Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αναβάλλεται η κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά

Αίτημα παράτασης για την κατεδάφιση του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι θα ζητήσει σήμερα ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του νέου οικισμού στο όρος Πατέρα, στα Μέγαρα, και είναι αδύνατη η μεταστέγαση του πληθυσμού από το Χαλάνδρι.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Είχαμε διάφορα θέματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την Πολεοδομία και δεν μπορέσαμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή του οικισμού», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο κ. Αγγελάκας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν να μην έχει ξεκινήσει καμία εργασία στο όρος Πατέρα. Την ίδια στιγμή μάλιστα, ισχυροποιεί τη θέση όσων υποστηρίζουν ότι η εκτέλεση της απόφασης κατεδάφισης για τη Τρίτη 17 Ιουνίου είναι παράνομη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ισχύ ασφαλιστικά μέτρα του ΟΗΕ, ήδη από τον Μάιο του περασμένου έτους, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση τριών ενστάσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι Δήμοι Μάνδρας και Μεγαρέων έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης μεταστέγασης των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρα, η οποία θα εκδικαστεί στις 21 Οκτωβρίου 2014, ενώ και οι ίδιοι οι Ρομά έχουν καταθέσει αντίστοιχη ένσταση. Παράλληλα, εκκρεμεί η ένστασή τους στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) για το εξοντωτικό πρόστιμο του 1,6 εκατ. ευρώ που τους επιβλήθηκε με τις τελευταίες εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες τούς επιδόθηκαν τον περασμένο Φλεβάρη.

Δεν περιμένουν



«Δεν μπορούμε να περιμένουμε να εκδικαστούν οι τυχόν ενστάσεις, τη στιγμή που δεχόμαστε πιέσεις από τους ιδιώτες, των οποίων τον χώρο έχουν καταπατήσει οι Ρομά», μας είπε ο κ. Αγγελάκας, ενώ μας ενημέρωσε ότι το ΣΥΠΟΘΑ συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη για την ένσταση των Ρομά για τα πρόστιμα και η απόφαση ήταν απορριπτική. «Ακόμη κι έτσι, η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, καθώς έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε αίτηση/ακύρωση στο Διοικητικό Εφετείο», μας λέει ο Παναγιώτης Δημητράς, νόμιμος εκπρόσωπος των Ρομά Χαλανδρίου.

Ο γενικός γραμματέας μάς ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του νέου οικισμού, ενώ υποστήριξε ότι στους επόμενους δύο μήνες υπολογίζει πως θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και επομένως θα μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση του υπάρχοντος οικισμού.

Διαλεκτή Αγγελή 
http://www.efsyn.gr/?p=206020

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Έεεεεεελα! Δεν το πιστεύω ....
Έβδομη αναβολή, έφτά φορές επιβεβαιωθήκαμε .... εφτά φορές διαψεύστηκαν.

Να δεις που όταν και όποτε φύγουν οι τσιγγάνοι θα μας λένε ότι δικαιώθηκαν και ότι οι "Κασσάνδρες"  (δηλαδή εμείς) διαψεύστηκαν.

ΚΙΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: Με αυτή την αναβολή το μπαλάκι περνάει σε Ρούσσο - Δούρου.

Άσε που κάνει σύλλογο ΡΟΜΑ και ο .... "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ" για να τους εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου