Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

OI EKΛΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

...21 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Μετράμε 21 ημέρες από τις τριπλές εκλογές της 25ης Μαΐου και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων καλά κρατεί. Η κάλπη μπορεί να έστειλε το περιβόητο μήνυμά της, όμως το Πρωτοδικείο δεν έχει καταφέρει...
ακόμη να στείλει τα επίσημα αποτελέσματα. Τέσσερα κτίρια της Ευελπίδων έχουν αναστείλει τις εργασίες τους στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων, 230 δικαστές και περισσότεροι από 800 υπάλληλοι απασχολούνται καθημερινά προκειμένου να τελειώσει η μαραθώνια καταμέτρηση.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν καταγράψει ήδη περίπου 120 ώρες εργασίας, εστιάζοντας το πρόβλημα τόσο στην τριπλή κάλπη όσο και στην πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων.
«Ήταν χειρότερα από κάθε άλλη εκλογική διαδικασία. Ήταν διπλάσιοι οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο, ήταν τρεις κάλπες, τρεις εκλογές, κάτι που γίνεται πρώτη φορά στην Ιστορία. Απασχολήθηκαν πάνω από 800 υπάλληλοι και από δικαστήρια της Αθήνας και της περιφέρειας» εξηγεί ανώτατη δικαστική πηγή.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, το έργο τους έχει επιβαρυνθεί, καθώς «το 90% των περιπτώσεων των βιβλίων ήταν προβληματικά συμπληρωμένα».
Μάλιστα, δικαστικοί κύκλοι έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους τόσο στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Βασίλη Αλεξανδρή, όσο και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.
Τα προβλήματα που συνάντησαν οι υπάλληλοι του Πρωτοδικείου δεν περιορίστηκαν μόνο στη συμπλήρωση των βιβλίων της εκλογικής διαδικασίας. Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, 11 δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν παραδώσει τους εκλογικούς σάκους στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Το «ασύλληπτο» περιστατικό κινητοποίησε τους αρμοδίους, που έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που δεν είχαν παραδώσει το εκλογικό υλικό, ζητώντας τους να προσέλθουν άμεσα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
http://fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου