουν τι να πουν για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους, που είναι σεβαστές κατά τα άλλα.

Άλλωστε έτσι είναι μαθημένος ο έλληνας ψηφοφόρος ιθαγενής να λειτουργεί κατά την προεκλογική περίοδο: ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ή ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ. Αυτό ήταν και είναι το κριτήριο.

Μαθημένος πελάτης σε λαϊκή αγορά, που ψωνίζει από τον παγκίτη μανάβη που φωνάζει πιο δυνατά για την πραμάτεια του.

Συγχωρέστε μας την "αμετροέπεια" να θέλουμε να απευθυνθούμε σε εσάς τους συνδημότες μας υπερβαίνοντας την παραδοσιακή βλαχοδημαρχίστικη προσέγγιση ηλίθιων προεκλογικών υποσχέσεων του στυλ:

"Η παιδική χαρά στον Συνοικισμό θέλει συντήρηση και ανανέωση και δεσμευόμαστε να την συντηρήσουμε" ή "οι κάδοι θέλουν πλύσιμο και θα τους πλένουμε" και να προτείνουμε λίγο περισσότερη ΠΟΙΟΤΗΤΑ στην σχέση υποψήφιου με τον ψηφοφόρο. Λίγο περισσότερο ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ!

ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟ "ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ".

ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ;

Δηλαδή εσείς, άνθρωπος του πολιτισμού, αγωνιστής, ενεργός πολίτης, θεωρείτε σωστό να πούμε ότι θα φτιάξουμε την παιδική χαρά στον Συνοικισμό αλλά να αφεθεί στην παρακμή μια άλλη στο Πολύδροσο πχ;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

Για να δώσετε γραμμή να  μας ψηφίσουν, επειδή πουλάμε σκάρτο και φθηνιάρικο τοπικισμό και υποκύψαμε στην πίεση της ψηφοθηρίας να μετατρέψουμε το σύνθημά μας από "ΣΚΕΨΗ ΒΑΘΙΑ σε "ΡΗΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ";

Το πρόβλημα δεν είναι να το πούμε αλλά να βρούμε τους πόρους για να έχουμε τις παιδικές χαρές στις προδιαγραφές που πρέπει κε πρόεδρε.

Και σε αυτό απαντάνε οι 10 θέσεις μας ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Και σε αυτό δεσμευόμαστε εμείς: Ότι θα είμαστε εδώ και μετά τις εκλογές να λέμε ΤΑ ΙΔΙΑ και να αναζητούμε λύσεις ώστε κάθε ευρώ του δήμου να πιάνει πραγματικά τόπο.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ:

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ - και που αν είχαμε μιλήσει και δεν μας κόβατε (νομίζω κατ' εντολή) - θα το είχαμε ήδη  συμπεριλάβει, για ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ.

Ναι αυτό μάλιστα: ήταν ουσιαστική συμβολή (κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα) στον διάλογο για το μέλλον του Χαλανδρίου και της γειτονιάς σας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *