Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΞΕΡΑΪΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ


ΠΡΩΙΝΗ ΦΩΤΟ - ΤΟΥΦΑ

Την ίδια εικόνα θα δείτε σε όλο το Χαλάνδρι.

Στο Πολύδροσο, τον Συνοικισμό, το Άνω, την Μετμόρφωση, το Κάτω, το Πάτημα για να ικανοποιήσω λίγο όλους τους ανόητους τοπικισμούς της πόλης και να παίξουμε και εμείς λίγο το παιχνιδάκι του λαϊκισμού, τώρα που πέρασαν οι εκλογές.

Τα πεζοδρόμια της πόλης εξαφανίζονται κάτω από στοίβες κλαδιών και ογκωδών.

Πρωινή φωτό Πολύδροσο
Μένουν μέρες εκεί τα κλαδιά και ξεραίνονται.
Μετατρέπονται σε φωλιές αρουραίων, και όποιος θεωρήσει ότι υπερβάλουμε, τον καλούμε να κάτσει κανένα τέταρτο απέναντι από μια τέτοια στοίβα στο Πολύδροσο για να θαυμάσει την πανίδα του Χαλανδρίου, αφού η χλωρίδα σταδιακά εξαφανίζεται "επειδή χάλασε η βάνα".

Όπως εξαφανίστηκε η νησίδα της Παπανικολή/Παλαιολόγου και μετατράπηκε από πράσινη ζώνη σε έρημο Καλαχάρι.

ΠΡΩΙΝΗ ΦΩΤΟ. ΑΝΩ ΝΕΟ

Δεν εγκρίθηκαν - λέει ο δήμος - έγκαιρα οι θέσεις για συμβασιούχους στην καθαριότητα και έτσι μειώθηκαν τα δρομολόγια μέχρι τον Ιούλιο.

ΜΠΟΥΡΔΕΣ! ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ! ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΥΣ!

Και είναι μπούρδες, όχι γιατί το λέει ο Νταβίας αλλά γιατί:

1. Η διοίκηση του δήμου επιμένει - χρόνια πολλά τώρα - όπως έχουμε κατ' επανάληψη γράψει, να καλύπτει τις ανάγκες των "μάχιμων" υπηρεσιών  (καθαριότητα, πράσινο) αποκλειστικά με εποχιακούς υπαλλήλους και να μην προχωράει διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού με δικαιολογίες. Αν το είχε κάνει κάποιες εγκρίσεις θα είχε τόσα χρόνια. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Και το κάνει γιατί αυτό βολεύει την ρουσφετολογία και την ομηρία των εργαζομένων.

Και η απόδειξη για το ότι δεν είναι "διαδικαστικά τα προβλήματα", όπως συνεχώς επικαλούνται αλλά ότι ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ και  ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ στον δήμο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη, είναι ακριβώς το γεγονός ότι για χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας δεν προγραμμάτισαν ποτέ, δεν ζήτησαν έγκριση ούτε για έναν μόνιμο εργάτη καθαριότητας ή πρασίνου.

2.  Αλλά δεν μας υπολογίζουν για μπαμπουίνους όταν τα λένε αυτά αναγνώστη μου, ενώ η αποκομιδή των κλαδιών έχει ανατεθεί σε ιδιώτη - εργολάβο, όπως σας έχουμε ενημερώσει;
http://stinplatia.blogspot.gr/2014/06/94000.html.

Τι στον διάολο μαζεύει αυτός ο εργολάβος;
Γιατί θα πάρει κοντά 100 χιλιάρικα;

Και πώς σχετίζεται η εικόνα αυτή με την λήξη των συμβάσεων των εποχιακών, όπως λέει το δελτίο τύπου του δήμου (που ΚΑΚΩΣ υπογράφει η υπηρεσία και όχι η πολιτικά υπόλογη δημοτική αρχή, ο αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος και σε αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε αγαπητοί εργαζόμενοι, που δεχόσαστε να γίνεστε ασπίδα των πολιτικών ευθυνών, χωρίς να έχετε καμία απολύτως υποχρέωση και δικαιοδοσία).

3. Αλλά και με την κάλυψη θέσεων των συμβασιούχων, εποχιακών φροντίζουν να δημιουργούν κάθε φορά ΚΕΝΑ.
Επαναλαμβάνω για να μην εκληφθεί ως φραστικό λάθος: ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΕΝΑ! ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ".
Διότι τόσο ηλίθιοι δεν είναι, όπως δεν είναι και τόσο άχρηστοι, ξέρουν πότε λήγουν οι συμβάσεις και άρα μπορούν να προγραμματίσουν να καλυφθούν οι θέσεις την ώρα που πρέπει, για να μην προκύπτουν αυτές οι εικόνες.

Δεν θα γίνονταν αυτές οι καταστροφές στο πράσινο, όπως έγινε στη νησίδα της Παπανικολή, αναγνώστη μου.

Καταστροφή που σε ένα ευνομούμενο κράτος θα είχε προκαλέσει εισαγγελική παρέμβαση για να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για μια τέτοια ζημιά στο πράσινο - οικονομική και οικολογική - μόνο με την φτηνή δικαιολογία ότι χάλασε μια βάνα αντλίας και ολόκληρος δήμος δεν την έφτιαξε πριν ξεραθεί το σύμπαν.
Διότι στα "ευνομούμενα κράτη" υπάρχουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τις καταστροφές.

Αλλά όμως, αν δεν προκύπτουν αυτές οι εικόνες, φίλε συνδημότη ...

4. Δεν θα είχαν τις δικαιολογίες για να κάνουν αυτά που σας γράψαμε εδώ. Δικαιολογίες που κατασκευάζουν!

Η ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 94.000 ευρώ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ

Δεν θα μπορούσαν να δίνουν την αποκομιδή κλαδιών σε ιδιώτες - εργολάβους.
Που ως γνωστόν, σύμφωνα με την καθεστωτική, νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα είναι αποτελεσματικότεροι των δημόσιων υπηρεσιών.
Τόσο αποτελεσματικότεροι όσο  αυτοί που μαζεύουν τα κλαδιά στο Χαλάνδρι και εξαφανίζουν τα πεζοδρόμια.
Που μάλιστα τους αυξάνουν το συμβατικό αντικείμενο κατά 25% τον χρόνο. Από 74 χιλιάρικα πέρυσι, φέτος τους έδωσαν 95 γιατί έμειναν ικανοποιημένοι και τους επιβράβευσαν.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!

Αλλά υπερωρίες από αυτά, απαγορεύονται δια νόμου, γιατί το κράτος έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να σωθεί.

ΗΛΙΘΙΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΛΒΙΝΙΣΤΩΝ.

Και όμως, εδώ που τα ζούμε αυτά (όπως και σε όλη την Ελλάδα, αλλά είναι γνωστό ότι ομιλώ μόνο για αυτά που έχω εξουσιοδότηση να ομιλώ):

- Κάποιοι επιμένουν σε σχέδια για "εθελοντική" καθαριότητα και δεν έχουν ψελλίσει λέξη γι' αυτά. Ας πάνε λοιπόν εθελοντικά να μαζέψουν τα κλαδιά, Και εθελοντικά μετά να τα ... εξαφανίσουν.
- Κάποιοι άλλοι μιλούν για ευθύνες των εργαζομένων που είναι τεμπέληδες, διότι είναι "νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές" (ναι υπάρχει και τέτοιο φρούτο για να φρικάρουν παρέα ο Άνταμ Σμιθ με τον Κέινς, εκεί που βρίσκονται).
- Κάποιοι μας λένε γκρινιάρηδες γιατί δεν είμαστε αισιόδοξοι που βλέπουμε ερημωμένη την Παπανικολή και αναζητούμε τα αίτια για την ερήμωσή της.
¨Ασε που έχουμε και το κακό συνήθειο  να σας τα λέμε κιόλας, αυτό είναι το έγκλημά μας, γι' αυτό δεν μας θέλει "το σύστημα: "ΜΙΛΑΤΕ ΠΟΛΥ" μου λένε.

Γι΄αυτό, αυτά δεν τα λένε άλλοι. Για να τους "θέλει το σύστημα". Και "ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΠΟΛΥ".

Γιατί δεν θέλουν και δεν ήθελαν ποτέ  στην πραγματικότητα να ΑΛΛΑΞΟΥΝ αυτή την κατάσταση.
Διότι αν ήθελαν θα τα έλεγαν και θα διεκδικούσαν την αλλαγή αυτών των αντιλήψεων και των προσώπων φορέων τους,
Απλά ήθελαν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, άσχετα από ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Και αυτά αποδεικνύονται όχι από την βέρμπα και την θεωρία, αλλά από τις επιλογές που έκαναν και θα κάνουν.

Άγγελος Νταβίας
Δημοτικός Σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου