Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΘΩΜΑ




Ένα άρθρο του  γνωστού νεοφιλελεύθερου καλβινιστή Στέφανου Κασιμάτη  (και όχι Γ. όπως αρχικά γράφτηκε - μην μπερδεύουμε τα σώβρακα με τις φανέλες) με τίτλο

Το εξαφανισμένο βασίλειο της πασοκαρίας 

(που το αναδημοσιεύουμε από το - επίσης - γνωστό blog "ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ") 

έγινε η αφορμή να γραφτεί για πρώτη φορά δημόσια το "μυστικό" που φιλούσαμε όλοι σεβόμενοι την επιθυμία του:
Ο Γιώργος Θωμάς - αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του Μαΐου - βρέθηκε στο χειρουργείο αφού η καρδιά του δεν άντεξε την πίεση των δημοτικών εκλογών και έκανε τριπλό by pass.

Τώρα είναι καλά και αναρρώνει ομαλά.

 Του έχουμε ευχηθεί ιδιωτικά, μπορούμε τώρα να του ευχηθούμε και δημόσια να είναι πάλι σιδερένιος και έτοιμος τον Σεπτέμβριο.

Το ότι είχαμε "κρατήσει"την είδηση - κάτι που κάνουμε σπάνια - έχει να κάνει βέβαια με την λεπτότητα του θέματος και την προσωπική επιθυμία του κ. Θωμά, όπως μας την μετέφερε ο Θ. Βαρδουλάκης (μην σπεύσουν οι σεναριολόγοι να κάνουν αυθαίρετες τριανταμίες).

Την είδηση"διέρρευσε" ο Άρης Νόμπελης μέσω ενός άρθρου - απάντησης σε άρθρο του Σ. Κασιμάτη με τίτλο (είναι link αν θέλετε να το διαβάσετε):

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΘΩΜΑ

Εμείς δεν θα αναπαράξουμε - αποδεχόμενοι τον χαρακτηρισμό του άρθρου του Κασιμάτη - όχι επειδή δεν ήμασταν ποτέ "ορκισμένοι πολέμιοι του Ανδρέα" (sic) αλλά διότι: 

1. Δεν θεωρούμε "απρέπεια" την πολιτική κριτική. Μόνο γόνιμη ή μη γόνιμη.
2. Δεν ήταν γνωστή η περιπέτεια υγείας του κ. Θωμά για να κατηγορηθεί ο αρθρογράφος ότι "χτύπησε τον άρρωστο" (και το λέω αυτό, ως γραφιάς που υπερασπίζεται το δικαίωμα της άποψης ακόμα και εκείνης με την οποία διαφωνεί.)
3. Διότι πολιτικά η κριτική αυτή είναι κενή, βασίζεται σε μια θεμελιώδη ΑΡΛΟΥΜΠΑ (κατά την γνώμη μου) όπως τα περισσότερα κείμενα του Σ. Κασσιμάτη (πάντα κατά την γνώμη μου):


Και ποια είναι η θεμελιώδης αρλούμπα;

Μα ότι το βασίλειο της ΠΑΣΟΚαρίας - και μάλιστα της εκφυλισμένης Πασοκαρίας, της καθεστωτικής, της πασοκαρίας που πίστεψε μόνο στην εξουσία και τη νομή της - είναι εδώ και διοικεί τον τόπο, ελέγχει τα media, την κυβέρνηση, τα ταμεία, τις τράπεζες, τις εφορίες, ελέγχει τα πάντα - ακόμα και τον Σαμαρά - και μόνο στα όνειρα κάτι χαζοδεξιών Κασιμάτηδων είναι ... "εξαφανισμένο".
Εξαφανισμένο είναι το ΠΑΣΟΚ των ιδεών, των οραμάτων, της 3ης Σεπτέμβρη, του τρίπτυχου, το ΠΑΣΟΚ των χιλιάδων απλών μελών - ψηφοφόρων του, που βέβαια στηρίζουν και παρακολουθούν - κριτικά και με επιφυλάξεις - τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Που δεν ήταν  "βασίλειο".

Για την πολιτική κριτική του Σ. Κασιμάτη στο περιεχόμενο του προεκλογικού φυλλαδίου του κ. Θωμά επίσης έχω ένα μικρό σχόλιο,  με ένα κλισέ: Ο ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΪΔΑΡΟΣ.

Γιατί τώρα η κριτική αυτή είναι τσάμπα μαγκιά και αυτοί που την αποδέχονται είναι τσάμπα μάγκες που μιλάνε επί του ασφαλούς, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι τύποι που αν είχε νικήσει ο Θωμάς ΘΑ ΤΟΝ ΕΓΛΥΦΑΝ, γιατί είναι υποτακτικοί του "βασιλείου της πασοκαρίας", που είναι το ίδιο βασίλειο με το "βασίλειο της νεοδημοκραρίας" δηλαδή το βασίλειο των καθεστωτικών δυνάμεων, των δυνάμεων που είναι ώρα να ηττηθούν (λαού θέλοντος).

ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ .... 

 Άγγελος Νταβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου