Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Στον αέρα η αξιολόγηση στο Δημόσιο

 Υπόμνημα-χαστούκι στην αξιολόγηση Μητσοτάκη στέλνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο κατεξοχήν δημόσιος επιστημονικός φορέας για τη διοίκηση. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία«, υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί το νέο σύστημα κινδυνεύουν με διάλυση οι υπηρεσίες. Ζητά επανεξέταση προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του ΥΠΔΜ ότι αποτελεί πρωτοβουλία αξιοκρατίας και εξορθολογισμού.
Την ίδια στιγμή, αντίθετοι στην αξιολόγηση με ποσοστώσεις είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση της διαδικασίας. Στις 9 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, χθες έληξε η προθεσμία για την υποβολή εκθέσεων επιμερισμού των ποσοστών χωρίς οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο να τις έχουν δημοσιεύσει.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η aftodioikisi.gr, είχε αποκαλύψει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικρατεί έντονος προβληματισμός. Το γεγονός, μάλιστα, οδηγεί σε σκέψεις για «πάγωμα» μέσω νέας αλλαγής του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος ακόμη και τροποποίηση του σημείου που δέχεται τις περισσότερες κριτικές: Του επιμερισμού των ποσοστών.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου