Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

«Σοκ και δέος» στη Ρόδο από τις αποκαλύψεις για τους ομογενείς!


Με αστυνομικό μυθιστόρημα υψηλών… προδιαγραφών μοιάζει η πρωτοφανής υπόθεση, που αποκαλύφθηκε με την τεράστια ποσότητα ηρωίνης, η οποία βρέθηκε στο σπίτι Έλληνα εφοπλιστή στη Φιλοθέη.

Η βίλα ανήκει, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», σε Ροδίτη, που έζησε και δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στη Νότια Αφρική με το εμπόριο και έχει φύγει από τη ζωή.

Συνελήφθησαν η σύζυγός του, η μια εκ των κορών του και 15χρονος εγγονός του, στον οποίο αποδίδεται ρόλος «τσιλιαδόρου»!

Οι 11 συλληφθέντες έλαβαν την Παρασκευή προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, σε δύο ομάδες.

Πρόκειται για έξι Έλληνες, εκ των οποίων, οι κ.κ. Α. Σ. του Ν. 73 ετών, Κ. Σ. του Ν. 40 ετών, γεννήθηκαν στη Ρόδο. Συνελήφθησαν επίσης ο εφοπλιστής, πρώην σύζυγος της τελευταίας Ε. Γ. του Μ. 40 ετών, ο 15χρονος γιος τους και ο Μ. Ε. του Ν. 46 ετών, σύντροφος της 40χρονης Ροδίτισσας.
Περιττό να σημειωθεί ότι το σοκ που υπέστησαν τα μέλη της οικογένειας της 73χρονης στη Ρόδο δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί καθώς πρόκειται για άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, που έκαναν μεγάλη περιουσία από την σκληρή εργασία τους στην Αφρική (Καμερούν, Νότια Αφρική).

Ο αποβιώσας πριν από 3ετία Ροδίτης ομογενής, που έφτιαξε την πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη, ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην συνοικία της «Κόκκινης Πόρτας» στη Μεσαιωνική Πόλη.

Μέλη της οικογένειας, που δραστηριοποιούνται επί σειράν ετών στο νησί της Ρόδου, συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον πετυχημένων επιχειρηματιών.

Η σύλληψη στην Αθήνα ήλθε ως «κεραυνός εν αιθρία» για κοσμικούς κύκλους της Ρόδου.
Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η πολυτελής τριώροφη βίλα του Ροδίτη στη Φιλοθέη λειτουργούσε ως χώρος, όπου οι Τούρκοι ναρκέμποροι σε συνεργασία με τον 40χρονο εφοπλιστή έκρυβαν τα ναρκωτικά προτού τα μεταφέρουν σε συσκευαστήριο στο Κορωπί για να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο 40χρονος δήλωσε ότι έχει επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι και τέσσερα δεξαμενόπλοια.
Με την 40χρονη Ροδίτισσα, πρώην σύζυγό του, είχαν καλές σχέσεις και όποτε βρισκόταν στην Ελλάδα φέρεται να διέμενε στη βίλα της Φιλοθέης.
Ο μεγαλύτερος γιος τους είχε σκοτωθεί προ 2ετίας σε τροχαίο δυστύχημα με μοτοσικλέτα, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.
Εν πάση περιπτώσει, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, θα απολογηθούν την προσεχή Τρίτη ενώ πέντε Τούρκοι υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένου και του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της σπείρας, θα απολογηθούν την Τετάρτη.
Οι 11 συλληφθέντες, αφού πήραν προθεσμία από την εισαγγελία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς.

Στους συλληφθέντες, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ό,τι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνηση ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση, για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι Ελλήνων, Σάκης Κεχαγιόγλου και Απόστολος Καραγιάννης, δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ενημερώνονται για τη δικογραφία.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επισήμως αναφέρει ότι οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και επιχειρησιακά και δικαστικά και δεν μπορεί να προβεί σε καμία περαιτέρω ανακοίνωση.

Οι “ράμπο” της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι η ηρωίνη ερχόταν από το Ιράν μέσω Τουρκίας και η αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε, συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών, ανέρχεται περίπου σε 30 εκατομμύρια ευρώ.
Στελέχη της δίωξης αναφέρουν επίσης ότι αν η συγκεκριμένη ποσότητα ηρωίνης νοθευόταν δεν αποκλείεται τα κέρδη να εξαπλασιάζονταν.

Η ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε είναι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.

Η επιχείρηση
Η συμμορία είχε μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών τις τελευταίες 15 μέρες. Οι αρχές παρακολούθησαν το τελευταίο φορτηγό (με ειδική κρύπτη) που ήρθε από την Ιταλία για να «φορτώσει» την «πραμάτεια» των 30.000.000 ευρώ.

Συνολικά 30 «ράμπο» του Λιμενικού, ΣΔΟΕ, Αστυνομίας, έκαναν έφοδο στις 21.30 το βράδυ της Πέμπτης στην αποθήκη του Κορωπίου. Εν συνεχεία, στις 22.30 το ίδιο βράδυ, εισέβαλαν στη βίλα των Βορείων Προαστίων και συνέλαβαν τον επιχειρηματία, την πρώην σύζυγό του και τον 15χρονο γιο τους.

Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 73 ετών, και η οικιακή βοηθός.
Η 73χρονη Ροδίτισσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες την ώρα της επιχείρησης ήταν ξαπλωμένη σ΄έναν καναπέ και έβλεπε τηλεόραση.
Εκτός από τα 1.113 κιλά ηρωίνης, συσκευασμένης σε 443 πλαστικές σακούλες, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία χρησίμευαν στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ.

To sms στο κινητό του 15χρονου
“Τον πο@@ο μας πήραν χαμπάρι… θα μας πιάσουν”. Αυτό το μήνυμα βρέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο κινητό του 15χρονου γιου του 40χρονου εφοπλιστή.
Ωστόσο -σύμφωνα με τις πληροφορίες- το πιο πιθανό είναι το μήνυμα αυτό να το έστειλε στους υπόλοιπους εμπλεκομένους, ο πατέρας του 15χρονου, καθώς φαίνεται να γνώριζε πως τα τηλέφωνά του τελούσαν υπό παρακολούθηση από το σούπερ κοριό της ΕΛ.ΑΣ.
Πληροφορίες που διέρρευσαν χθες φέρουν να είχαν φύγει μηνύματα προς μέλη του κυκλώματος και από το κινητό της 40χρονης Ροδίτισσας και της μητέρας της αλλά και να έγιναν ακόμα και τηλεφωνήματα σε άτομα στο Αφγανιστάν και στο Ιράν.
Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής:
Η γυναίκα γνώριζε ότι από το κινητό της τηλέφωνο είχαν πραγματοποιηθεί συνεννοήσεις με το κύκλωμα ή τελούσε εν αγνοία των ενεργειών του πρώην συζύγου της;
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεννοήσεις του κυκλώματος γίνονταν και μέσα από το facebook με ψεύτικα προφίλ και με κωδικοποιημένες εκφράσεις. Φέρεται να χρησιμοποιούνταν ακόμα και το πραγματικό προφίλ του 15χρονου γιου του εφοπλιστή.
;Eνα από τα μηνύματα που φαίνεται να φεύγει από το κινητό του 15χρονου με παραλήπτη τον Τούρκο εμπλεκόμενο στην υπόθεση γράφει τα εξής: “να προσέχετε στο ταξίδι, γιατί οι φίλοι μας έχουν παρατηρήσει λακκούβες στο δρόμο”.
Σύμφωνα με τις αρχές οι “λακκούβες” είναι συνθηματικό και είχε να κάνει με ενδεχόμενη παρακολούθηση του φορτίου της ηρωίνης από το λιμάνι του Πειραιά στην αποθήκη στο Κορωπί.
Πάντως γεγονός είναι ότι όταν συνελήφθη ο 15χρονος λίγα λεπτά πριν μπoυν οι λιμενικοί στη βίλα της Φιλοθέης είχε φύγει μήνυμα από το κινητό του που έγραφε “θα μας πιάσουν όλους, προσπαθήστε να εξαφανίσετε τα πράγματα”.
Το ΣΔΟΕ θα ανοίξει όλους τους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων.

Ο Τούρκος εγκέφαλος
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας, ο οποίος είναι Τούρκος παραπληγικός και κινείται με ηλεκτρικό αμαξίδιο, διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα και διήγαγε πολυτελή βίο σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Βουλιαγμένη.
Ο άνθρωπος αυτός φέρεται από την έρευνα ως ο “εγκέφαλος” του κυκλώματος και το πρόσωπο που συντόνιζε ολόκληρη την επιχείρηση μεταφοράς και διακίνησης της ηρωίνης από το Αφγανιστάν στο Ιράν και από εκεί με φορτηγά στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια επίσης με φορτηγά ή πλοία, στην Αθήνα, προκειμένου το ναρκωτικό να συσκευαστεί μέσα σε σάκους μαρμαρόσκονης και να “φύγει”, για Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία.
Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να επένδυε χρήματα σε καταστήματα franchise γνωστής αλυσίδας παγωτών.
Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ποσότητα ναρκωτικών εισήχθη στην Ελλάδα πριν από τέσσερις ημέρες.
Το έναυσμα για την μεγάλη αυτή επιχείρηση ήρθε πάντως από πληροφορίες που είχε η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έρχονται τρεις φορές τον χρόνο από το Ιράν στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα οι πληροφορίες της DEA ανέφεραν ότι τρεις φορές τον χρόνο πακέτα περίπου πέντε τόνων κάνουν την διαδρομή Ιράν -Κωνσταντινούπολη, Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.
Τους τελευταίους έξι μήνες η αμερικανική Δίωξη σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένες μέσα σε νταλίκα με ειδικές κρύπτες, που εκτέλεσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, μέσω του συνοριακού σταθμού Εβρου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέρος των ναρκωτικών επρόκειτο να εξαχθούν στη Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα το Βέλγιο και τη Γερμανία.
Οχι τυχαία, αργά το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και εκτυλίχθηκε η επιχείρηση σύλληψης των ναρκεμπόρων, μέλη του κυκλώματος εντοπίστηκαν να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών από τη μονοκατοικία της Φιλοθέης στον αποθηκευτικό χώρο στο Κορωπί.
Σημειώνεται ότι προκειμένου να εξάγει τα ναρκωτικά χωρίς να κινεί υποψίες, η σπείρα είχε συστήσει μεταφορικές εταιρείες – «φαντάσματα» με έδρα την Τουρκία και το Βέλγιο.
Το κύκλωμα συσκεύαζε τα ναρκωτικά σε σάκους μαρμαρόσκονης.
Οι Αρχές, πάντως, αναζητούν τουλάχιστον άλλα δυο άτομα, ανάμεσά τους ένα πρόσωπο -κλειδί, πιθανότατα ο συνδετικός κρίκος με τις άλλες χώρες, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υπόθεση παράνομου τζόγου.
Οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μόλις την τελευταία εβδομάδα, ενώ ήδη είχαν κανονίσει πως θα «ξεπλύνουν» τα χρήματα από το τεράστιο φορτίο ηρωίνης που ετοίμαζαν να πουλήσουν. Φέρονται να είχαν έλθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχείου στα νότια προάστια το οποία και θα αγόραζαν.

Ο πατέρας του εφοπλιστή είχε δολοφονηθεί
Ο πατέρας του εφοπλιστή είχε βρει τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό στις 2 Μαρτίου 2009 τη νύχτα.
Πρόκειται για τον 63χρονο επιχειρηματία Μ. Γ., πρώην σύζυγο της τραγουδίστριας Α. Κ..
Ο άτυχος άνδρας, βρισκόταν στο κλαμπ ιδιοκτησίας του με τη επωνυμία «Mike’s Irish Bar» (στη διασταύρωση των οδών Σινώπης 6 και Εβρου στους Αμπελοκήπους, πίσω από τον πύργο Αθηνών) όταν μπήκε, λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ, και κάθισε μαζί του ένας 26χρονος, γνωστός στους κύκλους της νύχτας ως μέλος ομάδας μπράβων.
Κάποια στιγμή αποσύρθηκαν στο γραφείο και περίπου δέκα λεπτά αργότερα ακούστηκαν αρχικά έντονοι διαπληκτισμοί και στη συνέχεια κρότοι από μετακίνηση επίπλων και γρονθοκοπήματα.
Δευτερόλεπτα αργότερα βγήκε από την πόρτα του γραφείου ο 26χρονος και οι υπάλληλοι του κλαμπ, όπως και οι θαμώνες, πρόσεξαν ότι τα χέρια του ήταν ματωμένα και κρατούσε ένα πιστόλι. Χωρίς να αφήσει σε κανέναν περιθώριο αντίδρασης, βγήκε από το μαγαζί και εξαφανίστηκε.
Οι υπάλληλοι βρήκαν τον επιχειρηματία πεσμένο στο δάπεδο και αιμόφυρτο. Διατηρούσε τις αισθήσεις του και τους είπε ότι τον χτύπησε ο Σόλων, χωρίς όμως να προσθέσει οτιδήποτε άλλο για την αιτία του καβγά.
Ο 63χρονος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου δυστυχώς εξέπνευσε λίγη ώρα μετά, καθώς προδόθηκε από την καρδιά του. Οι γιατροί διέγνωσαν ως αίτιο θανάτου την ανακοπή.
Ο 26χρονος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που είχαν διαρρεύσει τότε, είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος συμμετοχής σε πολυάριθμη ομάδα νονών της νύχτας.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 26χρονος πήγε στο μπαρ για να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα μιας φίλης του που δούλευε εκεί ως σερβιτόρα, η οποία είχε τσακωθεί με τον επιχειρηματία και είχε αποχωρήσει από το κλαμπ – οι πληροφορίες λένε ότι η κοπέλα αρνήθηκε να εργαστεί φορώντας αποκριάτικη στολή όπως της είχε ζητηθεί. Κάποια στιγμή, ενώ είχαν μπει στο γραφείο, ο 63χρονος αντέδρασε, έβγαλε πιστόλι και απείλησε τον νεαρό. Αυτός για να προστατευθεί φέρεται να χτύπησε τον 63χρονο χωρίς να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει και όταν θεώρησε ότι τον έβγαλε εκτός μάχης, πήρε το όπλο (για το οποίο ο επιχειρηματίας είχε νόμιμη άδεια κατοχής) και έφυγε.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Αναδημοσιεύουμε το αναλυτικό και πλήρες ρεπορτάζ από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ.
Θα πείτε τι σχέση έχει τοπικό Χαλανδραίικο blog να ασχοληθεί τόσο πολύ με το θέμα αυτό.
Φιλοθέη (δηλαδή Χαλάνδρι τραπεζικώς) και εμπορικώς, Ρόδος, Τούρκος παραπληγικός ο εγκέφαλος...
Συμπτώσεις θα πεις.
Μπορεί ...
Αλλά πολλές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου