Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ - ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η σημερινή μέρα είναι μέρα ντροπής για τον δήμο Χαλανδρίου.

Οι αθλητικοί χώροι του δήμου δεν λειτουργούν. Είναι κλειστοί από το πρωί.

Ξεκινήσαμε την μέρα μας από το αθλητικό κέντρο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ.

Με πρώτη μας σκέψη ότι σήμερα θα τρίζουν τα κόκκαλά του.

Και του Μάρκου Παπαδάκη τα κόκκαλα θα τρίζουν.

Γιατί ήταν αυτοδιοικητικοί που αν πάθαιναν τέτοιο πράγμα "επί των ημερών τους" θα είχαν αυτοπυρπολυθεί.

Και όμως εκεί δεν ήταν ούτε ένας εκ των μεγαλοπαραγόντων του δήμου να πει μια κουβέντα στους δημότες που έρχονταν να αθληθούν στο γυμναστήριο ή στο κολυμβητήριο.

Και οι εργαζόμενοι, μόνοι τους - η διευθύντρια και ο προϊστάμενος Γιώργος Λυπήρος - προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Οι δύο που ο Νίκος Πανταζής απαίτησε να αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας για να γίνουν οι αυτοφοράκηδες της παράνομης λειτουργίας του κέντρου.

Είναι η ώρα να γράψουμε και αυτό γιατί ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ: Την προηγούμενη εβδομάδα τρεις φορές κλήθηκε η αστυνομία και η διευθύντρια έφτασε στα όρια της σύλληψης και του αυτοφόρου.

Και αν ήταν γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά της να πήγαινε.

Αλλά ήταν γιατί ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ της και ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι, οι οδηγίες της προϊσταμένης της αρχής και η κοινή λογική.

ΓΙΑΤΙ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ - είναι απλή, κοινή λογική να υπάρχει πυρασφάλεια σε ένα ξύλινο κλειστό γήπεδο, όπου γίνονται αγώνες και ανάβουν καπνογόνα, με 600-700 θεατές στην κερκίδα. Και οι νόμοι να μην το προέβλεπαν έπρεπε να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Και είναι τρομερά ανεύθυνοι, όσοι τόσα χρόνια, ολιγώρησαν για να εκσυγχρονίσουν τα μέτρα ασφαλείας του αθλητικού κέντρου και το μόνο που τους ένοιαζε είναι η - όπως, όπως λειτουργία του - και η μη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων για την ασφάλεια του χώρου για να κάνουν άλλα - χρήσιμα γι' αυτούς - καραγκιοζάκια, όπως πχ γραφεία για όλους τους παράγοντες των αθλητικών σωματείων μέσα στο αθλητικό κέντρο.

Αλλά βλέπεις αναγνώστη μου αυτά τα λεφτά - για την ασφάλεια, για τα ιατρεία, για απινιδωτές, για επισκευές και συντηρήσεις - δεν πιάνουν τόπο. Δεν κάνει πολιτικό ταμείο ο παράγων, ούτε οικονομικό ο επιχειρηματίας, αν αλλάζεις τους πυροσβεστήρες.

Δεν είναι εντυπωσιακά κρυσταλλάκια για τους ιθαγενείς μπαμπουϊνους για να γίνουν πελάτες.

Αλλά ενίοτε ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!


Παρακολουθήσαμε τις αντιδράσεις του κόσμου.

Κρατήσαμε μία: 

"Καταλαβαίνω ότι είναι σοβαρό το θέμα. Και τα βάζω με τον εαυτό μου που τόσο καιρό ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ" είπε μια κυρία.



ΝΤΑΒΙΑ και ΛΥΠΗΡΟΣ εξηγούν τα ανεξήγητα στις γυναίκες του προγράμματος γυμναστικής

ΥΓ1: ¨Εχουμε πράγμα πολύ. Θα τα πούμε όλα και θα τα δείξουμε όλα αλλά με μικρά αρθράκια για αν τα καταλαβαίνουν όλοι. Και σιγά, σιγά ....

ΥΓ2: "Αληθινοί επαναστάτες είναι εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτε." (για όσους ανακάλυψαν στα γεράματα τον Μιχαήλ Μπακούνιν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου