Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΡΧΗ Β. ΤΟΜΕΑ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος  με αφορμή την αυριανή (Τρίτη 17 Ιουνίου) λήξη της εισαγγελικής προθεσμίας, για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι και την μετεγκατάσταση τους  στο όρος Πατέρα στα Μέγαρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Η πλήρης εγκατάλειψη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως είναι και αυτή των Ρομά, αποτελεί ένα βασικό πρόβλημα για την Αττική και εξαίρεση δεν αποτελεί η κοινότητα των Ρομά στο Χαλάνδρι .
Στον  καταυλισμό του Νομισματοκοπείου ζουν 74 οικογένειες, μόνιμοι κάτοικοι από το 1971, δημότες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία της περιοχής.
Οι συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό είναι άθλιες, ενώ τρεις κατηγορίες πολιτών βρίσκονται υπό διαρκή ομηρία από την αδιαφορία των διοικήσεων των προηγούμενων ετών, οι Ρομά, οι κάτοικοι του Χαλανδρίου και οι ιδιοκτήτες των οικημάτων που γειτνιάζουν με την περιοχή.
Η μετεγκατάσταση των Ρομά χωρίς την συναίνεσή τους , στην παλαιά Αμερικάνικη βάση, στο όρος Πατέρα και χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες προϋποθέσεις, αποτελεί σπασμωδική ενέργεια των εκπροσώπων της αποκεντρωμένης διοίκησης με την συνήθη σιωπηρή συναίνεση της απερχόμενης περιφερειακής αρχής – μια ενέργεια που δεν πρέπει να γίνει.
Καλούμε τη αποκεντρωμένη διοίκηση να ακυρώσει άμεσα την απόφασή της.
Η λύση στο πρόβλημα περνά  μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Χαλανδρίου για χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ε.Ε. για την κατασκευή μόνιμων κατοικιών και αξιοποίηση των προβλέψεων του δημοτικού κώδικα (ν. 3463/06) και ειδικότερα των άρθρων 187 και 188 για την μετεγκατάσταση των Ρομά σε χώρους εντός των ορίων του δήμου Χαλανδρίου. Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Το Γραφείο Τύπου 16/6/14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου